FLINT-TRENER: John Arne Riise ta over Flint i 3. divisjon fra 1. januar 2020. Foto: Tore Kristiansen

John Arne Riise blir trener i 3. divisjon: – Drømmen er å bli PL-manager

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) er Flint Tønsbergs nye hovedtrener.

Det bekrefter klubben til VG tirsdag ettermiddag.

– Vi i Flint har målsetning om å etablere oss i 2. divisjon, og John Arne gir oss et løft som breddeklubb. Det blir veldig spennende, sier Espen Røkaas, sportslig leder i Flint.

Riise har de siste årene vært ambassadør i bettingselskapet Betsson. Han slutter nå i den rollen for å starte trenerkarrieren i norsk 3. divisjon.

– Min langsiktige drøm er å trene et lag i Premier League, eller en annen storklubb. For å få til det må jeg jobbe målrette og hardt. Etter flere måneder med å bli kjent med Flint føler jeg at dette er en god match. De har stor fokus på breddefotball og finne nye talenter på en god måte, sier Riise til VG gjennom manageren Erland Bakke.

les også

John Arne og Louise Angelica Riise selger huset

KLAR: John Arne Riise ble presentert for lokalpressen tirsdag. Ved siden ham sitter sportslig leder Espen Røkaas. Foto: Mona Habbestad/Flint Tønsberg

– Gleder meg som en unge

39-åringen, med fotballbakgrunn fra enorme klubber som Monaco, Liverpool og Roma, var sportslig leder for det Malta-baserte laget Birkirkara i en liten periode i vinter.

Nå har han flyttet hjem til Norge, og skal prøve å ta 3. divisjon-laget Flint oppover i ligasystemet. Klubben, som er den største i antall medlemmer i Vestfold, kom på 5. plass i avdeling 3 i år.

– Jeg håper med min erfaring at jeg kan bidra til å løfte klubben til neste nivå. Mange dyktige spillere med rett innstilling og ønske om å bli bedre er en god start. Det har kriblet noen uker nå fordi jeg gleder meg som en unge til å komme i gang, forteller Riise videre.

Liverpool-helten blir ikke den eneste store trenerprofilen i Tønsberg. Tidligere Manchester United-spiller Ronny Johnsen ble nemlig ansatt som trener for byrivalene FK Eik-Tønsberg i oktober.

Riise er offisielt Flint-trener fra 1. januar 2020, og leder sin første trening over nyttår. Han skrev under kontrakten på klubbhuset i Tønsberg tirsdag.

– Hvorfor endte valget på nettopp Riise?

– Det var en kombinasjon av stort potensiale og stor forståelse for hvordan vår klubb fungerer, sier Røkaas.

HELT: John Arne Riise (t.h.) er best kjent for tiden i Liverpool, der han blant annet dro med seg et Champions League-trofé sammen med Steven Gerrard & co. Foto: THOMAS KIENZLE / AP

Agent, betting, langrenn og fotball

Riise har hatt nok av prosjekter de siste par årene.

Etter at han ga seg som fotballspiller har han som nevnt vært sportslig leder for en klubb på Malta, han har satset på langrenn, blitt fotballagent, og vært bettingambassadør.

I 2018 er han oppført med en formue på nesten 1,5 millioner kroner i skattelistene, med en inntekt på over 1,1 millioner kroner.

Hele tiden har det vært tydelig at han ønsket å starte karrieren som fotballtrener, og nå har ønsket gått i oppfyllelse for mannen med 110 landskamper for Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder