MATCHVINNER: Vålerengas Sam Johnson setter ballen i mål bak Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen i kampens 55. minutt.
MATCHVINNER: Vålerengas Sam Johnson setter ballen i mål bak Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen i kampens 55. minutt. Foto: NTB scanpix

Sam straffet Sandefjord

FOTBALL

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord–Vålerenga 0–1) Med sitt sjette mål for sesongen sørget Sam Johnson for at Vålerenga endelig vant igjen etter tre strake uavgjortkamper.

  • Sigurd Skjefstad
Publisert:

I en svært sjansefattig kamp falt avgjørelsen ti minutter ut i annen omgang. Pontus Engblom fulgte ikke med på et innkast, kom på etterskudd og var klønete da han la Abdisalam Ibrahim i bakken innenfor egen 16-meter.

Dermed fikk Vålerenga og Johnson muligheten fra straffemerket. Der var 25-åringen fra Liberia tryggheten selv og trillet ballen i motsatt hjørne av keeper Eirik Holmen Johansen.

– Straffespark skal være mål. Det var veldig viktig for oss med en seier igjen etter tre uavgjortkamper, sier Sam Johnson til VG.

For straffescoringen var nok for Vålerenga mot et Sandefjord-lag som gikk på sitt tredje strake 1–0-tap.

– Vi har fått på plass det defensive, men gjør en juniorfeil på et innkast som gir dem målet. Så blir det litt for tynt fremover på banen. Men vi gir aldri opp, sier Sandefjord-trener Geir Ludvig Fevang.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

– Idiotfeil!

Etter å ha vært assistent for Lars Bohinen i fjor og Magnus Powell i årets seks første kamper, har klubblegenden Fevang med over 220 kamper for Sandefjord nå hatt hovedtreneransvaret i tre kamper. Det har gitt tre strake 1–0 tap: Mot Brann, Lillestrøm og nå Vålerenga.

I pressesonen etter kampen ruslet nedslåtte spillere forbi på vei ut i lørdagskvelden, der omkvedet var «bedring, men akkurat ikke bra nok». Defensivt sitter det bedre - men én kvalifisert sjanse på hjemmebane smaker hverken av fugl eller Eliteserien 2019.

– Vi gjør én idiotfeil. Alle må følge med på dødball, ellers skjer det der, sier Flamur Kastrati.

– I første omgang ser vi igjen noe av det vi har jobbet med, mens det blir mer passivt etter pause. Hvorfor vet jeg ikke helt, sier Fevang.

VG Live: Slik var kampen!

Ville ha straffe - fikk gult kort for filming

I en svært sjansefattig førsteomgang skapte lagene bare én virkelig stor mulighet hver. Eller egentlig skapte Vålerenga begge. Som bakerste mann ga Felipe Carvalho bort ballen til Pontus Engblom, men alene med Adam Larsen Kwarasey nølte svensken så mye at Carvalho rakk å komme seg tilbake. Ballen gikk videre til Flamur Kastrati som skjøt fra 12 meter, men Kwarasey fikk slått til corner.

I andre enden fikk også Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen vist seg frem. Johnson dro seg forbi Christer Reppesgård Hansen og spilte videre til Samúel Fridjónsson, men skuddet ble bokset unna av Holmen Johansen.

Fridjónsson skulle også bli innblandet i omgangens mest kontroversielle situasjon. Islendingen satte fart inn i feltet med Pau Morer på slep og gikk i bakken. Det så ut som om Morer var på beinet hans, og dommer Kai Erik Steen blåste – men valgte å gi frispark til Sandefjord og gult kort til Fridjónsson.

Én mulighet var nok

I annen omgang var det imidlertid ingen som protesterte da dommeren blåste straffespark for Ibrahim og Vålerenga. Og selv om Sandefjord hadde nesten en hel omgang å svare på etter at Johnson ga Vålerenga ledelsen, hadde gjestene fra Oslo god kontroll.

– Vi slipper til én sjanse, har nå vunnet tre av fem bortekamper og står med fem kamper uten tap i serien. Det er slike rekker som gjør at du klatrer på tabellen, sier Ronny Deila til VG.

Vålerenga-treneren feiret med sitt velkjente «Ronny roar» foran de tilreisende supporterne, og delte ut ros både til dem, en forsvarsrekke som «kan sin ABC» og resten av laget.

Med tre poeng er Vålerenga oppe på tredjeplass, a poeng med Rosenborg, riktignok med én kamp mer spilt.

– Jeg er stolt av gutta. Vi fortjente å vinne denne kampen!

Her kan du lese mer om