Gytkjær med perlescoring i debuten: – Fantastisk følelse!

Og Veton Berisha med scoring mot «norske» Hannover. Se video nederst i saken!

(Arminia Bielefeld - 1860 München 2-1) Den tidligere Rosenborg-spissen Christian Gytkjær (26) trengte bare 13 minutter og én ballberøring på å åpne målkontoen for 1860 München.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Første kamp, første mål! Sånn skal det gjøres, skriver 1860 München på sin Twitter-konto.

Det startet på best tenkelig vis for Christian Gytkjær da han fikk sin første 1860 München-opptreden mot Arminia Bielefeld fredag kveld. Den danske spissens debut var bare 13 minutter gammel da han scoret sitt første mål for klubben - med sin første ballberøring for klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tidligere: Rosenborg får 20 millioner for Gytkjær

Arminia Bielefeld var i føringen da Gytkjærs lagkamerater Amilton og Romuald Lacazette satte i gang en kontring. Førstnevnte tok seg forbi tre spillere, ga ballen videre til Lacazette som dyttet den ut til venstre, hvor en umarkert Gytkjær oppholdt seg. Gytkjær klemte til på direkten, curlet ballen forbi keeper og inn i lengste hjørne, og sørget dermed for balanse i regnskapet.

– Han er en løve i boksen!, skrev klubben på Twitter etter scoringen.

Gytkjærs debutscoring var ikke nok til å hindre Arminia Bielefeld til å stikke av med alle poengene på Schüco Arena. Fabian Klos sto for begge av hjemmelagets scoringer.

Fikk du med deg? Ekspert hyller Rosenborg-salget

Den danske debutanten spilte hele kampen for sin nye klubb, og til tross for at det endte med tap, understreker han at det var godt å komme i gang.

– Det var deilig å komme i gang for 1860 München, men det var selvfølgelig kjipt å tape.

Gytkjær forteller til VG at det var en lettelse å finne nettmaskene. De siste ukene har vært hektiske.

– Det har vært mye stress med overgangen, flytting og med å ordne alt det praktiske, så det var en fantastisk følelse å se den ballen gå i mål. Det er jo jobben min, å score mål. Nå skal det bli deilig å få en skikkelig hverdag igjen, sier han.

RBK-sjefen: – Tåler ikke flere store salg

Etter fredagens tap ligger 1860 München på 14. plass, to poeng foran nettopp Bielefeld, som ligger på kvalikk-plass. Gytkjær er optimistisk foran vårsesongen.

– Vi skal bli bedre utover sesongen, absolutt. Vi har en ny trener, det er nye spillere i klubben, og fansen gir mye trøkk fra tribunen. Alt ligger til rette for at vi skal heve oss, sier dagens debutant.

Dansk dynamitt

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet har ikke stor tro på 1860 München.

Les også: Forren reiste hjem, ble ikke enig med 1860 München

– Gytkjær har gått til en kaotisk klubb, en klubb med mye rot innad og rundt. Jeg synes det er rart at en spiller som var så toneangivende i norsk fotball havner der.

At fjorårets toppscorer i Eliteserien scorer allerede for sin nye klubb er ikke overraskende ifølge Bisgaard Sundet.

– Det er jo en liga med mange nordmenn, og det er nivåmessig et hakk opp fra Eliteserien. Men, det er en liga gode Eliteserie-spillere skal kunne hevde seg i, så at Rosenborgs gamle målmaskin scorer kommer ikke som et sjokk.

Berisha med på å senke «norske» Hannover

I et annet 2. Bundesliga-oppgjør fredag kveld, var det en slags norsk duell da Greuther Fürth tok i mot serieleder Hannover 96. Serielederne startet med én av sine to nordmenn, da Stefan Strandberg tok plass i midtforsvaret, mens Iver Fossum ble henvist til benken. Greuther Fürth startet med Veton Berisha, med Mathis Bolly på benken. I tillegg var Zlatko Tripic ikke med, da han er ute med skade.

Sett denne? Kjetil Rekdal ferdig i Vålerenga

Oppgjøret på Sportpark Ronhof Thomas Sommer ble ikke av det hyggelige slaget for serielederne. Hannover slapp inn fire mål, og tapte til slutt 4-1. Iver Fossum ble byttet innpå etter 73 minutt, men lykkes ikke i å sette sitt preg på kampen.

Det ble en hyggelig kveld for Veton Berisha, dog. Han bidro til målfesten med både målgivende pasning og scoring, og gikk av banen til enorm jubel, da han ble erstattet av Holmlia-gutten Mathis Bolly etter 70 minutt.

Berisha har slitt med skader denne sesongen, og hadde kun tre treninger i beina før denne kampen. Han fikk seg en scoring - men det var like før avslutningen hans ble avverget på streken.

– Jeg kunne nok gjort det enklere for meg selv, sier han til VG, før han legger til;

– Etter å ha slitt med skader var det bare sykt digg å få satt den i mål.

Les også: Ny utelandsproff: Jonas Svensson klar for AZ

I videovinduet under kan du se Berishas 4-0 scoring i fredagens kamp.

4-1 tapet sørget for at Hannover ble vippet ned fra tabelltoppen.

Tabelltoppen ble overtatt av en annen nordmann; Gustav Valsvik og hans Eintracht Braunscheig. Den ferske serielederen har i tillegg én kamp til gode, og kan skaffe seg en luke på tre poeng dersom de slår St. Pauli kommende søndag.

Berisha og Bollys Greuther Fürth ligger nå på 11. plass med 24 poeng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder