TILBAKE I FORM: Memphis Depay feirer sin scoring fra midtbanen mot Toulouse forrige helg. Foto: Romain Lafabregue AFP

Slik har United-floppen slått tilbake

Sjekk torsdagens oddstips

Memphis Depay (23) forlot Manchester United som en kjempeflopp. Nå herjer han i fransk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

En stjernespiller som mislykkes i England og reiser til Frankrike for å bli født på ny... Hørt det før? Det har skjedd med Radamel Falcao og Mario Balotelli. Nå er det turen til nederlandske Memphis, som han liker å bli kalt på grunn av et anstrengt forhold til pappa Depay.

Manchester United punget ut med drøye 250 millioner kroner for å signere den brennhete vingen i 2015. Halvannet år senere ble han solgt til Lyon, etter syv innhopp og null kamper fra start under José Mourinho denne høsten. Debutsesongen under Louis van Gaal var heller ikke overbevisende; fem mål på nesten 40 kamper levde ikke opp til prislappen.

Besøk vår oddstipsside Tipster!

Fra 2/10 til målras

Det startet ikke smertefritt i Lyon heller. Memphis scoret ikke på sine første kamper og fikk, etter 2-0-tapet mot Saint-Étienne i februar, den nådeløse karakteren 2/10 på spillerbørsen til L'Équipe. «Han bommet på alt», skrev avisen, og en viss skepsis begynte å bre seg over Frankrike.

Les også: Dette er Premier League-gigantenes godtepose

Men så smalt det. Første mål kom mot Nancy den 8. februar. Så bidro han med assist mot Dijon. Deretter scoret han to mål, slo en assist og fremprovoserte et selvmål i 5-0-seieren mot Metz, før han scoret to nye mål mot Toulouse denne helgen.

Nå står Memhpis Depay med fem mål og to assists på de seks siste kampene. Men det var ikke før helgens spinnville scoring fra midtbanen mot Toulouse at Fotball-Europa virkelig oppfattet at nederlenderen er på vei tilbake i form.

Har du ikke sett Depays vanvittige scoring? Da kan du se den her:

– Det er ganske utrolig! Jeg hadde allerede prøvd meg på et slikt skudd da jeg spilte for PSV, men da traff ballen tverrliggeren, sier Memphis til L'Équipe.

– Jeg hadde allerede i første omgang lagt merke til at Toulouse-keeperen var langt ute, så jeg beholdt det i liten en krok av hjernen min. Jeg visste at jeg kunne prøve på det hvis jeg fikk ballen rundt midtbanen. Etterpå så jeg ikke ballen gå inn i mål, jeg så bare at publikum gikk bananas, sier han.

Lest denne? Ekspert om Forren: – Høres ut som trøbbel

– Mitt livs mål

Han vet hvor midtbanescoringen rangeres blant hans fineste i karrieren.

– Da jeg traff tverrliggeren på et lignende skudd i PSV, så følte jeg at det ville vært mitt livs mål. Men nå ble det faktisk mitt livs mål, sier Memhpis Depay.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

Lyon-trener Bruno Genesio er naturligvis storfornøyd med januarsigneringen, som har bidratt til at laget hans har vunnet seks av de syv siste kampene og scoret vanvittige 34 mål på de ni siste oppgjørene.

– Han har tilpasset seg helt perfekt så langt. Memhpis er en som går og snakker med folk, han er ikke beskjeden. Vi ser utviklingen hans hver dag og prestasjonene hans i kampene. Og han begynner å snakke litt fransk, sier Genesio, som påpeker at alt ikke er på plass:

– Han har bare trøbbel med å finne seg et sted å bo, men jeg håper det ikke vil ta for lang tid.

Lest denne? Disse fire kan bli United-klare til sommeren

VG tror på nytt målshow

Det andre problemet som plager Memphis, er at han ikke har lov til å spille Europa League-fotball, ettersom han fikk noen europeiske innhopp for Manchester United på høsten.

Lyon ligger svært godt an til å gå videre i turneringen etter at de slo Roma 4-2 på imponerende vis forrige uke. Med stjernespillere som Alexandre Lacazette og Nabil Fékir i angrep, så burde franskmennene klare seg greit uten Memphis Depay.

Vi tror det er klart for en ny målrik kamp når Roma tar imot Lyon i den italienske hovedstaden torsdag kveld. Derfor spiller vi over 3,5 mål til 1,95 i odds. Kampen kan du se på Dplay. Spillestopp er klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder