Gulldag for Lillestrøm

(VG Nett) Rosenborg må trolig slå Lillestrøm på Åråsen for å sikre seg eliteseriegull. Trønderne ga kanarifuglene et forsprang da de spilte uavgjort mot Lyn søndag.

Artikkelen er over 18 år gammel

- Per i dag er vi på etterskudd. Det er vanskelig å tippe resultatet av fotballkamper, men antagelig må vi slå Lillestrøm på Åråsen, konkluderte RBK-trener Nils Arne Eggen etter 1-1-kampen mot Lyn.

RBK sløste

Først så alt ut til å gå Rosenborgs vei. Trønderne ledet oppskriftsmessig mot Lyn, og Lillestrøm lå lenge under for Molde. Men så begynte dramatikken.

Fire minutter ut i 2. omgang utliknet Tommy Nilsen på straffe på Lerkendal, og 22 minutter senere kom Lillestrøms utlikning på Molde stadion signert Arild Sundgot.

Fire minutter på overtid var romerikslaget frempå igjen. Arne Vidar Moen sendte ballen via en Molde-spiller og i nettet, og på Lerkendal kunne Rosenborg-spillerne bare konstantere at det for første gang på lenge blir en svært dramatisk serieinnspurt.

- Vi kan ikke skylde på Lyn eller noen andre. Vi må skylde på oss selv, sa Eggen til TV 2.

- I dag var ikke dyktigheten i avslutningen foran mål god nok, la han til.

Den siste uken har vært fantastisk for LSK-forsvareren Arne Vidar Moen. Først ble han pappa og senere ga Lillestrøm et forsprang i gullkampen.

- Jeg er overrasket over spillerne. De står på helt til fløyta går og gir aldri opp, sa LSK-treneren Arne Erlandsen til TV 2.

Fantastisk uke

I Moss seiret Odd 3-1 over hjemmelaget. Odd kom tilbake etter tap i semifinalen i Stavanger og tap i europacupen den siste uken.

I tabellbunnen ligger Tromsø som tapte hjemme for Sogndal. Håvard Flo laget to mål da Sogndal vant 3-2 i Tromsø. Bryne greide bare 1-1 hjemme mot Strømsgodset som fikk 1-1 på et vakkert mål av Lasse Olsen i sluttminuttene.

Brann avslørte imidlertid elendig høstform da det ble 1-5 i Bodø fredag kveld.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Hoftun usikker mot Juventus

  2. Trosset legen

  3. RBK presset og skaderammet

  4. Mister åtte til landslag

  5. Drama på overtid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder