Super-reserve Maars Johnsen: – Solskjær er forbildet

LARNAKA (VG) Han reddet Norge med en sen scoring mot Slovenia. Men da landslaget landet på Kypros lørdag kveld haltet Bjørn Maars Johnsen (27) – med vond ankel – og hadde krykkene klare.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Christina Paulos Syversen
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

– Det går bedre nå, så har vi to dager på oss for å se om jeg kan spille, sier Bjørn Maars Johnsen.

Han landet forkjært da kampen gikk inn i sine siste minutter. De første timene etter overtråkket gjorde det veldig vondt. Smertene var så uutholdelige at han ba om å få slippe intervju med VGTV i Ljubljana etter kampen i Nations League som endte 1–1.

JOKEREN SKADET: Lars Lagerbäck så betenkt ut da han landet på Kypros lørdag kveld. Kanskje tenkte han på sin superreserve Bjørn Maars Johnsen som kom rett bak ham i ankomsthallen med krykker. Foto: Bjørn S. Delebekk

Lørdag kveld var han langt mer optimistisk med tanke på mandagens siste og avgjørende kamp mot Kypros. Den må Norge vinne – og for sikkerhets skyld med et solid antall mål – for å holde Bulgaria (begge med ti poeng – Norge med ett plussmål mer) bak seg i kampen om gruppeseier og playoff (semifinale) til EM-sluttspillet i 2020.

Norge kom bakpå etter ni minutter i fredagens match mot Slovenia, men ordnet ett poeng fem minutter før slutt, takket være hodestøtet til AZ-spissen Maars Johnsen.

les også

Norges kompiskart: Her er «gjengene» på landslaget

Han erstattet Tarik Elyounoussi. Og én ting hadde han i hodet; nemlig «ta en Solskjær». Varemerket til Ole Gunnar Solskjær under den eventyrlige karrieren i Manchester United. Og som gjorde ham legendarisk i en hel fotballverden – med matchvinnerscoringen mot Bayern München i Champions League i 1999 – da finalen gikk til ekstraomganger.

les også

Jarstein har bygd drømmehus til familien

– Solskjær er et forbilde. For meg ble han det når han kom inn i finalen i Champions League og ble matchvinner. Jeg tenker at jeg vil gjøre som ham, komme inn å hjelpe laget, og være viktig for laget, sier Maars Johnsen.

Han forteller videre at han har sett gamle TV-klipp med Solskjær tidligere i karrieren. Og at det var hans norske far (Hasse Johnsen) som tok ham i skole om den nåværende Molde-trenerens berømte avslutningsegenskaper.

– Jeg elsket å se Solskjær da han spilte for Manchester United, sier Maars Johnsen.

Norges antatt beste spiss, Joshua King er skadet, og med Maars Johnsen trolig ute i tillegg forsterker problemet seg for landslagssjef Lars Lagerbäck; effektiviteten foran motstanderens mål.

– Vi må score mål. I de siste kampene scorer vi ikke på sjansene. Alle, spissene og de andre spillerne vet dette, og vi må fokusere på sjansene og bli mer effektiv, sier Bjørn Maars Johnsen.

Mer om

 1. Fotball
 2. Nations League
 3. Landslaget for lokalaviser (LLA)

Flere artikler

 1. Redningsmannen Maars Johnsen forlot intervju i smerter

 2. Effektiviteten må opp, Lagerbäck

 3. Maars Johnsen nærmer seg låneavtale med Rosenborg

 4. Stefan Johansen får gjennomgå: – Skal dere begynne med det igjen?

 5. Maars Johnsens fremtid i det blå: – Jeg er trist og frustrert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder