Zlatan-hælspark reddet Sverige

PORTO (VG Nett) Da alle trodde at Italia skulle ta samtlige poeng på Dragao stadion i Porto slo Sveriges gudbenådede supertalent til.

Det var rettet stor oppmerksomhet mot Italia før kampen mot Sverige etter at stjernespilleren Francesco Totti torsdag ble suspendert etter den mye omtalte spytte-episoden i kampen mot Danmark.

SE BILDER AV ZLATANS FANTASTISKE SCORING HER!

Valset over Sverige
Men det så ikke ut til at Giovanni Trapattonis mannskap led noen form for nød mot Sverige fredag kveld.

Fra første spilleminutt tok italienerne kontroll over kampen, og det tok ikke lang tid før Christian Vieri og Alessandro del Piero fikk bevist at de er blant verdens beste spisser.

Og slik fortsatte det utover omgangen.

Zambrotta valset rundt med svenske forsvarere, Del Piero traff stolpen og Vieri satte Andreas Isaksson på prøve i luftrommet foran mål.

Etter 37 minutter kom belønningen. Christian Panucci driblet seg fri på høyrevingen og la et perfekt innlegg til Antonio Cassano som stupte ballen i mål.

Italias yngstemann, Totti-erstatteren, hadde sendt Italia i føringen.

Andre omgang begynte der den første sluttet. Italia fortsatte å presse, og Sverige kom stadig bakpå. Det så derfor lenge ut til at Italia - uten Francesco Totti - kom til å gjøre jobben sin og sikre seg tre verdifulle poeng før den siste kampen i gruppespillet.

Sverige klarte vel og merke å få opp aggressiviteten etter pausen og produserte et par gode sjanser ved Mattias Jonson, men italienerne forsvarte seg godt bakover.

Men fem minutter før slutt viste Zlatan Ibrahimovic hvorfor han lenge har vært på alle fotballeksperters lepper.

Etter en tilsynelatende ufarlig corner havnet ballen foran det italienske målet. Det ble mye frem og tilbake. Ballen havnet til slutt hos Ibrahimovic som gikk opp i duell med Gianluigi Buffon. Svensken vridde seg rundt i luften, og med hælen sparket han ballen mot mål.

Christian Vieri stod på streken, men nådde ikke opp til ballen og super-Zlatan utlignet for Sverige.

På tribuneplass satt en slukøret Francesco Totti som bare måtte konstatere at lagkameratene ikke klarte jobben sin i hans fravær.

- På en annen planet

- Det er vanskelig å beskrive hva jeg følte da ballen gikk inn. Det var som å være på en annen planet, sa Ibrahimovic etter kampen.

- Det er nok det mest spektalulære målet jeg har laget. Ballen kom til meg, og jeg var heldig. Jeg takker Gud for det.

Sveriges landslagstrener Lars Lagerbäck roset 22-åringen opp i skyene etter kampen.

- Han viser hvilken spiller han er og hvilken teknikk han har. Et slikt mål scores bare av en kvalitetsspiller.

Hyllet Larsson

Men Zlatan Ibrahimovic innrømmet at Sverige slet i store deler av kampen.

- Vi gjorde enkle feil i første omgang. Vi skal være glade for det ene poenget med tanke på hvem vi hadde som motstandere. De var favorittene, sa en storfornøyd Ibrahimovic.

- Italia hadde mange sjanser, men etterhvert fikk vi opp aggressiviteten. Heldigvis fikk vi en scoring på slutten.

Lagkamerat Henrik Larsson var helt enig.

-Italia var veldig gode og vi hadde store problemer en lang periode, men vi klarte til slutt å legge press på dem og fikk en veldig viktig scoring, sa Larsson som fikk skryt av sin spisskollega etter kampen.

- Han er fantastisk å spille med. Han hjelper meg hele tiden, og gir meg komplimenter ute på banen. Vi forsøker hele tiden å åpne plass for hverandre, sa Ibrahimovic.

Sverige topper gruppe C med fire poeng og klarer seg nå med uavgjort mot Danmark i den siste kampen for å avansere til kvartfinale. Danskene har også fire poeng, mens Italia bare har to og må vinne, helst mye, mot Bulgaria for å være sikre på avansement.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder