ORANSJE SUKSESS: Virgil van Dijk jubler i EM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland i mars. Nederland vant 4–0 og van Dijk scoret det siste målet. Foto: MAURICE VAN STEEN / ANP

Van Dijk & co gjenreiser Nederlands stolthet

Siden Louis van Gaal førte de oransjekledde til bronse i 2014-VM, har Nederland slitt voldsomt og ikke klart å kvalifisere seg for hverken EM 2016 eller VM 2018.

Her er torsdagens oddstips!

De har også kvittet seg med fire landslagstrenere.

Nå er Nederland tilbake, og under Ronald Koemans ledelse skal de denne uken kjempe for å vinne Nations League. Torsdag er det semifinale mot England – og de ferske Champions League-vinnerne Virgil van Dijk (27) og Gini Wijnaldum (28) er på plass. De fikk en strålende mottagelse av resten av den nederlandske troppen da de ankom til Portugal tirsdag kveld.

Fredag kan du vinne svimlende 411 millioner norske kroner på Eurojackpot. Lever kupongen din her!

– Kommunikasjonen med spillerne er mye bedre under Koeman. Alle drar i samme retning, sier Memphis Depay (25) til UEFAs hjemmeside.

Lyon-spilleren kommer til å møte mange gamle kjente fra Premier League-tiden med Manchester United i semifinalen.

Følg overgangsvinduet i vårt spesialstudio!

På spørsmål om hva som er endret hos Nederland, svarer Depay:

– Vi har vokst etter hvert som kampene har vært, og tillit for hver enkelt spiller har også vokst. Vi snakker mer sammen, det var mindre av det tidligere. Det er mye latter. Energien og lagånden er veldig god. Det kan du se både på trening og i kamper. Det er veldig viktig, og vi gjør fremskritt.

Nederlandsk fotball seiler i medvind også med Ajax’ Champions League-eventyr, selv om det ikke ble finale. Det merkes også på landslaget.

Tidenes 99 største Liverpool-profiler

– Det er utrolig hvor raskt de unge har tilpasset seg og har kommet på laget, sier Depay – og nevner spesielt Matthijs de Ligt (19) og Frenkie de Jong (22).

– De er viktige sånn som vi ønsker å spille. Men vi har også Steven Bergwijn, en annen ung spiller som kan få startplass, sier Memphis Depay til uefa.com.

England-sjef Gareth Southgate har fått en noe vanskeligere inngang til semifinalen enn sin nederlandske kollega Koeman, etter som hele syv spillere var opptatt med Champions League-finalen i Madrid, tre fra Liverpool og fire fra Tottenham.

– Nederlaget i Madrid vil sitte i hodene til Harry Kane, Dele Alli, Danny Rose og Eric Dier i årevis fremover, så om Southgate anser dem for å være klare – både fysisk og mentalt – til å spille, gjenstår å se, skriver Sky Sports. Kane var tilbake fra skade og startet sin første kamp siden 9. april, men klarte aldri å dominere Champions League-finalen.

Fra vinnerlaget Liverpool er Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez på plass.

Det spekuleres i om Dortmund-stjernen Jadon Sancho (19) kommer til å spille fra start.

– Jeg ville ikke ha noen problemer med å starte med Sancho, sier The Times’ fotballjournalist Henry Winter på Sky Sports’ podkast.

VGs tips: Uavgjort

Nations League-semifinale der vinneren spiller finale søndag kveld. Vi fikk inntrykk av at denne nye turneringen ble tatt på alvor av lagene i høst. Da regner vi med at den trenden fortsetter i denne finalerunden – selv med mange slitne spillere helt på tampen av en lang sesong.

England kan vise til solid form med syv strake kamper uten tap. Litt mer beskjeden nederlandsk form – men de har møtt veldig tøff motstand og da.

Med finale allerede på søndag er hverken Nederland eller England tjent med uavgjort og ekstraomganger i aften. Men det er det vi foreslår til 3,10 i odds. Et Begge lag scorer-spill til 1,60 kan også vurderes.

Spillestopp er kl. 20.40. Kampen ser du på TV2.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder