Tyskland har aldri slått Italia i mesterskap

Klart for klassikeren Tyskland - Italia

Her er lørdagens oddstips

Tysklands fryktede rykte som en stormakt i mesterskap har opp igjennom tidene «skremt» de fleste landslag. Bare ikke Italia.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tyskland har slått Italia mange ganger - senest i en privatkamp i mars ble italienerne utklasset 4-1 i München. Men i mesterskap er historien en helt annen. For ikke på åtte forsøk har tyskerne maktet å slå de asurblå. Legger man til italienernes imponerende fremdrift i årets EM så kan kveldens kvartfinale på Nouveau Stade de Bordeaux bli en drøy historie for den regjerende verdensmesteren.

Følg Tipster på Facebook her

Som vanlig i forkant av slike toppkamper var begge lags landslagssjefer høflige og fulle av ros om motstanderens kapasitet på de respektive pressekonferansene kvelden før matchen.

– Vi har analysert Italia. De har ikke bare defensive kvaliteter, men kan også tilby gode løsninger fremover på banen, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw, ifølge uefa.com.

– Vi har forberedt oss. Tyskland er et lag som kan virkelig kan skade deg når de angriper. Det er et lag med tydelige idéer, og de har akkurat nå alle egenskaper et sterkt lag skal ha: teknikk, talent, fysisk styrke, organisasjon, taktiske kunnskaper. Jeg mener Tyskland er det mest komplette laget i verden for tiden, kontret Italias sjef Antonio Conte.

Les også: Buffon:- Bevist at vi var kraftig undervurdert

Italia kom seg fint igjennom gruppespillet, og har bare sluppet inn ett mål så langt i turneringen. Det var med et noe svekket lag mot Irland (0-1-tap). I åttedelsfinalen nærmest kvelte de det ballbesittende spanske laget med sitt høye press - i hvert fall før pause.

VG LIVE: Følg Tyskland - Italia kl. 21.00 på VG Live

Italia går inn i dette oppgjøret med en heftig dose selvtillit. Og kan på toppen av det hente inspirasjon fra historien. Her er de åtte mesterskapsmøtene mellom Italia og Tyskland/Vest-Tyskland, hvor førstnevnte aldri har tapt:

EM 2012:

Tyskland kom til semifinalen i Warszawa som favoritt, men to scoringer av rebellen Mario Balotelli i 1. omgang sendte Italia til finalen i Kiev. Tysklands Mesut Özil reduserte til 1-2 på overtid.

VM 2006:

Et «nyfødt» Tyskland fremsto som en favoritt i VM på hjemmebane inntil møtet med et nådeløst Italia i Dortmund. Fabio Grosso og Alessandro Del Piero scoret hvert sitt i sluttminuttene av 2. ekstraomgang, og det ble 2-0 for den vordende verdensmesteren i asurblått.

EM 1996:

En kamp Italia måtte vinne for å sikre avansementet fra gruppespillet i England-EM. Men resultatet på Old Trafford ble 0-0, blant annet fordi Gianfranco Zola ble nektet straffescoring av Tysklands keeper Andreas Köpke. Tyskerne vant turneringen – men uten å slå Italia.

EM 1988:

Vest-Tyskland var EM-arrangør og spilte samtidig åpningskampen mot Italia i Düsseldorf. Én scoring fra hvert lag, signert henholdsvis Andreas Brehme og Roberto Mancini, ga 1-1.

VM 1982:

Finalen i Spania-VM ble en italiensk oppvisning. Mest berømt er Tardellis 2-0-mål og hans elleville jubelbrøl etterpå. Til slutt ble det 3-1, og Italias 40-årige keeperkaptein Dino Zoff hevet VM-trofeet på Santiago Bernabeu i Madrid.

VM 1978:

Mellomspillkamp i Buenos Aires. Endte 0-0, som senere betydde at Italia gikk til bronsefinalen i sluttspillet. Den tapte de mot Brasil.

VM 1970:

Semifinalen fra Azteca i Mexico regnes som en av VM-historiens mest legendariske kamper. 1-1 til full tid etter en sen tysk utligning ga ekstraomganger, der Vest-Tyskland ledet 2-1, før Italia snudde til 3-2. Gerd Müller utlignet til 3-3 ti minutter før slutt, bare for å se Gianni Rivera score seiersmålet rett etter.

VM 1962:

Gruppespillskampen i Santiago var det første av flere målløse oppgjør mellom de to gigantene, der Lorenzo Buffon, fetter av Gianluigi Buffons bestefar, sto i mål for Italia. De røk senere ut av gruppen.

Til kveldens match så kan Tyskland ta med seg at de var tilbake til sitt vante toppnivå mot Slovakia i åttedelsfinalen (3-0-triumf). Spillet fløt og spillerne virket skarpe og tente - kanskje litt i motsetning til innsatsen i enkelte av gruppespillskampene mot Ukraina, Polen og Nord-Irland. Og hvis man absolutt skal pirke på noe så kan det være om sulten på nok et trofé fortsatt er der hos mange av de feterte stjernene og regjerende verdensmestrene.

Tyskland stiller skadefritt, og har til gode å slippe inn mål i årets EM. Italia mangler Thiago Motta (mb) og både Daniele De Rossi (mb) og Antonio Candreva (mb) er tvilsomme. Spesielt vil et eventuelt De Rossi-forfall være en svekkelse.

Sjekk ut vår nye oddstipsside Tipster

Dette er to godt organiserte lag hvor alle spillerne ganske sikkert er klare for det som måtte møte dem i kampen. Derfor foreslår vi et uavgjortspill til 2,90 i odds. Spillestopp er kl. 20.55 og TV2 viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder