KLAR FOR NORGE-DUELL: England-trener Phil Neville under åttedelsoppgjøret mot Kamerun i Valenciennes. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Neville hyller Mjelde foran «Chelsea-duell» i VM-kvarten

LE HAVRE/OSLO (VG) Phil Neville (42) har støtt på midtstopper-trøbbel før VM-kvarten mot Norge. Samtidig hyller England-sjefen Norges stopperduo.

Spesielt Maren Mjelde får ros, men Neville har også sansen for Maria Thorisdottir. Begge har fotballhverdagen sin i Chelsea.

– Jeg er en stor fan av de to midtstopperne, spesielt Maren som har jeg sett mye denne sesongen. Hun er enestående én mot én. Jeg så henne som høyreback mot Lyon, og hun var fantastisk. Maren er en viktig spiller for Norge, beskriver Neville overfor VG på en pressekonferanse på Stade Oceane i Le Havre.

– Maria har ikke hatt så mange muligheter som Maren, tillegger den gamle Manchester United-backen.

les også

Solbakken nekter for agentrolle – Josimar mener han lyver

I England-troppen er det fire Chelsea-spillere, Millie Bright, Fran Kirby, Carly Telford og Karen Carney, som alle kjenner den norske stopperduoen godt. I tillegg blir Guro Reiten også en del av London-klubben snart.

– Våre spillere har selvfølgelig snakket om de spillerne, som Norge har snakket om våre Chelsea-spillere. Jeg er utrolig fan av Norges to midtstoppere, sier Neville om de norske jentene som gikk på fest til Chelsea-stjernen David Luiz på denne måten:

England må muligens klare seg uten Millie Brigth, som ligger på hotellrommet med et virus. Den andre midtstopperen fra åttedelsfinalen mot Kamerun, Manchester City-stopperen Steph Houghton, er også usikker – men hun blir trolig klar.

ROSES: Maria Thorisdottir (t.v.) og Maren Mjelde på pressetreff før torsdagens kvartfinale mot England. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Vi ser ikke på det som et problem. Vi har rotert mye, og vi har testet alle spillerne i troppen. Det nettopp på grunn av situasjoner som dette, sier England-sjefen, som fremstår selvsikker før kvartfinalen mot Norge:

– Jentene mine har ingen frykt for å feile. De elsker de store anledningene. Nå er vi her, og vi skal omfavne denne muligheten, sier han.

les også

Ber NFF forlenge med trenerne: – Kan få utrolig negativ effekt hvis de slutter

Neville vurderer Norge på denne måten:

– De har en sånn innsats og en taktikk som er vanskelig å spille mot. Det ser ut som de har en holdning om at «vi kan vinne VM uten den beste spilleren i verden». Det ser ut som de koser seg og smiler. Et veldig godt lag, som er sterke på kontringer, sier Neville og mener England må opp 10-15 prosent for å slå Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder