Møter forrige sesongs Champions League-vinner i kveld

TOMMELEN OPP: LSK Kvinners trener Monica Knudsen viser tommelen opp på den siste treningen før mesterligamøtet mot Frankfurt. Foto: Jostein Magnussen , VG

LSK-treneren: – Får ingen bedre sjanse

LILLESTRØM (VG) LSK-trener Monica Knudsen tror det skal være mulig å hamle opp med forrige sesongs Champions
League-vinner Frankfurt i kveld.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

– Det vi har endt opp med er at hvis det er et tidspunkt vi skal slå Frankfurt på, så er det nå. Vi får ingen bedre sjanse, sier Knudsen før åttedelsfinalen på Åråsen stadion.

VG Direkte: Følg LSK Kvinner-FFC Frankfurt fra kl. 18.00

Hun synes det er «kult» at LSK Kvinner står overfor sin tøffeste utfordring på fotballbanen noensinne og vet mye om hva som venter i kveld.

– Det er et lag som er solid besatt. De har to klassespillere som har utmerket seg i Simone Laudehr og Kerstin Garefrekes. Begge kan avgjøre kamper for Frankfurt. Så har de flere tyske og internasjonale stjerner på laget.

Fire på rad uten seier

Her er landslagsspillere fra Østerrike, Japan, Nederland, Canada, Sveits og USA. Men når LSK-treneren likevel har troen, så skyldes det at Frankfurt har slitt med skader og har hatt variable resultater. De kommer til Åråsen med fire kamper uten seier.

– Så kan vi jo håpe de tar litt «lett» på oss. Skjønt, det kan hende de fikk seg en vekker da Twente slo ut Bayern München i forrige runde. Det gjør kanskje at de er skjerpet når de møter oss, for de så at «småtassene» rundt omkring kan få til noe.

Frankfurt-trener Colin Bell vet hva som venter. Han beskriver LSK Kvinner som et «veldig fysisk og aggressivt lag».

I kveld gambler LSK Kvinner med Lene Mykjåland fra start. 28-åringen har ikke fått trent fotball på to måneder, men har friskmeldt seg selv.

– Dette er jo ikke ideelt i det hele tatt, innrømmer Mykjåland om oppladningen som skyldes en betennelse i foten.

Herlovsen må stå over

Fotballtreningen har blitt erstattet med mange timer på sykkel og i styrkerommet.

– Dette er så viktige kamper - kamper som ikke kommer så ofte i karrieren. Da er det absolutt verdt å bruke ekstra tid på dette, sier Mykjåland. Det var hun som sendte LSK til åttedelsfinalen med sin utligning i 1. ekstraomgang mot FC Zürich Frauen.

Den kampen gikk uten Isabell Herlovsen, som ble utvist i den første kampen mot FC Zürich Frauen. LSK-spissen soner den andre av to kampers karantene i kveld, men er klar til returen som går om åtte dager i Frankfurt.

Les også

Flere artikler

  1. Mykjåland tok til tårene

  2. Herlovsen lovet hat trick før LSKs gullfest: – Jeg var revansjesugen

  3. Herlovsen fikk rødt kort etter kampslutt i LSK-seier

  4. Protesterer ikke på Herlovsen-utvisning

  5. Gambler på skadeplaget Mykjåland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder