Agüero-hattrick da Manchester City lekte seg til topps

(Watford-Manchester City 0-6) Manchester City legger press på de andre topplagene etter å ha rundspilt Watford borte.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Artistene Elton John og Liam Gallagher fant sted på tribunen. Derfra fikk de se Pep Guardiolas gutter stråle i øsregnet borte mot Watford - akkurat som de gjorde i 5-0-seieren over Liverpool sist helg og 4-0-seieren borte mot Feyenoord onsdag.

– Dette var så bra. Måten vi spilte på som lag... Vi er så fornøyde. Jeg var heldig som trente Barcelona med mange strålende forestillinger, men denne uken har det også blitt mange mål. Vi har funnet spillet vårt med masse korte pasninger og backene våres som gir oss masse energi, sier en blid Guardiola ifølge BBC.

Anbefales: Slik bygger Solbakken storlag på storlag (VG+)

Hovedrollen i oppvisningen spilte Sergio Agüero som sto for tre mål og en assist i 6-0-seieren. Det er tangering av den største bortesieren deres noen gang fra januar 1938 da Derby County ble slått 7-1, ifølge Gracenote.

– Jeg er veldig fornøyd og vil fortsette å jobbe videre på denne måten. Jeg fokuserer på å score det neste målet, men det som betyr noe er at vi vant, sier Agüero ifølge BBC.

– Gi Aguero en sjanse, og han scorer ni av ti ganger, sier lagkamerat Raheem Sterling.

Allerede etter 20 minutter hadde gjestene hatt syv skudd og fem cornere, mens balleinnhavet lå på 70 prosent.

Les også: Crystal Palace ble historisk dårlig

Tre mål på ti minutter

Etter mye nesten løsnet det da Sergio Agüero stusset City i ledelsen etter innlegg fra Kevin de Bruyne i 27. minutt. Like etterpå doblet argentineren fra kort hold på åpent mål etter forarbeid fra David Silva.

I 37. minutt var Agüero selv servitør da Gabriel Jesus satte inn 3-0. Riktignok var spissen fra Brasil i offside, men det fikk ikke dommerne med seg og målet ble tellende.

Så du? King roses av Liverpool-legende

STRÅLENDE: Manchester City med Gabriel Jesus, David Silva, Sergio Aguero og Benjamin Mendy spilte strålende borte mot Watford og vant stort. Foto: John Sibley Reuters

Drøyt 20 minutter ut i andre omgang kom 4-0. Silva slo inn i feltet etter en kort corner. Der kom Nicolas Otamendi og stanget inn nok ett mål for gutta i lilla for dagen.

Les også: Coutinho tilbake da Liverpool snublet

Ti minutter før slutt satte Sergio Agüero fart og da kunne ingen stoppe han. Argentineren scoret sitt femte mål for sesongen og tredje for kampen.

Det er hans sjette hattrick i Premier League. Bare Alan Shearer (11), Robbie Fowler (9), Thierry Henry og Michael Owen (8) har flere.

Aguero-hatrick: Husker du denne?

Les også: Bendtner om forvandlingen: – Enestående

Straffemål

Like før slutt fikk Raheem Sterling straffe. Den satte han selv trygt og godt høyt opp i nettmaskene.

Resten av kampen var glitrende gjennomført av Premier League-mesteren fra 2014. Med lørdagens forestilling viste de hvorfor mange har de som favoritt til å løfte trofeet våren 2018.

4. divisjon: Bommet på straffe med vilje

Seieren fører Manchester City til topps av tabellen før byrival Manchester United møter Everton søndag klokken 17. Guardiola og co har nå 13 poeng av 15 mulige og en målforskjell på 14-2.

Chelsea kan ta seg poenget bak City med seier i toppkampen mot Arsenal søndag klokken 14.30.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder