Rooney til VG: – Vi må stoppe flere enn Bale

... og slik svarer Hodgson på Wales-stjernens «lidenskap»-uttalelse

LENS (VG) England-kaptein Wayne Rooney (30) sitter med alt presset før nabooppgjøret mot lillebror Wales. I morgen kan Gareth Bale (26) bli i overkant plagsom for England.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– En spesiell kamp, men vi vet at det handler om tre poeng. Det er to britiske lag, og det kommer til å bli en fantastisk kamp, sier Wayne Rooney på en pressekonferanse i Lens onsdag.

VG var tilstede og minnet Manchester United-spilleren på at dette er en av de største kampene i den walisiske fotballhistorien. De fleste er nok enige om at det er den største, større enn VM-kvartfinalen mot Brasil i Sverige i 1958 – fordi de skal spille mot sine STORE naboer.

– Hvordan føler du at dette er en spesiell kamp deg – og hvordan skal dere stoppe Gareth Bale? la vi til.

– Det handler om å få tre poeng. Når det gjelder Gareth Bale, så synes jeg at han er en fantastisk spiller. Wales har mange gode spillere, så det handler ikke bare om Bale, men om Wales. Og vi må stoppe flere hvis vi skal vinne kampen, svarte Rooney.

England-ekspertene om «Rooney»-problemet

Hodgson: – Tviler ikke på lidenskapen

En reporter lurte på hvor mange walisiske spillere som hadde fått plass på det engelske laget.

– Du må spørre Roy, svarte Rooney – og høstet latter i salen.

England-sjef Roy Hodgson, som satt ved hans side, tok ordet:

– Jeg skal svare på det. Det er et spørsmål journalister og mange supportere vil lure på. Jeg skal være ærlig: Jeg har aldri vurdert hvem som kan komme inn på mine lag. Det er helt uinteressant, for ingen av dem er tilgjengelige. Jeg kaster spørsmålet tilbake til dere, så kan dere sette det opp og kanskje ha en liten quiz.

– Vi er her for å gjøre jobben vår for UEFA – altså snakke om kampen og om det engelske laget.

Les også: Frankrike-stjernenes rørende brev

Den engelske landslagssjefen var derimot ikke i tvil om hvem som har presset før nabofeiden, som spilles i lille Lens, nord i Frankrike.

– Wales er under mindre press. Normalt når du vinner én kamp, og det er tre lag som går videre, så er du klar. Det er ingen tvil om at de er under mindre press, svarte Hodgson.

Liverpool-stjerne etter Bale-stikket: – Vi trenger ingen til å fortelle oss hvor stor kampen er

Wales har ikke vært i et stort mesterskap siden VM i 1958. Da røk laget mot Brasil i kvartfinalen. Landet har så vidt over tre millioner innbyggere, mens England huser om lag 55 millioner.

Konfrontert med Gareth Bales uttalelse om at de walisiske spillerne spiller fotballen sin med mer lidenskap, uttaler Hodgson:

– Jeg liker ikke å kommentere om det andre har sagt. Vi er fornøyde med vår egen lidenskap, og vi har ingen tvil om vår lidenskap, begjær eller engasjement. Vi ønsker å gjøre det bra i turneringen, og hvis noen andre synes de er bedre, så er det fint for meg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder