Brann scoret fem mot FFK: – Vi blir farlige utover

FFK-Erlandsen: – Taktisk dårlige valg av spillerne gjennom hele kampen

(Brann - FFK 5-1) Erik Huseklepp (31) herjet til tider før pause da Brann viste opprykksform mot Arne Erlandsens Fredrikstad.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Brann ledet 4-0 allerede etter 36 minutter, og hadde i praksis allerede da avgjort duellen mellom de to profilerte 1. divisjonsklubbene.

Jonas Grønner scoret to av målene, og fikk også en tredje ball i nettet like før pause da en FFK-corner endte med redusering via midstopperen. Det hjalp ikke på humøret til Fredrikstad-trener Arne Erlandsen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG LIVE: Fakta fra 1. divisjonsduellen finner du her!

– Vi er ikke i nærheten. Ikke med ball og ikke uten ball. Pinlig. Spillerne har ambisjoner på egne og lagets vegne, og da må man ville løpe og jobbe. I dag har vi ikke vært i nærheten av noenting. Da smeller det slik det har gjort. Rett og slett skrekkelig, sa Erlandsen til CMore i pausen.

FFK har hevet seg under den tidligere LSK-sjefens ledelse, men kjemper fortsatt for å berge plassen på nivå to. Forrige uke slo Fredrikstad trenerens gamle klubb hele 3-0 i en treningskamp på Åråsen, men på Brann stadion var det igjen helsvart for den tradisjonsrike klubben.

– En veldig dårlig kamp fra start til mål. Vi var ikke med. Det var taktiske dårlige valg av spillerne gjennom hele kampen med og uten ball. Jeg er overrasket over at vi falt totalt sammen. Vi var passive og engstelige. I dag var alt bare alibi, ikke tempo, svake på dødball. Veldig overraskende, sier Erlandsen.

Huseklepp-show

Erik Huseklepp var i lekent humør før pause, men fikk god hjelp av Amadaiya Rennies presise innlegg da han ga Brann ledelsen etter 11 minutter.

Jonas Grønner kjempet inn en corner før Huseklepp danset seg inn i feltet og serverte Steffen Lie Skålevik. Grønner traff blink på nok en corner og sørget for 4-0-ledelse etter en drøy halvtime i Bergen.

– Det var ikke min vanskeligste scoring. Det er kjekt å ha spillere på laget som kan gjøre alt for deg, sier Skålevik til CMore.

– Jeg vet han er inne i boksen hele tiden. Da er det bare å slå blindt. I Bergen elsker man folk som scorer mål, så det er bare å bøtte inn. Vi har vært solide defensivt en periode og nå har det løsnet også offensivt. Vi blir farlige utover, lover Huseklepp.

Sogndal mot opprykk

Serieleder Sogndal nærmer seg opprykk. Mandag ble det 3-0 seier over nedrykkstruede Nest-Sotra hjemme på Fosshaugane.

Etter 34 minutter banket Kristian Fardal Opseth ballen i mål fra 25 meter. Seks minutter senere løp Mahatma Otoo fra forsvaret og la på til 2-0. Fardal Opseth fastsatte sluttresultatet til 3-0 med sitt 13. mål for sesong etter pause.

Eirik Bakkes gutter har nå syv poeng ned til Kristiansund og Brann på toppen av 1. divisjonstabellen.

Sogndal – Nest-Sotra 3-0 (2-0)
2611 tilskuere. Mål: 1-0 Kristian Opseth (34), 2-0 Mahatma Otoo (40), 3-0 Opseth (86). Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad. Gult kort: Thomas Drage, Sogndal og Kristoffer Zachariassen, Nest-Sotra.

Brann – Fredrikstad 5-1 (4-1)
9709 tilskuere. Mål: 1-0 Erik Huseklepp (11), 2-0 Jonas Grønner (23), 3-0 Steffen L. Skålevik (31), 4-0 Grønner (36), 4-1 Grønner (selvmål 41), 5-1 Kristoffer Barmen (str. 65). Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder