GAMMELT RYKK: Brann-spiller Erik Huseklepp viste seg fra sin beste side mot Godset i går. Mye hurtighetstrening er grunnen til at han føler seg bedre enn på lenge. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Slik har Huseklepp forvandlet seg

Mindre kondistrening - mer hurtighetstrening

Erik Huseklepp (31) føler seg bedre enn på flere år. Mye
hurtighetstrening i vinter er oppskriften.

Herman Folvik
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Ja, jeg føler meg egentlig bedre enn på flere år. Så får vi håpe det fortsetter som i går utover i sesongen. Jeg har følt meg veldig bra i vinter, så gjelder det å holde på den følelsen. Det var veldig greit å få en bekreftelse i går, sier Huseklepp til VG dagen etter at han berget Brann i Drammen da det kokte over for Flamur Kastrati (24).

Bergenserne lå under 0-2 mot Strømsgodset, før 31-åringen svingte en ball i det lengste krysset til 1-2 og serverte Jakob Orlov (29) 2-2-målet med et ferdigscoret innlegg. Flankespilleren så ut som den trusselen han var mellom 2007 og 2011. Fra landslagsdebuten i 2008 ble han mer og mer etablert for Norge, og scoret to mål mot Frankrike og et mot Portugal i 2010.

Kaptein Demidov: – Jeg har ikke levert noen ting for Brann

Så endte han opp i Bari, Portsmouth og Birmingham uten at utlandskarrieren ble noen suksess. Huseklepp dro hjem til Bergen 2012, og var overivrig på å bevise hva han var god for. Han spilte med en hofteskade som hemmet han. Det hele endte med nedrykk mot Mjøndalen i 2014. Og som Huseklepp oppsummerte det selv:

– I nedrykkssesongen lyktes ingenting. Jeg sto i stormen. Stilte opp etter hver kamp, snakket med media, beklaget overfor supporterne. Det ga ikke akkurat selvtillit, men jeg følte det måtte være sånn. Du kan ikke bare stille opp når det går bra.

Fikk du med denne? Kona til påkjørt Brann-trener: - Englevakt!

Mer hurtighetstrening

For å slå tilbake la 31-åringen om treningen i vinter. Han begynte å prioritere hurtighetstrening.

– Jeg begynte med mye mer eksplosiv hurtighetstrening. Det er blitt mange løp i vinter. Det ble gjort i samråd med trenerne rundt meg. Tidligere har det jeg gjort mye kondisjonstrening, kanskje for mye og, uten å få så mye utbytte av det. Det har blitt gjort i tillegg i år, men ikke like mye som før, forklarer Huseklepp.

I 2013 ble han beskrevet som for tung av tidligere Brann-spiller og Strømsgodset-trener David Nielsen. Huseklepp startet hurtighetstreningen så fort kroppen var restituert etter sesongen i 1. divisjon.

– Jeg begynte i desember da vi hadde en egentreningsperiode. Jeg trente mye hurtighet på egen hånd. I tillegg er vi godt trente i Brann nå, sier spilleren som var i sin foreløpig siste landslagstropp i 2014.

Her er spillernes Tippeliga-dom

– God form

Lynvingen får honnør av Brann-sjefen for treningsjobben han har gjort.

– Han har kommet i fysisk veldig god form. Ferdighetene har han alltid hatt. Du må være i fysisk god form for å kunne springe, roser Brann-trener Lars Arne Nilsen til NTB.

Treneren som førte Brann tilbake i Tippeligaen, etter at Rikard Norling fikk sparken i fjor, spiller med et 4-3-3-system som faller i smak hos Huseklepp.

– Ja, det er en ganske grei posisjon for meg. I det systemet er det den beste posisjonen jeg kan brukes i. Kanskje er det den formasjonen jeg passer best i, sier mannen med syv landslagsmål.

Norling om Huseklepp: - Han er som Totti i Roma

Det er lenge siden Huseklepp scoret et mål som smakte bedre enn søndagens perle.

– Det var utrolig deilig, men det var først og fremst deilig å komme tilbake mot et lag som er spådd til medalje etter å ha ligget under 0-2.

Neste kamp for Brann er hjemme mot Odd til søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder