Liverpools supertrio herjet mot Newcastle: – Trodde man hadde sett alt

(Liverpool-Newcastle 3–1) 27-åringene Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino var glitrende da Liverpool tok sin femte strake seier i oppgjøret mot Newcastle.

Firmino kom inn fra benken etter en drøy halvtime og bidro med to målgivende pasninger: Én frekk stikker til Mané og et brasiliansk kunstverk som han serverte Salah.

De utgjør utvilsomt en av verdens aller beste angrepstrioer, og mot Newcastle var de igjen ustoppelige. Etter at Jetro Williams banket bortelaget i ledelsen syv minutter ut i kampen, snudde stjernene matchen.

– Jeg begynte å nyte etter 35 minutter, da vi kom inn i kampen. Det var vanskelig, Newcastle gjorde som de gjorde og gjorde det bra. De hadde tempo til å gå inn bak oss på kontringene. Det var ikke enkelt, oppsummerer Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Vi følger Premier League-runden i VGTV-studio

GLITRENDE: Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino bidro til å senke Newcastle på Anfield. Foto: PETER POWELL/EPA

Mané-dobbel

Mané skrudde inn 1–1 fra innsiden av 16-meteren etter en snau halvtime. Deretter satte Liverpools senegalesiske venstrekant inn 2–1 like før pause, noe som var hans fjerde ligamål for sesongen.

Det antallet utlignet Salah etter 72 minutter, da han plasserte inn 3–1 fra kloss hold. Det skjedde etter at egypteren spilte vegg med innbytter Firmino som hælflikket ballen tilbake til ham på lekent vis.

– Firmino er helt ellevill. Man trodde man hadde sett alt, så varter han opp med en helt vill ting, utbrøt TV 2-kommentator Endre Osnes etter en av brasilianerens mange fantastiske involveringer.

– Firmino er i en sensasjonell form, og han utfyller de to andre perfekt, sier Gary Neville, som lørdag gjestet TV 2s Premier League-studio som ekspert.

Brasilianeren med nummer 9 – som i grunn beveger seg alle andre steder på banen enn typiske 9'ere gjerne gjør – startet på benken.

– Du vil ikke utelate «Bobby», men fra tid til annen må du være fornuftig. Spesielt etter lange reiser. Men selvsagt hjalp det da han kom inn, sier Klopp om spilleren som startet begge Brasils privatkamper, spilt i USA, under landslagsoppholdet nylig.

HERJET: Sadio Mané feiret på Anfield. Foto: EPA

Topper tabellen

Seieren kunne blitt langt større, men med 15 av 15 mulige poeng topper Liverpool serien uansett hvordan det går i rundens resterende kamper.

Hvis Manchester City vinner sin match mot Norwich, vil avstanden til Pep Guardiolas menn fortsatt være to poeng.

– Det er kanskje bare City som er i nærheten av å matche de spillemessig. I mine øyne er de to lagene et stort sprang foran de andre lagene i Premier League. Det er fascinerende når Liverpool kommer bakpå, så bare maler de videre. De er så proppfulle av selvtillit, sier tidligere landslagskeeper Thomas Myhre i VG Live-studio.

SCORET: Salah feiret 3–1-målet sitt på Anfield. Foto: Nigel French

TOK LEDELSEN: Jetro Williams hamret inn 1–0 for Newcastle. Foto: Rui Vieira/AP

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City17112447192835
4Chelsea179263125629
5Tottenham Hotspur177553224826
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder