Rørt Bjørnebye hyller Bendtner & co etter «the double»

ULLEVAAL (VG) (Rosenborg-Strømsgodset 4–1) Turbulens, støy og skandaler har satt sitt preg Rosenborgs 2018-sesong. Men ingen kunne hindre RBK i å ta «the double» for tiende gang i klubbens historie.

– Jeg er dritrørt på vegne av spillere. De imponerer. Det er karakter, kultur og mye annet som bor i den gjengen. Når de leverer på en sånn finaledag, så er det veldig sterkt, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til VG.

Stemmen hans brister litt innimellom når han skal sette ord på 4-1-seieren over Strømsgodset i cupfinalen, en finale der drammenserne følte seg snytt for straffespark på stillingen 1-1.

– Vi jobber med å holde fokus og løse de utfordringene som ligger foran oss. Vi har ett hovedprodukt og det er fotballaget. De leverer. Jeg er kjempeimponert. Nå tror jeg vi skal feire det, sier han.

les også

RBK-Meling best – her er cupfinalebørsen

– Hva betyr denne avslutningen for Bendtner?

– Han har vært gjennom tøffe ting. Han er også et individ oppi dette som til og med kanskje er mer utsatt enn andre. Han kommer av banen med to mål i cupfinalen, som er siste kamp på den norske arenaen, og det tror jeg var godt.

Reginiussen: Ikke straffe

Mens Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen mener laget hans ble snytt for straffe i situasjonen mellom Tore Reginiussen og Tokmac Nguen på stillingen 1–1 i første omgang, så er Reginiussen av en annen oppfatning.

– Jeg er ikke nøytral, men det ville vært veldig billig. Jeg går litt i kroppen hans, men det er alltid noen sånne situasjoner. Nei, jeg synes ikke det var straffe, sier RBK-stopperen.

– Dere tar «the double» i en trøblete sesong. Da viser dere litt «finger´n» til de andre klubbene?

– Ja, jeg har sagt det før. Skal du vinne noe i fotball, så handler det om å vinne de viktigste kampene. Det har vært noen sånne i år. Det var en kamp i Bergen vi måtte vinne, der vi vant vi, og cupfinalen er også en spesiell kamp.

VG-børsen: Birger Meling banens beste

Den omdiskuterte situasjonen oppsto etter en halvtimes spill i surt regnvær på Ullevaal. Reginiussen gikk hardt i Strømsgodsets Tokmac Nguen, som gikk rett i Ullevaal-gresset. Rosenborg-stopperen var aldri nær ballen, men det spørs om kontakten var nok til at det skulle vært straffespark.

– Forstår Godset

Dommer Trond Ivar Døvle falt ned på «nei». Fjellhamar-dommeren skulle komme i fokus også på Rosenborgs 2-1-scoring. TV-bilder viser at RBK aldri skulle hatt hjørnesparket, som ble maksimalt utnyttet av Pål André Hellands deilige dødballfot og Anders Konradsens kontante heading.

– Jeg forstår godt at Godset er frustrerte på vei inn til pause. Hjørnesparket før 2-1 er direkte feil, og Tokmac hadde fått frispark hadde det vært på utsiden av 16-meteren, meldte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

– Cornere som ikke skulle vært corner... Det opplever vi flere av i hver kamp, så sånn kan vi ikke henge oss opp i. Og så er det tilfeldig at de scorer på den, sier Godset-trener Ingebretsen til VG.

les også

Mos var «forbannet» og Sandefjord-aktuell – så reddet han Godset-sesongen

Etter noen tamme åpningsminutter kom høydepunktene tettere etter at cupspesialisten Mustafa Abdellaoue snek seg inn på bakre stolpe og sendte Godset i ledelsen etter 13 minutter.

Mike Jensen og Anders Konradsen snudde oppgjøret for RBK, før Mos hadde en gedigen sjanse til å utligne for Strømsgodset. André Hansen leverte en herlig redning, og like etterpå sto det 3–1 til RBK etter at Nicklas Bendtner styrte inn et skudd fra Birger Meling.

Eller var det egentlig Bendtners mål?

Da ble veien altfor lang for Godset, som gjorde et realt forsøk - uten at de egentlig var i nærheten.

På overtid smalt det fra Bendtner. Dansken banket ballen i nettaket fra kloss hold, etter innlegg fra finalens beste: Birger Meling.

les også

Bendtners målsnitt har stupt: – Jeg synes ikke det er OK

– Jeg får ballen i situasjoner som er farlige og er veldig glad for å score to mål, men det er ikke så viktig hvem som scorer. Det handler om å vinne, sier Nicklas Bendtner til VG etter kampen.

Han og resten av laget feiret med de tilreisende supporterne på Ullevaal-matta, før de etter hvert, i regnværet i Oslo, kunne løfte kongepokalen, RBKs tolvte:

– En lang sesong nærmer seg slutten, og å stå her nå med tre av tre, hvis du tar med supercupen, i norsk sammenheng... Jeg er stolt av gutta. Veldig stolt, sier RBK-keeper André Hansen.

– Det er kanskje det sterkeste beviset på at vi har en ekstrem vinnerkultur. Vi kommer under 1-0, de har en stor sjanse til å score rett før vi gjør 3-1, og etter det viser vi at vi er klart best, fortsetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder