VANSKELIG: Rosenborg-trener Kåre Ingrbrigtsen slo ut Dundalk på Lerkendal Stadion onsdag. Men kommentatoren i Adressa tror ikke på mesterliga likevel. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Kommentator tror Rosenborg aldri kommer til Champions League igjen

Rosenborg er fortsatt med i Champions League-kvaliken, men Adressa-kommentator Kjetil Kroksæter tror aldri trønderne kommer inn i det gode selskap igjen.

  • Herman Tinius Folvik
  • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

I en kommentar med tittelen «Aldri mer mesterliga på Lerkendal» i Adresseavisen skriver Kroksæter om sin tvil rundt Rosenborg og Champions League. Han mener de svarte og hvite ikke kommer til å spille gruppespill i den gjeveste klubbtureringen igjen, og peker på to grunner:

«Den første går på at laget er for langt unna nivået som kreves.

Den andre er justeringen av formatet.»

At siste mulighet var nå, i 2017, meldte han allerede i 2014.

Les også: Rodgers med RBK-ros

Rosenborg skal spille mot Celtic to ganger 26. juli og 2. august. Vinner trønderne sammenlagt der, må de spille en siste play off-runde før de er klare for Champions League. Går det, renner omtrent 250 millioner kroner inn i klubbkassa.

Slik tok Rosenborg seg videre:

Nye regler neste år

Fra neste år endrer UEFA innpass-veien til Champions League-gruppespillet. Den spanske, italienske, tyske og engelske ligaen får fire plasser hver sesong. Det gjør at nåløyet for lagene fra de mindre landene blir enda trangere.

Les mer: Rosenborg-helten: – Det viktigste målet jeg har scoret

KRITISK: Kjetil Kroksæter tror ikke på Rosenborg i Champions League igjen. Her fra et NFF-møte i 2016. Foto: Fredrik Solstad VG

– Det ligger selvfølgelig noe i det, men det er hardt å melde likevel, sier Eurosport-ekspert og tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal om Kroksæters påstand.

– Det er bare to år siden Malmö klarte det to år på rad, men det kreves selvsagt et høyere nivå på RBK, et høyere nivå på Eliteserien og enorme prestasjoner i kvalifiseringen. Det er veldig pessimistisk å påstå at de aldri kommer inn igjen, men det blir vanskeligere og vanskeligere, utdyper han.

Fått med deg denne? RBK-styreleder angriper NFFs talentsatsing i åpent brev

Roar Stokke, Viasat-kommentator, vil ikke avskrive Rosenborg i år, men også han tror det bare blir tøffere og tøffere.

– Kroksæter har gode poenger. RBK beviste høsten 2015, i kvalifiseringen i fjor og mot Dundalk at avstanden frem til de beste er blitt større og større, og jeg tror alt fokuset om europaspill hemmer dem og tar for stor plass. De har snakket om å øve til Europa så mye at når kampene kommer virker de anspente, sier Stokke til VG.

Var en av verdens beste: På vei til norsk klubb

Trønderen mener Rosenborg bør ha som mål om å være best i Skandinavia med den beste fotballen.

– Det eneste RBK kan påvirke er å bli best mulig selv og jeg tror at gruppespill i Europa League er en mye mer realistisk målsetning enn Champions League. Kulturarven etter Nils Arne Eggen er blytung på Lerkendal, men alle som følger internasjonal fotball ser at avstanden mellom de beste og resten bare øker, sier Stokke

Han peker på Rosenborgs budsjett på under 200 millioner kroner, de beste klubbene nesten har 10 milliarder.

Her ydmyker Helland hele Sandefjord:

Rekdal tror Celtic er for gode

Rekdal tviler sterkt på at Rosenborg kommer seg gjennom to kamper mot Celtic, og en eventuell play-off.

– Nei, det har jeg ingen tro på. De er ikke gode nok. Når du sliter så fælt mot Dundalk, så vil du slite enda mer mot Celtic. Jeg tror dessverre de ryker ut allerede mot Celtic, sier Rekdal.

– Jeg synes det er mye uforløst og forknytt i Rosenborg, og tror de har mer å gå på mot Celtic. Laguttak og defensiv disiplin må stemme hundre prosent. Celtic er bedre besatt på alle plasser, noe som betyr at RBK som lag må fungere maks, mener Roar Stokke.

Europaliga-trekningen: Brann trakk Premier League-klubb

Kjetil Kroksæter er enig i at spillet mot Dundalk ikke økte troen. Kommentatoren mener at Celtic har bedre spillere i 10 av 11 posisjoner - med unntak av at han ville valgt André Hansen foran Craig Gordon i mål, skriver han.

«Seieren over Dundalk betyr at drømmen lever, men den ble ikke mer realistisk. Rosenborg prestasjon var akkurat nok til å slå ut en oppkomling fra en av fotballens fattige familier.»

Les også: Ingebrigtsen snakket ut om følelsene under kampen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen erkjente overfor VG etter Dundalk-seieren at laget må opp flere hakk mot Celtic.

– Vi må være bedre mot Celtic. De er et godt fotballag, men ikke verdens beste fotballag. De har slitt med å komme seg med i Champions League. Men definitivt, de har gode fotballspillere. Det var ikke så mye tøffere trekning vi kunne fått. Samtidig er det fint å være underdog, det er det ikke så ofte vi er, sa Ingebrigtsen onsdag.

Fikk du med deg? VIF-profil om psykisk helse-undersøkelse: – Alarmerende

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

  1. Champions League
  2. Rosenborg BK
  3. Fotball

Flere artikler

  1. Rosenborg kan møte Celtic: – Kanskje den tøffeste motstanderen de kunne fått

  2. Rosenborg kan møte Celtic

  3. Rodgers med RBK-ros

  4. Celtic-manageren roser Rosenborg før neste ukes oppgjør

  5. – Jeg heier ikke på RBK, men håper de slår ut Celtic

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder