Skal ønske seg vekk fra Juventus

Wikestad: – En helt absurd avtale

FRA TORINO TIL MANCHESTER: Sagaen rundt Paul Pogba begynner å få mer konkret fotfeste. Foto: Marco Bertorello Afp

United vil kjøpe Pogba for over en milliard: «Kjære Juve, la meg dra»

I følge italienske medier skal Juventus-stjernen Paul Pogba (23) nå ønske å returnere til Manchester United. Med en prislapp på over en milliard kroner blir han i så fall tidenes dyreste fotballspiller. TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror han kan utgjøre en stor forskjell på Old Trafford.

 • Even Braastad

Artikkelen er over fire år gammel

Den 23 år gamle midtbanespilleren fra Frankrike har vært koblet til José Mourinho og Manchester United i hele sommer. Onsdag skjøt disse spekulasjonene ytterligere fart:

I følge Gianluca Di Marzio, skribent for Sky Sports Italia, har Manchester United-direktør Ed Woodward, Paul Pogbas agent Mino Raiola og de høye herrer i Juventus, ved flere anledninger, møttes for å diskutere en overgang. La Gazzetta dello Sport skriver onsdag at Pogba nå skal ha bestemt seg for å forlate Juventus til fordel for United. «Kjære Juve, la meg dra», står det på avisens forside.

Forrige uke: Hevder Pogba er klar for United

Supporterklubben: – Et heftig signal

Åpningsbudet skal ifølge The Guardian være på 119 millioner euro, noe som med dagens kurs tilsvarer rundt 1,1 milliarder norske kroner! Det vil i så fall gjøre Pogba til tidenes dyreste fotballspiller.

Styreleder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bård Skaar Viken, mener en eventuell Pogba-overgang vil sende en soleklar melding til Premier League-konkurrentene.

LA MEG GÅ: "Pogba har bestemt seg - Kjære Juve, la meg dra" er ordene som pryder forsiden av italienske Gazzetta tirsdag den 20. juli. Foto: FAKSIMILE: La Gazzetta dello Sport

– Det er klart at det er et heftig signal til de andre klubbene om at her skal vi være med å kjempe om seieren i Premier League, sier Viken til VG, og mener franskmannen fikk ufortjent kritikk under sommerens EM.

– Jeg synes han leverte bra for et bra Frankrike-lag. Kommer han til oss er han den beste midtbanespilleren i Premier League, sier supporterklubblederen tydelig.

Under fotball-EM: Her begynte leken for Paul Pogba

At Pogba for fire år siden forlot Manchester United gratis, fordi Sir Alex Ferguson ikke ville satse på ham, mener Viken gjør det hele mer spesielt for klubben.

– Summene det er snakk om her er elleville, og det å bruke en milliard kroner på en spiller er jo «riv ruskende», men det er sånn det har blitt. Det er jo sikkert rart for United siden han gikk gratis kun for noen år siden, legger Viken til, som har store forhåpninger til årets sesong:

– Den viktigste signeringen tror jeg er Mourinho. Han har snudd stemningen i klubben. Samtidig syns jeg vi har gjort en del smarte signeringer. Personlig har jeg størst forventninger til Mkhitaryan, han ser vanvittig skarp ut, mener Viken.

Wikestad: – En helt absurd avtale

ESPN spurte nylig Pogba hva han vil komme til å svare hvis José Mourinho, Uniteds manager, slår på tråden.

– Mitt svar ... Jeg vet ikke. La oss se, la oss se. For øyeblikket er jeg her (Juventus) og jeg er fornøyd med å være her. Men jeg vet ikke hvor jeg vil dra, sa franskmannen.

DEN GANG DA: Paul Pogba fikk lite spilletid sist han var i Manchester United. Her fra en kamp mot Stoke i 2012. Foto: Andrew Yates AFP

TV2-kommentator Kasper Wikestad innrømmer at han ikke har fulgt Pogba så tett som han skulle ønske i Juventus, men er enig i Vikens vurdering av franskmannens kvaliteter.

– Om han kommer blir han definitivt blant de beste. Han kan tilføre Manchester United noe av den dynamikken de har savnet på midten, ved å sette fart i et område på banen hvor de har slitt med akkurat det. Det kan løse mye for de, mener Wikestad.

Mange mener Fergusons største feil som United-manager var å la Pogba gå, og Wikestad mener at den overgangen blir enda mer krystallklar om tilbakekjøpssummen stemmer.

– Det er en helt absurd avtale om man tenker på at han gikk fra United for absolutt ingenting for noen få år siden, og nå kommer tilbake for rundt en milliard. Men ting har jo gått over alle støvelskaft. Det er ikke så mange år siden man fikk Alan Shearer for 15 millioner pund, nå går Jordan Ibe for det samme, smiler Premier League-kommentatoren.

Les også: Pogba-gest skapte storm i Frankrike

På topp blant verdens dyreste

Overgangssummen vil gjøre Pogba til tidenes, definitivt, dyreste fotballspiller, og den første som selges for over en milliard norske kroner. Per nå er det waliseren Gareth Bale som troner øverst på listen over verdens dyreste spillere. I 2013 ble han solgt fra Tottenham til Real Madrid med en overgangssum på 100,8 millioner euro. Andremann på listen er lagkamerat Cristiano Ronaldo, som ble hentet fra Manchester United for 94 millioner euro i 2009.

Wikestad mener det er vanskelig å plassere Pogba på en liste ut i fra kvalitet, men er klar på at 23-åringen kan plassere seg blant de ypperste verdensstjerner.

– Han kan absolutt bli det, og han er allerede av de største i verden. Men det er litt vanskelig å plassere ham, siden han ikke er ekstrem på den måten Ronaldo og Messi er. Han er blant de store, og kan bli enda større, avslutter Wikestad.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Fransk fotball
 4. Italiensk fotball

Flere artikler

 1. Offisielt: Pogba er Manchester United-spiller

 2. Ekspertene vurderer: Slik bør du sette opp United-laget, Mourinho

 3. United bekrefter: Pogba på medisinsk sjekk

 4. Mourinho slår tilbake – mener Pogba-kjøpet ikke er størst i Premier League

 5. Mener United betalte for mye for Pogba: – Han overbeviste ikke i EM

Fra andre aviser

 1. Var helt ute i kulden: Nå er stjernen forvandlet under Solskjær

  Aftenposten
 2. Verdens dyreste fotballspiller klar for Manchester United: - Jeg vil vinne titler

  Aftenposten
 3. United bekrefter: Pogba blir United-spiller

  Aftenposten
 4. Derfor mener ekspertene Pogbas rekordovergang kan forsvares

  Aftenposten
 5. Var helt ute i kulden: Nå er stjernen forvandlet under Solskjær

  Bergens Tidende
 6. Derfor mener ekspertene Pogbas rekordovergang kan forsvares

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder