BAKLENGSMÅL: Robert Green slipper inn 1-2-målet fra Mexicos Guillermo Franco under møtet mellom England og Mexico på Wembley mandag. Green spilte strålende foruten det innslupne målet i slutten av 1. omgang. Foto: AP

Dagens VM-nyheter: Green blir trolig Englands førstekeeper i VM

(VG Nett) Lenge følte han seg ignorert av landslagssjef Fabio Capello. Nå er Robert Green (30) nær å bli Englands førstekeeper i VM.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Nett vil hver dag frem til fotball-VM starter 11. juni i Sør-Afrika samle sammen alle små nyheter, slik at du kan få med deg alt om sommerens store idrettsbegivenhet.

Sist oppdatert klokken 10.15. Er det noe vi ikke har fått med oss?Tips oss her!

Den engelske avisen The Guardian mener Robert Green stiller fremst i rekken av engelske keepere i kampen om startplassen i VM. Alternativene er ikke mange, med David James og Joe Hart som de nærmeste utfordrerne.

James har lenge vært Capellos førstevalg, men skadeproblemer har gjort at Portsmouth-keeperen ikke lenger er like sikker i førsteelleveren. Capello har nemlig uttalt at han kun vil vurdere spillere som er 100 prosent kampklare.

Følte seg oversett

Da kan han trolig stole på Green, som spilte 37 av 38 kamper for West Ham forrige sesong. Green var lenge utenfor Capellos England. På et tidspunkt stilte han med påskriften «Englands number 6» i hanskene, eller «Englands sjettevalg» på norsk.

FØRSTEVALG? Robert Green utfordrer David James i kampen om keeperplassen for England i VM. Foto: Reuters

- Jeg vet ikke hvor de hanskene er lenger. Det er langt unna, både kronologisk og metaforisk, sier Green.

Etter ett år som sjef, valgte Capello å ta ut Green.

Og nå, to uker før VM, er han plutselig den fremste kandidaten til å ta keeperplassen i Sør-Afrika. I forrige treningskamp mot Mexico, spilte Green fra start og leverte strålende den omgangen han spilte.

OGSÅ AKTUELL: David James. Foto: Reuters

VG Nett-leser:- Robert Green er nok førstevalg i buret. Nekter å tro at Capello forandrer på det nå.Diskutér

Imponerte mot Mexico

I en periode hvor England ble kraftig presset av gjestene, vartet Green opp med flere gode og viktige redninger. Joe Hart kom inn ved pause, men er ifølge The Guardian mer en mann for fremtiden enn for VM.

Nyhet:Spill VM-manager på VG Nett

TREDJEVALG? Joe Hart. Foto: Reuters

James starter trolig kampen mot Japan i østerrikske Graz søndag, Englands siste test foran VM. Green kan få spille 2. omgang. I England er de usikre på hva den uavklarte keepersituasjonen fører til; skjerpet konkurranse eller mer usikkerhet.

- Om det er en bra eller dårlig ting, gjenstår å se. Jeg er sikker på at vi pusher hverandre så mye vi kan. Og den av oss som spiller, kommer til å spille bra fordi han har holdt de andre ute av laget. De andre to keeperne må støtte og oppmuntre ham. Jeg er sikker på at det er det som kommer til å skje til USA-kampen, sier Green.

Gerrard holdt 30 sekunder

En som i utgangspunktet skal spille alt for England, er Liverpool-stjernen Steven Gerrard. Men under gårsdagens trening holdt han kun 30 sekunder i spill elleve mot elleve, skriver The Sun.

Så måtte han få behandling for smerter i leggen og ryggen. Senere jogget han lett på treningsfeltet, og ga tommelen opp for å forsikre de fremmøtte om at det ikke var alvorlig.

Samleside:Flere VM-nyheter her

Det er likevel usikkert om Gerrard spiller søndagens kamp mot Japan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKADETRØBBEL: Steven Gerrard trente alternativt i går, etter å ha forlatt spilløkten etter 30 sekunder. Her fra en tidligere trening under Østerrike-oppholdet. Foto: EPA

Sør-Afrika har funnet formen

Sør-Afrika er fortsatt ubeseiret etter å ha slått Colombia 2-1 i en VM-oppkjøringskamp torsdag.

Hjemmelaget fikk imidlertid to gavepakker fra kampens kenyanske dommer Samwel Kipngetich, som ga Sør-Afrika to tvilsomme straffer.

Teko Modise fikk muligheten to ganger fra straffemerket etter 17 minutter foran et fullsatt stadion. Den colombianske keeperen reddet det første forsøket, men hadde vært for tidlig ute. Modise scoret på det siste forsøket.

Colombia utlignet tre minutter senere da Giovanni Moreno var sikker straffeeksekutør.

13 minutter etter hvilen tok Sør-Afrika igjen ledelsen på en straffe. Katlego Mphela satte ballen i mål og dermed er Sør-Afrika ubeseiret på ti strake kamper under trener Carlos Alberto Parreira.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STRAFFESCORING: Sør-Afrikas Katlego Mphela jubler for sin matchvinnerscoring i gårsdagens treningskamp mot Colombia. Foto: EPA

Colombia rundstjålet i VM-landet

Da de colombianske spillerne returnerte til hotellet, oppdaget de at frekke tyver hadde stjålet 13.000 kroner fra hotellrommene tderes i Johannesburg.

Colombia skal ikke være med i VM-sluttspillet, men besøkte Sør-Afrika i anledning treningskampen mot vertslandet.

Ditt VM-tips:Ranger de 32 VM-nasjonene her

To ansatte ved fem stjerners-hotellet som landslagstroppen bor på, er blitt siktet for tyveriet, skriver den sørafrikanske avisen The Times.

- Spillerne var ute for å trene, og rommene ble rengjort mens de var borte. Da de kom tilbake, oppdaget de at det manglet penger, sa Eugene Opperman i Johannesburg-politiet til nyhetsbyrået Sapa.

Den høye kriminaliteten i Sør-Afrika regnes for å være blant de største utfordringene for VM-arrangøren i sommer, som har hentet inn 44.000 ekstra sikkerhetsvakter til sluttspillet.

Håper på forbrødring

NUMMER ÉN: Ji-sung Park er Sør-Koreas store stjerne. Her på trening med lagkamerat Ki-hun Yeom. Foto: EPA

Sør-Koreas store stjerne i VM er Ji-sung Park. Han håper fotball-VM kan bringe Nord- og Sør-Korea nærmere hverandre.

- Fotballen kan få til mer enn du forventer, og kanskje kan vi komme nærmere Nord-Korea gjennom VM, sier Manchester United-spilleren, ifølge The Guardian.

Han vil følge interessert med på hvordan nabolandet klarer seg i den tøffe gruppen med Brasil, Portugal og Elfenbenskysten.

- Det blir interessant. Jeg skal se Nord-Koreas kamper. Vi snakker samme språk og er faktisk ett og samme land. De har en veldig tøff gruppe, men Nord-Korea er et vanskelig lag å slå og vanskelige å score mot. De kan gjøre en forskjell i gruppen, for de vil ikke tape tre strake kamper, sier Park.

Kilder: The Guardian, The Sun, NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder