Nå mener Nordlie at Nyland må vrakes mot Tyskland

BAK I REKKA: Selv om Rune Almenning Jarstein har vært solid for Hertha Berlin har Ørjan Håskjold Nyland (foran) lenge vært et klart førstevalg for Per-Mathias Høgmo. Her er keeperne under tirsdagens trening på Ullevaal. Bak til venstre: Tredjekeeper Sten Grytebust. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Jarstein: – Det er klart jeg er skuffet

ULLEVAAL (VG) Rune Almenning Jarstein (31) innrømmer at han er skuffet over manglende tillit på landslaget. – Det er sikker mye man kunne ha sagt, sier Hertha Berlin-keeperen til VG.

Artikkelen er over tre år gammel

Trenerveteranen Tom Nordlie mener Ørjan Håskjold Nyland må vrakes til fordel for Jarstein mot Tyskland på søndag.

Både NRK-eksperten og VGs børspanel konkluderer med at Nyland burde ha holdt seg på strek, og ikke gått ut, i situasjonen som sikret Hviterussland seieren i en nitrist norsk forestilling på Ullevaal.

Les også: Her er VGs dom over de norske spillerne mot Hviterussland

Nyland tar kritikken med «knusende ro»

Et likblekt Norge må selvsagt dele broderlig på skylden for den meget svake privatkampen, men både på sosiale medier og i korridorene på Ullevaal var det mange som onsdag kveld mente at tiden er inne for et skifte på keeperplassen.

TROR PÅ FORNYET TILLIT: Ørjan Håskjold Nyland føler seg trygg på at han spiller også i søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Nå mener jeg Rune Almenning Jarstein bør stå mot Tyskland. Han har større rekkevidde, sier Nordlie, og tillegger at rekken over dårlige Nyland-involveringer på landslaget begynner å bli lang.

– Det tar jeg med knusende ro. Jeg vet hva jeg kan prestere og jeg vet hva jeg har prestert på landslaget, sier Ingolstadt-keeperen, og påpeker at han holdt nullen i seks av ti kamper i EM-kvalifiseringen.

Han forklarer utrusningen på gjestenes seiersmål etter 56 minutter slik:

– De kom to mot én mot Even (Hovland) og han ble litt på etterskudd. Da føler jeg at jeg må gå ut for å sperre situasjonen. Dessverre får han kippet over armen min og Evens takling, og da ble det som det ble.

Da Per-Mathias Høgmo fikk spørsmål om keeperspillet i forkant av baklengsmålet, ville han ikke felle noen dom over Nylands prestasjon.

– Den må vi se nærmere på. Jeg har ikke sett den nøye, sier landslagssjefen.

Kommentar: Denne kampen var totalt poengløs

Jarstein: – Det er klart jeg er skuffet

Etter nok en landskamp på reservebenken konstaterer Rune Almenning Jarstein, som forrige sesong tilkjempet seg keeperplassen i Hertha Berlin, tror ikke han får sjansen i VM-kvalifiseringskampen mot den regjerende verdensmesteren.

– Det vet jeg ikke. Det ser vel sånn ut, så, ja, sier 31-åringen.

SKUFFET: Rune Almenning Jarstein hadde håpet å få flere sjanser på det norske A-landslaget under Per-Mathias Høgmo. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Hva tenker du om det?

– Nei, jeg har ikke så mye å si. Det er klart jeg er skuffet. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille. Jeg føler jeg har gjort en god sesong i Bundesliga og åpnet bra i år. Men sånn er det. Man må bare respektere det.

– Burde Ørjan Håskjold Nyland ha stått på strek da Hviterussland scoret?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Tom Nordlie mener Nyland har gjort såpass mange dårlige involveringer på landslaget at du bør stå mot Tyskland. Er du enig i det?

– Jeg er klar, i hvert fall. Men det har ikke noe poeng å stå her og si ditt og datt i media. Jeg tjener ikke noe på det. Det er sikkert mye man kunne ha sagt.

Les også: Skuffet Hansen: – Får ikke mulighet til å konkurrere

– André Hansen sa etter Belgia-kampen at han føler at det ikke er en reell konkurransesituasjon om keeperplassen. Føler du det er opplest og vedtatt at Nyland er førstekeeper nesten uansett?

– Det har jeg heller ingen kommentar til, svarer Jarstein.

Ikke på grunn av dagens kamp, men hva må egentlig #Jarstein gjøre for å få tilliten han for lenge siden har fortjent? #NFF #LANDSLAGET

De to Bundesliga-keeperne er i hvert fall enige om en ting: At Nyland trolig også står mot Tyskland i og med at han fikk hele generalprøven.

– Jaaa… Hvis ikke hadde det vel vært meningsløst å stå denne kampen, tenker jeg, sier Ørjan Håskjold Nyland.

– Det så sånn ut i dag, så jeg vil tro det. Men det hadde vært en super drømmekamp å spille, sier Rune Almenning Jarstein.

Les også: Grodås: – Aldri hatt bedre keepere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder