Hegerberg og Ronaldo kåret til «årets spiller» i Europa: – Utrolig følelse

Ada Hegerberg (21) ble i kveld kåret til «årets kvinnelige fotballspiller i Europa» for sesongen 2015/16. Etterpå poserte hun sammen med Cristiano Ronaldo (31).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VANT HERRENES KÅRING: Cristiano Ronaldo. Foto: Eric Gaillard Reuters

Det er journalister fra UEFAs 55 medlemsland som har stemt frem den norske stjernespissen i konkurranse med franske Amandine Henry og Dzsenifer Marozsan fra Tyskland.

Kommentar: Familien som vant hele Europa

– Å stå her med dette trofeet er en stor ære. Jeg er veldig fornøyd. Det er en utrolig følelse, sa Hegerberg da hun ble intervjuet etter å ha motatt prisen foran flere millioner TV-seere.

VG+: Hegerberg drømmer om å bli verdens beste

– Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det var litt av et opplegg, og jeg må si at det var rørende å få en slik pris. Det er et virkelig bevis på at nå er jeg i toppen, og der er det viktig for meg å levere også i fremtiden, sier Hegerberg til VG etter å ha motatt prisen sammen med Cristiano Ronaldo som stakk av med herrenes pris.

Hegerberg til VG før kåringen: – Det gir mer motivasjon

– Vi har småpratet hele veien, og han er en veldig real fyr. Han spøker mye, og er en fyr med stor selvtillit. Det var stort å være her, ikke bare å møte ham.

– Du har jo bra med selvtillit du også?

– Hehe, ja. Vi oste jo selvtillit begge to der vi satt – det var jo bare latter og kos, sier Hegerber som etter kveldens bankett drar rett til Strasbourg for å spille treningskamp med lagvenninnene i Lyon.

Scoret 54 mål

Hun har har dundret inn mål på bestilling for Lyon og det norske landslaget det siste året. 21-åringen scoret 54 mål på 34 kamper for franske Lyon forrige sesong. I Champions League ble hun toppscorer med sine 13 fulltreffere. Lyon vant ligaen, cupen og Champions League.

VG-journalist Ole Kristian Strøm var én av 20 journalister i juryen. Hegerberg vant klart med 13 stemmer, mens Henry fikk fire og Maroszan tre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– STORT! Ada Hegerberg sammen med det store troféet og UEFA-president Angel Maria Villar. Foto: Eric Gaillard Reuters

– Jeg stemte på Ada. Først og fremst fordi hun førte an da hun vant Champions League. Det er ikke så mange nordmenn som har klart det, men hun har det og var kanskje Lyons viktigste spiller, sier Strøm til VG.

Han synes den norske angrepsstjernen fremsto meget positivt på det stjernespekkede showet.

– Det var veldig morsomt å se på fordi hun og Ronaldo hadde stor respekt for hverandre. De har en glitrende selvtillit og humor og derfor var det en morsom seanse da de møtte juryen på en pressekonferanse etterpå. Der stjal mamma Gerd showet da hun beordret Ronaldo til å være med på et bilde med de tre. Han var på vei ut, men snudde som en skolegutt, forteller Strøm og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er fjerde gang prisen deles ut. Célia Šašić vant i fjor, mens Nadine Kessler og Nadine Angerer vant årene før det.

Ronaldo vant herrenes kåring foran Real Madrid-kollega Gareth Bale og den franske Atletico Madrid-profilen Antoine Griezmann.

– Dette føles fantastisk. Jeg er veldig glad, og jeg har bak meg en fantastisk sesong. Samtidig må jeg nevne de to andre spillerne her. De hadde store sesonger også, sa Ronaldo som vant Champions League med Real Madrid og tok EM-gull med Portugal i juli.

PS! Hege Riise ble kåret til årets spiller i verden i 1995. Det samme året ble Hegerberg født.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder