TIL ENGLENES BY: Det aller meste tyder på at Zlatan Ibrahimovic bytter ut England og Manchester med USA og Los Angeles. Foto: Darren Staples / X01095

Zlatan skal ha signert for LA Galaxy

Pålitelige kilder i USA melder torsdag at Zlatan Ibrahimovic (36) har skrevet under på en toårskontrakt med Los Angeles Galaxy.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er mer og mer som tyder på at Zlatan Ibrahimovic er ferdig i Manchester United. Tidligere har både ESPN og BBC meldt at den svenske superstjernen er på vei til MLS, og nå melder normalt troverdige Grant Wahl i Sports Illustrated at Zlatan torsdag har skrevet under på en toårskontrakt med klubben fra solfylte California.

Også Kevin Baxter, journalist i L.A Times, melder at Zlatan har signert.

I så fall blir han lagkamerat med norske Jørgen Skjelvik og Ola Kamara. I tillegg har klubben stjerner som Giovani dos Santos, Ashley Cole og Romain Alessandrini som klubbens største stjerner.

Ibrahimovic skal ha skrevet under på en kontrakt som gir ham drøye 11.5 millioner norske kroner i året, og flere hevder at han kan være i troppen til tidenes første Los Angeles-derby, mellom LA Galaxy og Bob Bradleys Los Angeles FC i slutten av mars.

PS! LA Galaxy har foreløpig ikke bekreftet overgangen.

les også

Zlatan langer ut mot svenske medier: – Handler om rasisme

Det første (av to) overgangsvinduet i MLS er åpent til 1. mai.

– Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hvor langt tilbake Zlatan har kommet etter skade, men får Ola og LA Galaxy en frisk Zlatan, er det en forsterkning for de fleste, sier Lars Lagerbäck, Norges landslagssjef og tidligere Sverige-trener med Ibrahimovic på laget.

Los Angeles Galaxy har lang tradisjon i å hente store fotballnavn. Tidligere har spillere som David Beckham, Steven Gerrard og Robbie Keane spilt med den hvite og blå Galaxy-trøyen.

Kamara: – Særdeles god makker

Zlatan Ibrahimovic har ikke spilt siden kampen mot Burnley annen juledag. Totalt har han vært på banen i syv kamper etter at han kom tilbake fra kneskaden han pådro seg i fjor. Siden romjulen skal han igjen ha trøblet med skader.

– Jeg får kanskje spørsmål om det med Zlatan hver tredje dag. Jeg vet ikke hvordan det er her, for jeg har ikke helt fulgt med, men hos oss har det vært skriverier om Zlatan fra mars kanskje hver tredje-fjerde dag, sier Ola Kamara til VG.

Den norske målsniken håper han kan danne spisspar med sin skandinaviske nabo.

– Det hadde blitt en særdeles god makker. Man har jo vokst opp med at han har herjet i alle ligaer, og han er for meg en av de største spissene gjennom tidene, sier Kamara.

– Når det gjelder Zlatan, forventer vi oss alle at dette er hans siste sesong i Manchester United, sa José Mourinho, Manchester United-manager, tidlig i mars.

les også

Hevder Zlatan-exit i Manchester United kan skje før sesongslutt

Utelukker ikke VM

Sverige kvalifiserte seg til VM i fotball uten Ibrahimovic, 1. mars meldte spissen at han savnet landslaget. På spørsmål om han ville sagt ja til å spille igjen i VM svarte han:

– Vi får se, vi får se. Det er et vanskelig spørsmål. Jeg vil kjenne at jeg presterer, sa Ibrahimovic til Expressen.

36-åringen har også en fortid fra PSG, Barcelona, Milan, Inter, Ajax og Malmö.

Totalt har han foreløpig scoret 29 mål på 53 kamper i United.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder