POLITI PASSET PÅ: Supporterne til Rollon i Ålesund hadde bebudet bråk i lokaloppgjøret mot erkefiende Aalesunds Fotballklubb. Politiet kvitterte med et massivt oppbud for å vokte tilskuerne. Foto: ROLF JARLE ØDEGAARD

Fem uniformerte politi voktet 3. divisjonskamp

ÅLESUND (VG Nett) Frykt for supporterbråk førte til et massivt politioppbud på en 3. divisjonskamp i fotball i Ålesund i går kveld!

Artikkelen er over 14 år gammel

Med to politipatruljer og fem uniformerte tjenestemenn fikk lokaloppgjøret mellom Rollon og Aalesunds Fotballklubbs andrelag en oppsiktsvekkende ramme.

- I forkant av kampen fikk vi både fått skriftlig og muntlige signaler om at element blant supporterne til Rollon ville yppe til bråk. En slik ukultur må knuses øyeblikkelig, sier Ingmar Farstad - leder av ordensseksjonen ved Ålesund politistasjon.

Hat

De to lagene har ikke møttes på seniornivå på 28 år. Rollon-supporternes intense hat mot storebror og erkerival AaFK har bygd seg kraftig opp de siste årene.

En epost til ledelsen i AaFK ga klare indikasjoner om at det kunne bli konfrontasjoner. Politiet ble varslet og tok meldingen på alvor.

- Dette er jo ikke et oppgjør mellom Milan og Inter. Det blir ganske unødvendig at politiet må passe på en 3. divisjonskamp. Men vi tar ingen sjanser og benytter anledningen til å markere at vi ikke aksepterer bråk, sier Farstad til VG Nett.

- Første gang

Politisjefen understreker tiltakene på kampen ikke kostet ekstra fordi bemanningen på politivakta i Ålesund i går kveld var spesielt god.

- Jeg håper Rollon luker bort eventuelle bråkmakere slik at vi slipper å møte opp på hjemmekampene senere. I så fall må de selv grave
dypt i lomma for å betale politivaktholdet, sier Ingmar Farstad til VG Nett.

Ifølge Sunnmørsposten skal det være første gang i Norge et oppgjør i 3. divisjon voktes av uniformert politi.

- Jeg har aldri hørt at det har vært behov for politi i en kamp så langt nede i divisjonssystemet, sier arrangementssjef Dag Vestlund i Norges Fotballforbund til Sunnmørposten.

AaFK vant

Til tross for eposten fryktet likevel ikke AaFK-ledelsen bråk under kampen.

- Jeg regner med at politiets sterke tilstedeværelse er av rent forebyggende art, fortalte daglig leder Henrik Hoff til VG rett før kampstart.

I solskinnet i Ålesund oppførte de 300 tilskuerne seg eksemplarisk, og politiet koste seg på sidelinjen i kampen som AaFK vant 3-0.

Flere artikler

 1. Fant kniver, slagvåpen og narko i supporterbuss

 2. Politiet ut mot kamptidspunkt

 3. Helten lover 10-15 mål

 4. AaFK-krisen fortsetter

 5. Høgmo: - Selvfølgelig merker vi presset

Fra andre aviser

 1. Ferencváros-fans tatt med tjuvgods og slagvåpen

  Aftenposten
 2. - Sola skinner over Enga

  Aftenposten
 3. AaFK styrker vaktholdet

  Aftenposten
 4. AaFK styrker vaktholdet

  Bergens Tidende
 5. - Sola skinner over Enga

  Fædrelandsvennen
 6. - Spillere kommer tilbake til klubben i sitt hjerte

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no