FORTSATT PÅ BAKKEN: Eurosport-kommentatoren Kjetil Rekdal (til venstre) og Kenneth Fredheim på Gardermoen tidligere i år. Foto: IVAR GRØTTA GRAV VG

Rekdal og Fredheim i visumtrøbbel – kom seg ikke på Russland-fly

Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal skulle egentlig fløyet til St. Petersburg onsdag morgen for å formidle Rosenborgs Europa League-oppgjør mot Zenit. Men snakkeparet er foreløpig igjen i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kommunikasjonsrådgiver Lars Hojem Kvam i Eurosport/Discovery bekrefter overfor VG at visumtrøbbel gjør at hele Eurosport-teamet på totalt fem personer ikke fikk fløyet til Russland som planlagt onsdag.

– De har foreløpig ikke fått visum. Søknaden er ikke blitt behandlet i tide, og nå har vi trykket på for å få til en løsning. Vi har søkt med anbefaling fra UEFA som vi vanligvis gjør, men det har trukket ut i tid, sier Kvam.

Les også: RBK-motstander i sjokk etter klubbleders død

– Målet er å komme seg av gårde

Kommentator Kenneth Fredheim, ekspert Kjetil Rekdal og de tre øvrige fra rettighetshaverens reisefølge hadde egentlig plass på Rosenborgs charterfly, som tok av fra Værnes onsdag.

Men det skjedde uten kvintetten om bord.

Artikkelen fortsetter under vidoeen av Rekdals «namedropping»!

Kampen spilles torsdag kveld, og Rosenborg står med én seier mot Vardar og ett tap mot Real Sociedad etter to kamper i Europa League-gruppespillet.

– Er det fortsatt praktisk mulig å rekke frem til kampstart?

– Ja, det er praktisk mulig. Nå går det ikke fly hvert minutt, men det er fortsatt fly det er mulig å ta, svarer Kvam.

Mister tilstedeværelsen

Kenneth Fredheim sier til VG at han sitter hjemme med kofferten ferdigpakket og håper å få klarsignal til å kunne dra.

– Kampen er først i morgen, så det er fortsatt en mulighet, sier Fredheim, som presiserer at han ikke vet som har skjedd i visumprosessen.

– Vil seerne merke forskjell på om dere må kommentere hjemmefra?

– Tilstedeværelsen, det at vi er der og har fingeren på pulsen. Det er ekstremt mye bedre å kommentere «onsite» enn å kommentere fra en TV-skjerm der du ser fotball gjennom nøkkelhullet. På stadion har du totalbildet, du ser hva som skjer på benkene og der ballen ikke er. Du ligger mer i forkant og får følelsen, beskriver den mangeårige fotballkommentatoren.

– Vi jobber fortsatt for å komme oss av gårde, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Hojem Kvam.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder