FRUSTRERT: Adrien Silva (t.h.), her under prøve-VM i sommer, kan ikke spille offisielle klubbkamper før i januar. Foto: Yuri Kadobnov AFP

Leicester kjemper for stjerne etter sekund-drama

Her er mandagens oddstips

Portugal-profilen Adrien Silva (28) trener nå med Leicester etter den trøblete overgangen på tampen av sommervinduet.

Den tidligere Sporting-spilleren, som startet og vant EM-finalen med Portugal i fjor, kom til Leicester for 22 millioner pund.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Problemet var bare at de nødvendigen papirene ble sendt 14 sekunder for sent på overgangsvinduets siste dag. FIFA var nådeløse: Adrien Silva får, i hvert fall foreløpig, ikke spille for Leicester før neste overgangsvindu åpner i januar.

Sjekk ut: Romelu Lukaku topper ny undersøkelse

Nå har Silva begynt å trene med sine nye lagkamerater i Leicester. Han har også fått tildelt draktnummer … 14.

– Han ønsker å spille fotball og trene. Han har gått glipp av både klubb- og landslagsfotball. Vi har prøvd å holde motet hans oppe. Jeg snakker med ham regelmessig under treningene for å sørge for at han er fullt fokusert på kravene, sier Leicester-manager Craig Shakespeare ifølge BBC.

Det er ikke første gang papirarbeidet skaper trøbbel i en overgan. Husker du denne som involverte Manchester United og Real Madrid? «Pinlig», «latterlig» og «amatørmessig»

Kjemper for CAS-sak

Han forteller at klubben er ute etter å arrangere private treningskamper slik at 28-åringen kan komme seg i kampform.

– Samholdet og stemningen er herlig i garderoben. Jeg ønsket å integrere ham så fort som mulig. Det ville vært dumt av meg ikke å planlegge det verst tenkelige scenariet, som er at vi ikke får bruke ham før i januar, sier Shakespeare.

For Leicester har ikke gitt opp å få bruke Silva tidligere enn januar. Etter å ha fått avslag på sin anke til FIFA, ønsker klubben ifølge Leicester Mercury å ta saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS) dersom det er mulig å få rask behandling.

Leicester kjemper videre og fastholder på at de mener de har lagt frem bevis på at dokumentasjonen for Silva-overgangen ble sendt før fristen, og at det var et problem med FIFAs system som forårsaket forsinkelsen.

– Jeg tror det er under gjennomgang. Jeg lar klubben ta seg av dette, for det er et vepsebol for en som meg som kun kjenner til selve fotballen, sier manager Shakespeare.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

VGs tips: Leicester-seier

Leicester kunne trengt en EM-vinnende midtbanespiller på laget i bunnkampen i Premier League. Seriemesteren fra 2016 ligger på 17. plass med kun fem poeng etter syv kamper og står nå med fem strake kamper uten seier (0-2-3).

Mandagens hjemmekamp mot West Bromwich virker som en god anledning til å snu motgangen. WBA er også i svak form (0-3-2), og Leicester har hatt et overtak i innbyrdes oppgjør de siste årene (3-1-1).

Vi anbefaler et spill på Leicester-seier til 1,87 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 20.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder