AKTUELLE: Lars Bohinen øverst, nede til venstre Uwe Rösler, til høyre Ian Burchnall. Foto: Stein Ove Ekornesvåg, Valentyn Ogirenko/Reuters, Thomas Johansson/TT

Disse kan være aktuelle for de ledige trenerjobbene i Eliteserien

Både Sarpsborg 08 og Vålerenga står uten trener. Disse kan være aktuelle som erstattere for henholdsvis Geir Bakke og Ronny Deila.

 • Henrik Myhrvold Simensen
 • Øyvind Herrebrøden
 • Knut Espen Svegaarden

Mens Bakke valgte å tre ut av Sarpsborg-jobben for å ta oppgaven med å lede Lillestrøm tilbake til Eliteserien, ble det mandag bekreftet at Ronny Deila forlater Vålerenga for nye eventyr i New York City FC.

Dermed er to attraktive trenerjobber i Eliteserien ledige.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Under lister VG opp mulige navn som kan være aktuelle for de ledige postene i Sarpsborg og på Intility Arena.

Jörgen Lennartsson (54) - klubbløs

Garantert en mann på blokken til Sarpsborg. Fikk sparken fra Lillestrøm etter 0–0 mot nettopp Sarpsborg i siste runde av Eliteserien, som sendte LSK til kvalifisering. Da mistet Lennartsson jobben og klubben senere eliteserieplassen. Til VG melder Lennartsson at han ikke har noen kommentarer til fremtiden sin akkurat nå.

– Jeg har vært på ferie, kommet hjem og funderer på hva jeg skal finne på. Det er det eneste jeg har å si, sier svensken, som på generelt grunnlag sier han har trivdes i både Lillestrøm og Stabæk og dermed kan se det som interessant å fortsette i norsk fotball.

EKS-MALMÖ: Uwe Rösler. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Uwe Rösler (51) - klubbløs

Sluttet i Malmö etter at tyskeren og klubben ikke var enige om veien videre. Det ble bekreftet dagen etter Malmö slo Ståle Solbakken og FC København i Europa League og tok seg videre til en imponerende 16-delsfinale i turneringen. I Allsvenskan har han ledet laget til annenplass i 2019 og tredjeplass året før. Solid trenererfaring fra Norge og England i bagasjen. Har trent Lillestrøm, Molde og Viking i Norge, og gjort sakene sine godt alle steder. Spørsmålet er om tyskeren fristes av en retur til Norge etter oppholdet i pengesterke Malmö.

AAFK-TRENER: Lars Bohinen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Lars Bohinen (50) - Aalesund

Sa til VG i oktober at Vålerenga er en klubb han aldri kan si nei til, på et eller annet tidspunkt. Har vært i Oslo-klubben både som spiller og sportsdirektør. Har de siste årene gjort det godt som trener for Sandefjord og Aalesund. Skrev ny toårskontrakt med Aalesund underveis i jubelsesongen i fjor høst – som endte med et suverent opprykk fra Obosligaen til Eliteserien. Fikk prisen som «årets trener» i Obosligaen under Fotballfesten 1. desember. På spørsmål fra VG om han er aktuell, svarer han kort:

– Jeg er trener i AaFK!

TIDLIGERE VIKING-TRENER: Ian Burchnall. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Ian Burchnall (36) – Östersund

Trener i Östersund, men der er det kaos i øyeblikket. Erfaring fra Norge som assistent under Brian Deane i Sarpsborg, samt assistent, og til slutt hovedtrener i Viking.

Vært spesielt linket til Sarpsborg-jobben. Var det mest populære valget sammen med Rösler og Tom Nordlie i Sarpsborg Arbeiderblads meningsmåling.

I SANDEFJORD: Marti Cifuentes Foto: Trond Teigen / NTB scanpix

Marti Cifuentes (37) - Sandefjord

Kom inn som et friskt pust i Sandefjord i 2018, men da var nedrykket nærmest klart allerede. Tok Sandefjord tilbake i Eliteserien i 2019-sesongen.

Er under kontrakt, men kaoset i Sandefjord, som mister en rekke spillere, samt en offentlig ordkrig med ledere i klubben, gjør at det muligens er en sjanse for å få kjøpt spanjolen ut av kontrakten.

SUKSESS I «KÅFFA»: Jørgen Isnes. Foto: Tor Erik Schrøder

Jørgen Isnes (40) - KFUM

Førte KFUM opp til 1. divisjon, og fikk laget ut i kvalifisering til Eliteserien i første sesong på nest øverste nivå. En ung trener fra Oslo-området som har stått for en underholdende fotball. Spilte under sportssjef Thomas Berntsens ledelse i Lørenskog i 2006.

Har kontrakt med KFUM ut 2020-sesongen, men har uttalt til Eurosport at han var i kontakt med Lillestrøm før Bakke ble ansatt der, og at han heller ikke være avvisende til å høre hva Vålerenga eller Sarpsborg har å si.

VÆRT I FLERE LAND: Mikael Stahre. Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mikael Stahre (44) – klubbløs

Svensken er ledig på markedet, og det er heller ikke utenkelig at Stahres navn er diskutert i Sarpsborg. Sportssjef Berntsen har vanligvis god kontroll på nabolandet. Stahre ble sterkt koblet til jobben i Örgryte tidligere i høst, uten at det endte i signering. Har vært trener i IFK Göteborg og Häcken tidligere, men også prøvd seg både i Hellas, Kina og USA. Lansert også som en mulig mann for Vålerenga av Eurosports Joacim Jonsson.

– Jeg vet at Sarpsborg og Vålerenga er uten trener, men vet ikke noe mer, melder Stahre til VG.

Dag-Eilev Fagermo leder Odd i sin 12. sesong som hovedtrener. Foto: Knut Espen Svegaarden

Dag-Eilev Fagermo (52) - Odd

Dag-Eilev Fagermo går inn i sitt siste kontrakts-år som Odd-trener. Han har fortsatt ikke signert noen kontrakt for 2021 eller senere. 12 år har han ledet klubben. På spørsmål om hva som skjer fremover (ikke om de ledige jobbene) svarer han følgende:

– Jeg var langt nede etter sesongen. Medaljen glapp, og vi klarte ikke å komme til cupfinalen. Jeg trengte nye impulser og en ferie for å tenke litt, på hva som er viktig for fremtiden. Han filosoferer:

– Skal jeg prøve meg i en større klubb, med større potensiale enn Odd, eller skal jeg fortsette her? Jeg går inn i mitt siste kontrakts-år i Skien. Vi får se hva fremtiden bringer, sier Dag-Eilev Fagermo - kryptisk.

Jokere:

Pål Arne «Paco» Johansen: U-landslagstrener for Norge. Har erfaring som assistent i Hønefoss i Eliteserien, og var Henning Bergs assistent i Legia Warszawa.

Eirik Kjønø (28): Et av de største trenertalentene i landet. Rykket opp med Grorud til 1. divisjon i 2019-sesongen med begrensede ressurser.

Tor Ole Skullerud (49): Vært i Vålerenga tidligere. Suksess i Molde, varierende resultater i Strømsgodset, hvor han ga seg for halvannet år siden. Har siden vært ekspert for rettighetshaver Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde14101340152531
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Vålerenga Fotball
 4. Lars Bohinen
 5. Ian Burchnall

Flere artikler

 1. KFUM-suksessen Isnes kunne blitt Odd-trener – var i flere møter

 2. Berntsen om Sarpsborgs trenerjakt: – Møter fem-seks kandidater

 3. Slik blir de tre neste rundene i Eliteserien – spår trøbbel for RBK

 4. Rosenborg mot Brann åpner 2020-sesongen i Eliteserien – Sarpsborg reagerer på oppsettet

 5. Denne «fotballnerden» blir Dag-Eilev Fagermos nye VIF-assistent

Fra andre aviser

 1. – Tidligere Brann-spiss har fått tilbud om trenerjobb i svensk toppklubb

  Bergens Tidende
 2. «Alt er unormalt – bortsett fra gullduellen»

  Aftenposten
 3. Sliter i oslotrafikken: – Jeg er oppe i 7000 kroner i bøter nå og én inntauing

  Aftenposten
 4. For noen dager siden ga han fansen en gladmelding. Tirsdag sørget han for seier i trenerens debut.

  Aftenposten
 5. Rösler har fått ny trenerjobb

  Bergens Tidende
 6. Brann må på trenerjakt: Disse profilene er ledige på markedet

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder