Nederlandsk toppscorer droppet Liverpool til fordel for rivalen

GAMLE KJENTE: Louis van Gaal ledet Memphis Depay og det nederlandske landslaget til VM-bronse i forrige sommers sluttspill. Foto:Yasuyoshi Chiba,Afp

Avtalen i boks: Man Utd punger ut for Depay (21)

Manchester United-manager Louis van Gaal har allerede gjort sommerens første storsignering. Fra og med neste sesong blir Memphis Depay (21) en del av hans lag.

Artikkelen er over fire år gammel

Det bekrefter spillerens nåværende klubb, PSV Eindhoven, på sine hjemmesider.

– Det eneste som mangler er at dokumentene behandles og at spilleren undergår og består den medisinske testen, skriver klubben.

Én inn, én ut? Sår tvil om Di Marías United-fremtid

Også Manchester United bekrefter overgangen, og overgangssummen: Drøye 250 millioner kroner, ifølge Manchester Evening News. Litt høyere melder BBC at prisen er. Mellom 280 og 335 millioner kroner skriver de at Manchester United må punge ut for den nederlandske vingen.

Dersom 21-åringen består den medisinske testen, som han etter rapportene skal gjennomføre om en ukes tid, vil han slutte seg til laget i sommer. Han blir da en del av Louis van Gaals stjernegalleri.

Dommen over Premier League-sesongen: - Svak og kjedelig

https://instagram.com/p/2YXgXjKP0W/

De to kjenner hverandre også fra før av.

I sommer ledet Louis van Gaal Nederland til VM-bronse, og med i troppen var Depay. Der spilte han fire av landslagets kamper og noterte seg for to mål, ett i 3-2-seieren over Australia i gruppespillet og ett da Nederland overlistet Chile, også det i gruppespillet.

Les også: Innbytter Depay matchvinner i ellevilt drama

GULLGUTTER: Memphis Depay (midten) og PSV Eindhoven kunne feire seriegull allerede 18. april. Her feirer han seieren med Luuk de Jong (t.v.) og Georgino Wijnaldum (t.h.). Fortsatt gjenstår det to runder. Foto:Olaf Kraak,Afp

Depay, som har en far fra Ghana, kommer altså fra nederlandske PSV Eindhoven. Der har han vært hele sin vokse proffkarriere, og han har også gått gradene i den nederlandske toppklubben, som allerede har vunnet årets liga.

– Overgangen, som gikk i stand utrolig fort, gjør oss veldig stolt. Memphis har gått gjennom alle lagene i PSV ungdomsakademi, og spilte en viktig rolle for årets tittel i serien, sier PSV-direktør Marcel Brands.

For førstelaget har Depay totalt 88 kamper, og på de har han notert seg for 38 mål. I nederlandske Eresdivisie er han toppscorer med 21 mål idet to runder gjenstår.

Det har gjort vingen svært ettertaktet på overgangsmarkedet, og blant de som skal ha ønsket å sikre seg spillerens tjenester, er blant andre Liverpool.

Det er ikke mange dagene siden Liverpool Echo skrev at Merseyside-klubben hadde gitt Depay et tilbud. Det har han i så fall åpenbart takket nei til.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder