MONTENEGRO-TRENER: Miodrag Radulović dirigerer i kampen mot Nederland i september.

– Haaland, Haaland, Haaland. Men Haaland er ikke Norge.

ULLEVAAL (VG) Montenegro-sjef Miodrag Radulović (53) advarer sine egne mot Martin Ødegaard (22), Mohamed Elyounoussi (27) og Patrick Berg (23) foran mandagens viktig kvalkamp på Ullevaal.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er våre oddstips!

– Haaland? Haaland, Haaland, Haaland. Alle kjenner hans kvalitet og potensial. Men Haaland er ikke Norge. Norge har mange kvalitetsspillere. Det er et stort potensial offensivt, sier en tydelig godt forberedt Montenegro-trener før mandagens kamp i VM-kvalifiseringen.

Svenskfødte Sead Haksabanovic har spilt i Allsvenskan (nå i russiske Rubin Kazan) og kan norsk fotball best av alle i troppen på Ullevaal:

– Alle vet hvilken stor spiller Haaland er og hva han kan gjøre på banen, men vårt fokus er mest på hva vi kan gjøre.

Les også

Meling fikk passet påskrevet av Solbakken: – Befriende

ULLEVAAL STADION (VG) Mens trenere flest foretrekker «å ta ting internt», har Ståle Solbakken en veldig åpen og ærlig…

Landslagssjef Miodrag Radulović derimot er åpen på hva han frykter mest hos Norge:

– Norge har et høyt nivå på midtbanen. Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi, Patrick Berg ... Dette er toppnivå! Hvis vi gjør en god figur på midtbanen og stopper Ødegaard, Elyounoussi og Berg, så kan vi få et godt resultat.

Montenegro ligger tre poeng etter Norge og kommer altså à jour med seier. Sead Haksabanovic legger ikke skjul på at Montenegro også spiller for den 2.-plassen som Norge har «bestilt».

– Både Norge og Montenegro trenger seier. Vi må begge spille for å vinne. Supporterne kommer til å like denne kampen, mener landslagssjef Radulović.

Les også

Solbakken hyller ledestjernen: – Han tok tak i det

ULLEVAAL STADION (VG) Landslagssjef Ståle Solbakken er alt annet enn fornøyd med hvordan backfireren fremsto…

Montenegros største stjerne er Hertha Berlins Stevan Jovetic. Han spilte ikke i 3–0 seieren over Gibraltar fredag, men er ventet på Ullevaal-gresset mandag kveld.

– Vi er klar for å spille med vår leder, sier landslagssjefen.

Montenegro-troppen kom til Ullevaal litt over klokken 19 søndag kveld etter en lang og strabasiøs tur fra Spania.

– Vi kan ikke gjøre noe med forsinkelsene på flyplassen. Men atmosfæren i laget er uansett god, selv om vi savner noen spillere, sier Miodrag Radulović og trekker naturlig nok fram Stefan Savic (Atletico Madrid).

Uros Durdević derimot er tilbake etter å ha måttet stå over kampen mot Gibraltar (utestengelse). Men nettopp Durdević skaper hodebry for Montenegro-sjefen:

– Vi ba pent Sporting Gijón om at han skulle spille bare 45 minutter i lørdagens kamp mot Oviedo, men han måtte spille hele matchen. Derfor vet vi ikke hvor mye vi kan bruke han mot Norge. Vi må se hvordan han føler seg, sier Radulović.

Les også

Patrick Berg – et bevis på hvor viktig det mentale er i idretten

ULLEVAAL STADION (VG) Tenk deg at bestefaren din er blant tidenes beste norske spillere, faren din fikk høre at han…

Han mener at det ikke er noe problem at laget kommer fra 30 graders varme i Gibraltar til mindre enn 10 grader i Oslo.

– Det kan bare være en fordel, mener landslagssjefen.

– Vi gjorde en god kamp mot Norge i Podgorica, selv om vi ikke fikk poeng, fortsetter han om kampen der Alexander Sørloth scoret det eneste målet. Så gjentar Montenegro-sjefen seg selv:

– Om vi vinner midtbanen, så har vi gode muligheter til å vinne.

VG-tips: Norge - Montenegro

* Det så dårlig ut i starten av begge omgangene i fredagens bortekamp mot Tyrkia, men Norge jobbet seg gradvis inn i begge omgangene - og burde muligens ha vunnet i Istanbul (1-1). Ett poeng er uansett ikke å forakte.

* Norge holder i 2.plassen i VM-kvalgruppe G med 14 poeng, to foran Tyrkia og tre foran Montenegro. Jobben i kveld handler om å koble grepet om denne andreplassen.

* Ståle Solbakkens menn er uten VM-kvaltap på fem kamper (3-2-0). En av disse oppturene var borte mot Montenegro i mars (1-0-seier). I høst har montegrinerne kun vunnet én av fire matcher, men et skadeskutt norsk landslag må likevel være påskrudd fra første spark i kveld.

* Hjemmeoddsen i et vanlig HUB-spill står til 1,43. Begge lag scorer til 1,95 i singleodds er et mulig spillalternativ. Spillestopp er kl. 20.44 og TV2 viser matchen.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no