Høgmo: – Italia vil vise seg frem

Landslagssjefen forventer et Italia som vil gjøre alt for å unngå tap

ROMA (VG) Per-Mathias Høgmo (55) står foran en nærmest umulig oppgave i Roma. Og han er ikke i tvil om at italienerne vil gjøre alt for å ødelegge for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Italia er klare for mesterskapet i Frankrike, men for Norge betyr landskampen i hovedstaden i Italia forskjellen på EM-plass og playoff.

Disse forutsetningene førte til at både Antonio Conte, Italias landslagssjef, og Per-Mathias Høgmo måtte svare på spørsmål om motivasjonen til spillerne dagen før oppgjøret på Stadio Olimpico.

– Vi møter et svært motivert lag som vil vise seg frem for publikum i Roma. Italia er ekstremt gode hjemme, og har en av de beste statistikkene av alle lag på hjemmebane i Europa, men vi ser frem til kampen, sier Høgmo på spørsmål om han tror sjansene for norsk seier har økt etter at Italia ble klare for EM.

Italias landslagssjef: – Å tape er å dø

Skulle Kroatia slå Malta og Italia vinne over Norge, må Høgmo ta med seg sitt mannskap til omspill om EM-plassen. Der kan lag som Sverige, Danmark, Ukraina og Bosnia-Hercegovina vente.

– Det som gleder meg er at vi er i den situasjonen vi nå er. Vi har et utgangspunkt der vi spiller om gruppeseier. Det er svært motiverende, sier Høgmo.

VG+: Franco Baresi skryter av norsk spillestil (krever abonnement)

På Stadio Olimpico stilte Høgmo og Markus Henriksen opp til intervjuer i forkant av Norges trening på tirsdagens kamparena.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Så glad kan du være på pressekonferanse dagen før den avsluttende EM-kvalifiseringskampen når du allerede er klar for mesterskapet i 2016. Til venstre Antonio Conte. Til høyre Giorgio Chiellini. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Conte lover tøff kamp

Noen minutter før nordmennene entret scenen, hadde Italias trener Antonio Conte gjort det samme sammen med Juventus' Giorgio Chiellini.

Conte var i meget god form og underholdt de italienske journalistene. Chiellini satt helt stille ved siden av uten å få et eneste spørsmål.

Les også: Dette er stjernene Norge kan møte

For Italia betyr kampen mot Norge mye – selv om laget allerede er kvalifisert for Frankrike-EM.

– Jeg er overrasket over at Norge har spilt så godt som de har. Jeg hadde ikke trodd at de skulle gjøre det før kvalifiseringen startet, sier Conte.

Landslagssjefen fikk flere spørsmål om motivasjonen til Italia og spillerne før Norge-kampen. Conte lover at nordmennene ikke vil få det lett i Roma.

– Landslagssjef Høgmo har gjort en god jobb og Norge er et godt lag, men selv om Italia er klare for mesterskapet, kommer vi ikke til å gjøre det enkelt for Norge å slå oss, sier Conte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder