VIF-supporterne hetset Stengel: – Jeg måtte bare score

VALLE HOVIN (VG) (Vålerenga – Strømsgodset 1–4) Klanen sang: «Stengel er en horesønn». Da bestemte Herman Stengel (22) seg for at han måtte score.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Herman Stengel scoret på overtid. En kanon fra spilleren som forlot Vålerenga i fjor i en kontroversiell overgang.

Men han påpeker overfor VG at Ronny Deila er årsaken til klubbyttet. Han plassert Stengel på tribunen. Da falt valget på Strømsgodset.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg måtte bare skyte, og det var veldig godt, sier Herman Stengel om lørdagens scoring.

Om hetsen fra Vålerenga-supporterne har han dette å si:

– Det var mest om mamma, og det er mest synd for henne. Men hun har vært på kamp før, og har hørt litt av hvert, sier han med et smil om munnen.

Vålerenga-trener Ronny Deila var langt nede etter tapet. Det andre stygge på rad i ligaen. Skuffende og utrolig dårlig er beskrivelsen fra treneren som sikret Strømsgodset seriemesterskapet i 2013

– Litt fyring skal det være. Begge veier. Spillere og trenere må tåle en del. Men ord som «horesønn» står ikke jeg inne for, sier Ronny Deila.

Se høydepunktene her:

Pedersen-scoring

Men Strømsgodset har flyt. Fem poeng på tre kamper. Ubeseiret så langt (hengekamp mot Tromsø onsdag). Og i tillegg har de Eliteseriens toppscorer Marcus Pedersen med fire fulltreffere på tre matcher.

– Vi viser en fantastisk vinnermentalitet, og det føltes som vi spilte på hjemmebane, sier Marcus Pedersen.

Når VG spør om hva han synes om «Herman Stengel er en horesønn» svarer han: – De hadde vel ikke mer å komme med. Det er uansett lavmål. Og jeg hørte noe av det samme, men jeg tar meg ikke nær av det, sier Pedersen.

Fire mål før første pollenvarsel lover bra. I hele fjor ble det ni ligascoringer.

– Jeg skal score mål, men det kommer som følge av en lagprestasjon. Men jeg er kanskje blitt mer bestemt i det jeg gjør på banen, sier Marcus Pedersen.

KUNNE JUBLE: Herman Stengel feirer her med ca 1000 tilreisende fra Drammen. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Gjestene fra Drammen var helt klart friskest – og best gjennom hele 1. omgang. Men de fikk ikke uttelling før etter 26 minutter. Et praktfullt angrep var foranledningen til ledermålet.

Jonathan Parr løp og la inn fra venstre. Inn foran mål fant han Marcus Pedersen. SIF-spissen stanget til med piggsveisen. Kontant i mål. Hans tredje scoring på like mange kamper siden sesongstart. Men det skulle komme mer.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Pedersen banket til med et godt skudd – like utenfor – åtte minutter senere. Og Tokmac Nguen og Kristoffer Tokstad testet Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey i angrepene etter.

Strømsgodet virket som de hadde full kontroll. Men de hang ikke helt med – skulle det vise seg – og da benyttet hjemmelaget anledningen foran egne fans.

Dette sa VIF-gutta før møtet med Stengel:

les også

Slik fikk han Strømsgodset til å bli en toppklubb – igjen

Magnus Lekven fikk lagt inn fra høyre – ballen gikk gjennom feltet – før Chidera Ejuke feide inn utligningen (1–1) fra knappe 16 meters hold. Vakkert gjort på Vålerengas eneste målsjanse i løpet av de første 45 minuttene.

les også

Advarer Stengel før VIF-møte: Å ta på leggskinn er smart

Men det tok ikke lang tid før Godset var i føringen igjen. Tre minutter etter pause gikk de opp til 2–1. Pedersen kriget på et innlegg fra Kristoffer Tokstad, og ballen havnet til slutt på sølvfat til Nguen som lurte Kwarasey med et smart skudd.

Vålerenga-trener Ronny Deila gjorde to offensive bytter før timen var spilt. Inn med Bård Finne og Ernest Agyiri, uten at det hjalp. Sam Johnsens heading like over var det nærmeste de kom.

Strømsgodset var best – og mest effektive. Og så hadde de Tokmac Nguen.

Etter 64 spilte minutter falt på mange måter avgjørelsen. Nguen – banens bestemann – kom rettvendt og fosset mot Larsen Kwarasey (gult kort). Den tidligere Godset-keeperen feide ham ned i klar scoringsposisjon. Soleklar straffe som Marcus Pedersen banket inn til 3–1.

– Jeg har vært frustrert over skader og sykdom. Nå melder jeg frisk gruppe. Bekreftelsen vi fikk her mot Vålerenga hjelper oss veldig foran onsdagens tøffe bortekamp mot Tromsø, sier Tor Ole Skullerud.

Godset-treneren gleder seg på Marcus Pedersens vegne.

– Marcus er i bedre form. Og det jeg kan si om ham er: «det lønner seg å trene». Tidligere har han vært ekspert på å få avbrekk i trening og kamp på grunn av «smårusk». Han er i bedre form, og en «killer» for oss, sier Skullerud.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder