SKADET: Harry Kane er ute fram til mars, med en ankel-skade. Dårlige nyheter for Tottenham. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kane ute til mars - Tottenham i trøbbel

Akkurat da Tottenhams skjebne på fire fronter kan avgjøres - forsvinner lagets to beste målscorere: Heung-min Son (26) reiser på Asia-mesterskapet, mens kapteinen Harry Kane (25) bekreftes ute med ankelskade til mars.

Artikkelen er over ett år gammel

Tottenham skriver dette på sin egen hjemmeside. Kane-skaden kommer på toppen av andre problemer.

At dette kommer ubeleilig for Tottenham-manager Mauricio Pochettino (46), er et understatement av de sjeldne. Klubben har også store problemer på midtbanen, der Victor Wanyama definitivt er ute en stund, onsdag kom det beskjed om at Moussa Sissoko er ute i en måned, mens det er stor usikkerhet rundt situasjonen til Eric Dier og Lucas Moura.

I tillegg er Mousa Dembele på vei til kinesisk fotball.

Og dette akkurat da Tottenham skal spille returkamp i semifinalen i ligacupen, 4. runde i FA Cupen, åttedelsfinale i Champions League - og tøffe kamper i toppstriden i Premier League. Tottenham ligger på tredjeplass etter 22 kamper, fem poeng bak Manchester City og ni poeng bak ligaleder Liverpool.

Den verste nyheten er skaden på Harry Kane, som både er toppscorer, talismann, kaptein og frontbærer av Tottenham under Pochettino, blir ute fram til (i beste fall) begynnelsen av mars.

– Tottenham får nå igjen for at de ikke forsterket laget. Og jeg tror ikke noen spisser, som er gode nok, ønsker å komme til Tottenham for å sitte på benken igjen fra mars. Så dette er trøblete for klubben, melder sjefs-skribent i Daily Telegraph, Paul Hayward, på twitter.

Harry Kane står med 14 mål på 22 ligakamper så langt denne sesongen, og spissen har scoret hele 119 mål på 155 ligakamper for Tottenham på fire og en halv sesong. To ganger har han blitt toppscorer, to ganger er han blitt nummer to. I øyeblikket delte han tet-plassen med Mohamed Salah (Liverpool) og Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

David de Gea hylles etter oppvisningen mot Tottenham: – Sensasjonell

Kane har hatt trøbbel med ankelen sin tidligere også, og nå var det ingen vei tilbake: Han må ha en pause, med hvile, opptrening og rehabilitering, ifølge Tottenham.

Heung-min Son reiste til Asia-mesterskapet etter kampen mot Manchester United. Sør-Korea møter Kina onsdag. Son mister definitivt ligakampen mot Fulham, men går koreanerne videre så mister han trolig også ligacup-semifinalen mot Chelsea, samt 4. runde i FA Cupen. Går Sør-Korea hele veien så kan Son gå glipp av fem kamper for Tottenham.

Finalen spilles 1. februar.

Heung-min Son har scoret 34 mål på 88 ligakamper de to og en halv siste sesongene, og har vært spilleren Tottenham har stolt på de gangene Harry Kane har vært uaktuell - eller ute av form.

Nå må klubben klare seg uten begge.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder