SNART KONTRAKTTSLUTT: Aurora Mikalsens kontrakt med Manchester United løper ut i slutten av juni. Foto: Privat

Aurora Mikalsen vurderer United-fremtiden: – Viktig med spilletid

Norske Aurora Mikalsens (24) kontrakt med Manchester United løper ut i juni. Kristiansunderen håper på mer spilletid når hun tar valget om fotballfremtiden.

 • Christina Paulos Syversen

– Vi har hatt en god og ærlig dialog med klubben om hva som er det beste for min utvikling. Det er spilletid, og det er ikke gitt at jeg vil få så mye spilletid i United, sier Mikalsen til VG.

I september i fjor forlot den daværende Kolbotn-keeperen norsk fotball til fordel England og Manchester United. 24-åringen skrev da under en ett-årskontrakt som løper ut i slutten av juni ,og hun har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre videre.

les også

Aurora (23) klar for Manchester United

– Da jeg gikk til United, så var det riktig for meg. Nå har jeg fått en smakebit på dette livet og vil ha mer. Da er det viktig med spilletid, forteller hun.

Siden overgangen har hun fått én offisiell kamp for klubbens førstelag, 11–1-seieren i ligacupkampen mot Leicester i november. Ellers har hun spilt for klubbens reservelag.

– Nivået var bra der også og jeg møtte mange gode enkeltspillere fra de andre toppklubbenes reservelag – spillere som var i samme båt som meg, sier 24-åringen.

Hun roser opplegget hun har hatt i Manchester-klubben, det gode apparatet hun hadde rundt seg og sier hun har hatt en stor utvikling siden hun gikk til klubben i høst.

– Men jeg må tenke på hva som er det beste for meg og min utvikling. Da er det kanskje lurere å gå til en klubb hvor det er større sannsynlighet at jeg får spille hver kamp.

les også

Landslagsprofil fortsetter karrieren i utlandet

Mikalsen, som var inkludert i de tre siste uttakene til landslagssjef Martin Sjögren, forteller at hun ikke har tatt noen avgjørelse om hvor fotballfremtiden fortsetter.

Uten å gå inn på enkeltklubber, sier hun at det er interesse fra klubber i England, Italia, Sverige og Norge.

– Jeg må få ting litt på avstand og få litt perspektiv på det. Så får jeg kjenne på magefølelsen med tanke på hva som er den beste totalpakken og satse på at jeg velger det riktige, sier hun.

I mellomtiden er hun nå hjemme i Norge og opprettholder formen med å trene på Ullevaal stadion med andre landslagsspillere som Cecilie Fiskerstrand, Caroline Graham Hansen, Joshua King, Mats Møller Dæhli, Oda Bogstad og Ingrid Moe Wold.

– Det har vært helt fantastisk og et ekstremt bra opplegg på Ullevaal. I tillegg har jeg hatt mulighet til å trene på Olympiatoppen tre ganger i uken. Det har virkelig vært en «life saver» for meg, sier hun.

Rettelse: VG skrev først at Mikalsen forlater Manchester United i sommer. Det korrekte er at 24-åringen vurderer fremtiden sin i klubben og vurderer nye utfordringer. Feilen ble rettet tirsdag 26. mai kl. 15.22.

Mer om

 1. Manchester United
 2. Fotball
 3. Engelsk fotball
 4. Rettet

Flere artikler

 1. VM-helten Brolins Leeds-mareritt: – Det var voksenmobbing

 2. Alt du trenger å vite om Premier League-starten

 3. Solbakken juniors «krav» til neste klubb: Gress

 4. Pluss content

  Leeds United - en stilstudie i suksess og fiasko, om hverandre ...

 5. Agenten til VG: Ighalo nær Manchester United-forlengelse

Fra andre aviser

 1. Jonas (35) har pappaperm. Den tiden bruker han på å hjelpe Kroken-gutten Bryan (17) til å lykkes i Chelsea.

  Aftenposten
 2. Slik går det med de 18 spillerne som forlot TIL: Gulljakt i Sverige, en danske til nivå tre og en spiss som har funnet målformen

  Aftenposten
 3. Norsk talent (19) klar for Arsenal

  Aftenposten
 4. Slik har Jonathan (49) bygget opp TUILs nye satsing: – Ingen automatikk i at talentene skal gå til TIL

  Aftenposten
 5. Solskjær-yndling signerte ny kontrakt

  Aftenposten
 6. Bildetabbe da tidligere Manchester United-stjerne ble presentert i USA

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder