ISFRONT: Forholdet mellom sportssjef Jostein Grindhaug (t.h.) og trener Mark Dempsey slo sprekker i FK Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

Har levert flere oppsigelser

Ble først overtalt til å bli ut sesongen - styret sa nei

Det var ikke første gang Mark Dempsey (52) sa opp trenerjobben i FK Haugesund. Han innrømmer at han har hatt store samarbeidsproblemer med sportssjef Jostein Grindhaug (43).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ville ikke si til klubben at det enten var meg eller ham. Så da bare leverte jeg min oppsigelse på onsdag, sier Mark Dempsey til VG.

VG har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Jostein Grindhaug. Han har ikke svart på våre henvendelser.

Les også: Dempsey sa opp: – Et sjokk

– Forholdet fungerte ikke

Det slo ned som en bombe da Haugesunds suksesstrener valgte å si opp som stilling torsdag. Engelskmannen forteller til VG at han over lang tid har slitt med å samarbeide med den tidligere treneren, som før årets sesong gikk over i rollen som sportssjef.

– Han blandet seg for mye i mine sportslige vurderinger og oppgaver. Det handlet for eksempel om hvem jeg skulle ha som assistenttrener, der han ikke likte mitt forslag og dikterte hvem jeg skulle ha. Også blandet han seg i hvem som skulle spille på reservelaget, sier Dempsey.

– Det var mangel på kommunikasjon og klare rollefordelinger. Jeg har jobbet i mer profesjonelle klubber tidligere, forteller Dempsey.

– Men skal ikke en sportssjef diskutere og være med på å ta avgjørelser rundt det sportslige?

– Noen vil kanskje si at dette burde vi jobbet oss gjennom, men dette forholdet fungerte ikke. Jeg følte ikke jeg fikk gjort jobben min skikkelig. Men Jostein har et godt fotballøye, vi var enige om mange av spillerne vi ønsket til klubben.

– Og at vi endte opp med Andrea Loberto som assistenttrener, som var Josteins forslag, er jeg veldig takknemlig for. Han er en kjempegod trener. Det er det eneste positive som har kommet ut av samarbeidet med Jostein, svarer Dempsey.

Kapteinen prøvde å overtale

– Jostein er en legende i klubben, han er kanskje større enn noen andre. Nå må klubben finne ut hvordan hans rolle skal bli i fremtiden, forteller Dempsey.

Han hevder det ikke er første gang han leverer en oppsigelse til klubbledelsen i Haugesund.

Les også: Sang seg til lønnsforhøyelse hos Sir Alex

– Jeg sa også opp for en måneds tid siden. Men da ble jeg enig med klubbledelsen om å prøve igjen. Så dette er noe jeg har tenkt på i lang tid.

– Nå leverte jeg oppsigelsen på onsdag. Torsdag møtte jeg kapteinen (William Trost-Ekong) i byen, vi hadde en god prat og jeg ble enig med ham om å prøve å fortsette ut sesongen. Dette la jeg frem for styrelederen og han var positiv til å la meg fortsette selv om jeg hadde sagt opp. Men resten av styremedlemmene stemte det ned senere på dagen, sier Dempsey.

BEDRE STEMNING DA: Jostein Grindhaug (t.v.) og arvtageren Mark Dempsey (t.h.) i lystig lag under et tidligere VG-intervju. Foto: Jostein Overvik VG

Hevder Dempsey har sagt opp tre ganger

Haugesund-styreleder Leiv Helge Kaldheim bekrefter at han kjente til det han omtaler som «samarbeidsutfordringer» mellom Dempsey og Grindhaug.

– Det har ikke gått oss upåaktet hen at det har vært utfordringer knyttet til enkelte valg, men på langt nær problemer i størrelsesorden at dette skulle bli konklusjonen. Jeg har opplevd dette som mindre utfordringer og kanskje ikke sett alvorligheten. Det beklager jeg selvsagt sterkt, sier Kaldheim til VG.

Han sier styret aldri underveis i prosessen følte de måtte velge – Dempsey eller Grindhaug – og sier han ikke kjenner detaljene rundt hvilke personer som har bestemt hvem som spille på klubbens andrelag i 3. divisjon. Daglig leder Eirik Opedal hevder overfor VG at Dempsey i løpet av våren og sommeren har sagt opp tre ganger. To ganger skriftlig og én gang muntlig.

– Vi hadde samtaler som førte til at vi fortsatte samarbeidet. Dempsey har gjort en fantastisk jobb og var sterkt ønsket videre av en samlet klubb og et samlet styre, sier styreleder Kaldheim.

– Ifølge Dempsey informerte han i dag deg om at han var innstilt på å lede laget ut sesongen, men at styret stemte forslaget ned?

– Det er delvis korrekt. Hvordan den interne prosessen i styret har vært ønsker jeg ikke å informere om nå. Jeg har vært positiv til Dempsey under hele hans periode i FK Haugesund, men det har kommet nye elementer som gjør at situasjonen og bildet har endret seg. Når det kommer flere oppsigelser i løpet av sommermånedene og man blir enige om å gå videre, men likevel må «spille ekstraomganger» blir det tungt å dra dette i gang igjen og det medfører stor slitasje på systemet. I en slik situasjon blir vi handlingslammet med en hovedtrener som ikke ser for seg en fremtid hos oss og heller ikke vil fullføre kontrakten.

Les også: Dempsey måtte holde Solskjærs pressekonferanse

– Ble dere rett og slett lei av oppsigelsene?

– Lei er vel feil ord, men det medfører slitasje på en organisasjon.

– Dempsey sier han har jobbet i mer profesjonelle klubber tidligere?

– Han har en fortid som trener i klubber som er større enn FK Haugesund så den oppfatningen har jeg full forståelse for. Jeg har ingenting å utsette på ham og beklager avgjørelsen.

– Veldig sikker på hva som har skjedd

På spørsmål om hvordan han opplever Dempseys uttalelser om Jostein Grindhaug, svarer daglig leder Eirik Opedal:

– Det får stå for Mark Dempseys egen regning. Tiden vil vise hvor sannheten ligger.

– Så Mark Dempsey snakker ikke sant?

– Det sier jeg ikke.

– Men du mener det han sier ikke er sannheten?

– Det har jeg ikke sagt.

– Men du er ikke sikker på at det er sannheten?

– Jeg er veldig sikker på hva som har skjedd. Jeg er den som har vært nærmest.

Regner med Solskjær tar kontakt

VENNER: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og Mark Dempsey har jobbet sammen i Manchester United, Cardiff og Molde. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Mark Dempsey er usikker på hva han skal gjøre i fremtiden. Men han er åpen for en ny jobb i Norge.

– Nå sitter jeg på McDonalds med datteren min, hun er litt lei seg i dag. Snart skal vi svømme, smiler han.

– Er det aktuelt å snakke med Molde og Ole Gunnar Solskjær igjen?

– Han kommer sikkert til å ringe meg og gi meg noen råd. Men jeg tror ikke han har noen ledig jobb til meg nå. Jeg blir i hvert fall værende i Norge foreløpig, men jeg må jo få meg en ny jobb etter hvert. Det er trist at det endte sånn som dette i Haugesund, avslutter Dempsey.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder