Utvist Guardiola gratulerte «fantastiske» Liverpool: – Håper de kan forsvare Englands ære

(Manchester City – Liverpool 1–2, 1–5 sammenlagt) Pep Guardiola (47) mistet besinnelsen og ble sendt på tribunen ved pause. Derfra fikk han se Mohamed Salah (25) sende Liverpool til himmels.

– Gratulerer til Liverpool, de er et fantastisk lag med en fantastisk trener, og jeg håper de kan forsvare Englands ære i semifinalen, sa Pep Guardiola etter kampen.

Gabriel Jesus ga Manchester City en drømmeåpning på kampen, en åpning som fikk City-fansen til å drømme. Så gikk alt galt for vertene.

les også

Roma-helten etter mirakelkvelden mot Barcelona: - Ingen hadde troen på oss

City styrte kampen og presset på for flere scoringer, og i store deler av første omgang var det spill mot et mål. Bernardo Silva hadde et skudd som gikk i stolpen, Leroy Sané ble sannsynligvis snytt for scoring.

Og nettopp den annullerte scoringen skulle bli vendepunktet i kampen.

Guardiola mistet hodet

For det var på grunn av denne situasjonen at Pep Guardiola ble sendt på tribunen. 1. omgang var akkurat over da han ga kampens dommer beskjed om hva han mente om situasjonen.

Det gjorde at spanjolen måtte se 2. omgang fra tribuneplass.

Liverpool var nok heldige som bare lå under 0–1 til pause, men etter hvilen, kom de ut som et helt nytt lag, og kampuret viste 57 minutter da Liverpool-helten Mohamed Salah sendte rødtrøyene til himmels.

Bursdagsbarnet Sadio Mané tråklet seg forbi tre mann før han gikk i bakken, men nedfallsfrukten havnet hos Salah, som frem til da, hadde vært usynlig. I bursdagsgave til senegaleseren, chippet han inn utligningen for Liverpool.

les også

Kvelden da de største falt

– Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg spiller for laget og vil hjelpe laget vinne. Det er det viktigste for meg, understreket Salah.

Og hvis det var en ting han gjorde, var det å hjelpe. Hans scoring betød at City måtte score fire ganger til, noe som gjorde at semifinalebilletten i praksis var i boks for Klopp & co.

UT AV DET BLÅ: Mohamed Salah var usynlig i 57 minutter. Så dukket han opp og sendte Liverpool videre i Champions League. Foto: ANDREW YATES / X03469

– Kan slå hvem som helst

Hvis ikke avansementet allerede var sikret da, var det ingen tvil da Roberto Firmino satte inn Liverpools andre for kvelden.

Liverpool skal nå ut i sin første Champions League-semi på ti år, etter en enorm 5–1-seier sammenlagt over laget som ser ut til å bli Englands suverene seriemester.

les også

Grobbelaar: – Liverpool kan vinne Champions League

– Alle vet hvor gode City er, så å slå dem ut gir oss en skikkelig selvtillitsboost. Vi fortjener å være i semifinalen, men der må vi være bedre, sa Jürgen Klopp etter kampen.

– Vi viser hvor gode vi er ved å slå et så godt lag over to kamper. Det sier mye om oss at vi slår tilbake etter et tidlig mål imot. Vi viste karakter, og vi viser at vi kan slå hvem som helst, konstaterte James Milner.

les også

Pogba stilnet Citys gulljubel med to mål på to minutter

Og hvem motstanderen blir, får Milner & co. vite fredag. Da trekkes semifinalene.

Roma er sammen med Liverpool allerede klare, mens Real Madrid, Juventus, Sevilla og Bayern München skal kjempe om de resterende plassene onsdag.

NESTE STOPP: Semifinale. Foto: ANDREW YATES / X03469

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder