NORSKE LANDSLAGSSTJERNER: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Stolsmo Hegerberg fotografert på La Manga hvor landslagsjentene forberedte seg til OL-kvalifiseringen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Sjekk hva som fikk Hegerberg til å rødme

ROTTERDAM (VG) Ingen klarte å stoppe Ada Hegerberg (20) i går, men på dagens pressetreff ble hun helt satt ut av spissmakker Caroline Graham Hansen (21).

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De to unge angrepsspillerne rev Nederland i fillebiter foran 11.000 tilskuere i går kveld, og stemningen i gjengen som møtte pressen etter en restitusjonsøkt i dag, var strålende. VG tok en prat med gårsdagens stjerner – og ba dem beskrive hverandre.

– Hun er en fantastisk goalgetter. Fantastisk god på hodet, hun skyter bra med begge benene. Jager på alt. Det er ikke gøy å spille mot Ada. Hun er robust i alle taklinger og dueller, samtidig som hun setter opp andre. Ganske, ganske komplett spiss. Utrolig gøy å spille med, ramser Graham Hansen opp, før Hegerberg avbryter:

– Herregud! Du trengte ikke smekke på alt.

SØSKENKJÆRLIGHET: «Noen ganger er det nok at hun gir meg et blikk»

– Herlig å spille med henne

Lyon-spissen blir tydelig brydd og rødmer etter at Graham Hansen har overøst henne med komplimenter, før hun selv setter i gang med å beskrive kollegaen på topp:

– Hun har dribleferdigheter som ingen andre har. Vi er avhengig av at vi setter opp Caroline hver gang vi skal i angrep. Det er hun som slår den avgjørende pasningen. Vi har klart å finne den kjemien, så jeg vet hvor jeg skal springe når hun har ballen. Det er herlig å spille med henne, forklarer Hegerberg.

Hun scoret to mål og hadde én assist da Norge viste muskler med kniven på strupen i går, og etter kampen ble spissduoen hyllet av landslagssjef Roger Finjord.

– I dag viser Caroline og Ada kvaliteter som løfter oss som lag. De utgjør en kombinasjon som er fantastisk, sa en svært entusiastisk Finjord til VG etter kampslutt.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

– Vi spiller hverandre gode

Graham Hansen er enig med sjefen i at det virkelig har løsnet nå, selv om de har spilt sammen i mange år.

– Det er ikke første gang vi spiller sammen, men det er først nå det virkelig begynner å blomstre. Vi er blitt voksne. Vi evner å forstå hva som kreves. Vi spiller hverandre gode, og det synes. Og da er det fryktelig gøy å spille med hverandre, sier Wolfsburg-stjernen.

Hun gjorde landslagscomeback under oppkjøringen på La Manga etter et langt skadeavbrekk. I går fikk hun seg noen smeller og lå nede med smerter flere ganger, og Finjord tør ikke love å hun starter mot Sveits om tre dager.

– Vi jobber med det som et utgangspunkt, sier landslagssjefen.

LES OGSÅ: Sjekk hva landslagsjentene gjør mellom øktene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder