FRUSTRERT: Chelsea-boss Antonio Conte reagerer under søndagens Community Shield-kamp. I bakgrunnen skimtes Arsenal-manager Arsene Wenger, som har vært i den stillingen siden 1996. Foto: Frank Augstein AP

TV-ekspert: - Blir overrasket om Conte fortsatt er i Chelsea om ett år

Her er lørdagens oddstips

Antonio Conte tok Premier League med storm i fjor. Liverpool-legende Jamie Carragher tror denne sesongen blir italienerens siste.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ifølge Sky Sports skal Antonio Conte ha blitt stadig mer frustrert over Chelsea-hierarkiet i sommer, ettersom beslutninger om store overganger er tatt uten at italieneren har hatt nok innflytelse.

– Jeg blir overrasket om jeg sitter her om ett år, og han fortsatt er Chelsea-manager, sier kanalens ekspert, Jamie Carragher.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Besatt av overgangsmarkedet

Serie A-kommentator for Viasat, Rolf-Otto Eriksen, fulgte Contes år i Juventus. Han tror Carragher kan ha rett.

– Conte er en enormt karismatisk, entusiastisk trenertype. Men han er også kravstor og krevende. Det var det som i og for seg gjorde at han plutselig sluttet i Juventus, mener Eriksen.

– Sånn som jeg observerer ting, så har Conte en tendens til å være litt besatt av overgangsmarkedet. Det virker som han må kjøpe inn nye spillere for enhver pris, på grunn av en innbilning om at man ikke kan ta steg uten nye, svindyre stjerner, sier Eriksen.

TV 2s Premier League-kommentator, Simen Stamsø Møller, mener også Carragher har et poeng.

– Både som spiller og som trener så har han vært utrolig opphengt i lagmoral. Alle spillere skal gjøre ting for laget og ikke seg selv. Det strider litt imot moderne fotball, hvor spillere – ikke alle, men mange – redder seg selv og bryr seg mest av alt om seg selv, sier Stamsø Møller.

Han nevner César Azpilicueta og N'Golo Kanté som Conte-typer, som gjør som de får beskjed om.

– Det å følge opp en Premier League-tittel er ikke umulig, men utrolig vanskelig. Hvis Chelsea blir slitne, så er jeg redd de ikke kommer til å gjøre som Conte vil. Han har ikke fått de spillerne han vil ha. Da går han inn i en sesong med usikkerhet, noe som er unormalt for ham, sier Stamsø Møller, som er kjapp med å legge til at Chelsea var klart best i fjor, og at de fort kan være det også i år om Álvaro Morata slår til og Eden Hazard kommer seg kjapt på beina.

Conte: En elev av trenerskolen Juventus

Les tipset under videoen av en sulten Antonio Conte:

VGs tips:

De regjerende mesterne åpner hjemme mot Burnley. Chelsea hadde 17-0-2 på 19 hjemmekamper forrige sesong, mens Burnley hadde 1-4-14 borte.

Chelsea mangler nykommer Tiemoue Bakayoko (mb) og Eden Hazard (a). I tillegg er Victor Moses (f) suspendert.

Burnley mangler kun Dean Marney (mb) til serieåpningen.

Les også: Morata og Courtois ble syndere da Arsenal vant Community Shield

Selv om Chelsea på papiret foreløpig virker noe svekket fra ifjor, så forventer vi at de vil sende et signal om at de blir å regne med i år og. Burnley spilte som et velfungerende lag ifjor, men herjet ikke akkurat på utebane. Kun én borteseier ble det.

Vi skulle gjerne hatt høyere odds, men vi foreslår en hjemmetriumf i et 0-1-handikappspill til 1,60. Spillestopp er kl. 15.55 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool15141037142343
2Leicester City1511223592635
3Manchester City15102343172632
4Chelsea159243021929
5Wolverhampton Wanderers155822117423
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder