TAR OVER RBK: Jan Jönsson. Foto: Scanpix

- Beste jobben i Skandinavia

Jönsson møtte pressen etter RBK-avklaring

(VG Nett) Mandag kom beskjeden alle har ventet på - Jan Jönsson trener Rosenborg neste sesong.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Svensken innkalte spillerne sine til møte på Fornebu mandag formiddag, der han fortalte at han flytter til Trondheim til nyttår - som «hele» Norge har visst en stund. Deretter dro han - ifølge Adresseavisen - rett på løpetur.

Vel tilbake fra en trimtur som kanskje hadde klarnet tankene noe, møtte han det ventende pressekorpset.

- Den erfaringen og tradisjonen man finner i Rosenborg var grunnen til at jeg sa ja. I Skandinavia kan man ikke finne noe bedre sted å jobbe, sa Jönsson.

- Det kjennes bra endelig å få si at jeg er klar for Rosenborg. Nå skal jeg tenke på Stabæk ut sesongen, men det er ikke sånn at jeg ikke kommer til å tenke på RBK før 1. januar. Men ingen tanker skal forstyrre arbeidet mitt for Stabæk, sier Jönsson til NTB.

Overfor rbk.no utdyper han:

- Jeg følte denne vinteren at tiden kanskje var moden, at dette skulle være siste året i Stabæk. Jeg kjente at det var på tide med noe nytt, og da har det vært noen tilbud. Men dette er det definitivt mest spennende i skandinavisk målestokk, og også utenfor Skandinavia står tilbudet seg veldig godt.

VG Nett-leser:- Vi får bare håpe at denne svensken ikke blir landslagstrener så fort Rbk vinner serien i 2011...

- Spesiell situasjon

Styreleder Terje Svendsen i RBK forteller at Jönsson har skrevet under på en fireårsavtale med klubben.

- Vi er glade for å ha fått på plass en langsiktig løsning. Den kom i stand for tre uker siden, men vi ville vente til etter kampen mellom Stabæk og Rosenborg før det ble offentliggjort, sier Svendsen til VG Nett.

- Skjønner du at det har vært vanskelig for Jönsson å vente med å «få det ut», etter blant annet å ha fått kritikk fra egne supportere?

- Det har jo vært en spesiell situasjon. Men det er ingen tvil om at han har gjort, og kommer til å gi 110 prosent i Stabæk ut sesongen. Og jeg håper han lykkes, sier Svendsen.

Les også:Nannskog vil ikke se Jönsson i RBK

Jönsson fikk uendelig med trenerspørsmål før kampen mot Rosenborg søndag, og virket lei av å svare på det samme spørsmålet om og om igjen. Til VG sa han etter kampen at det skulle bli godt å kunne fortelle om fremtiden.

- Jeg har sagt at det er i juli jeg skal fortelle om planene mine for fremtiden. Jeg får stå ved mitt ord, og det skal bli godt å få sagt det, det innrømmer jeg, sa Jönsson da.

Snakket med Jönsson i fjor

Rosenborg fikk lov av Stabæk å snakke med Jönsson allerede i fjor, men da hadde svensken ett år igjen av kontrakten, og kunne dermed ikke forhandle med trønderne.

Selv om VG hele sesongen har skrevet at Jönsson har vært klar, var det først for tre uker den offisielle avtalen ble klar.

- Vi fikk lov å møte Jönsson den siste uken av fotballferien. Da brukte vi en hel dag sammen med Janne der vi ble enige om en avtale, forteller Svendsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder