Nordmannen: - Når det er store avgjørelser, stoler du på de du kjenner godt.

SAMLET: Vincent Tan, Ole Gunnar Solskjær og Cardiff-leder Mehmet Dalman var sammen på Emirates i går. Foto: Scanpix/Reuters.

Solskjær rådførte seg med Ferguson før han ble Cardiff-sjef

(VG) Ole Gunnar Solskjær (40) er presentert som ny Cardiff-manager.

 • Marius Vik
 • Sindre Øgar

Artikkelen er over seks år gammel

Ole Gunnar Solskjær ble torsdag ettermiddag presentert som Cardiffs nye manager. 40-åringen innrømmer at dette er noe han gleder seg voldsomt til.

- Jeg har alltid drømt om å være manager i Premier League, sa Solskjær tidlig i den rundt 45 minutter lange konferansen.

- Dette er en fantastisk utfordring for meg. Jeg tror dette er det rette steget, sier Solskjær på pressekonferansen i Cardiff.

VG Direkte: Alt fra pressekonferansen her!

Han forteller der at han tok en telefon til sin gamle sjef og mentor Sir Alex Ferguson før han bestemte seg for å flytte til Wales.

- Jeg har hatt god kontakt med «sjefen». Han ønsket meg lykke til og ga meg noen gode råd slik han alltid gjør da jeg spør. Jeg hadde en god samtale med ham. Når det er store avgjørelser, stoler du på de du kjenner godt. Jeg stolte på ham under min fotballkarriere og stoler på de rådene jeg har fått om min managerkarriere, sier Solskjær som møter nettopp Manchester United på Old Trafford om 26 dager.

- Jeg har hatt den beste læreren jeg kan ha, og har lært masse av ham. Jeg tok notater, og var nok sånn sett en kjedelig fyr, sier Solskjær til humring fra salen.

- Det er bare tull!

På spørsmål fra en journalist om Ferguson på et tidspunkt rådet ham til å si nei til Cardiff, svarer Solskjær kontant:

- Det er bare tull!

STOLT: En fornøyd Ole Gunnar Solskjær kunne torsdag vise frem det klassiske beviset på at han har funnet seg en ny klubb - en fotballdrakt. Foto: Scanpix/Reuters.

Ferguson rådet i sin tid Solskjær til å «velge eier og ikke klubb». Nå får Kristiansund-karen omstridte Vincent Tan som sjef. Milliardæren fra Malaysia har ertet på seg fansen blant annet ved å skifte draktfarge og endre klubbens logo.

- Jeg har hatt mange gode samtaler med Mehmet (Dalman). De har overbevist meg om å ha kontroll på det sportslige, og jeg trenger ingen flere forsikringer enn at jeg får jobbe med spillerne, sier Solskjær.

- Tan er eieren og han ønsker at klubben skal være suksessfull. Jeg hadde et godt møte med ham. Det er en mann som vil at klubben skal lykkes. Det var en bekreftelse for meg.

- Jeg har fått flere tekstmeldinger fra folk som har bedt meg tenke meg om to ganger før jeg tok denne jobben, men det er fra folk som står utenfor og ser inn. Jeg vet hva jeg begir meg ut på.

Fra podiet på Cardiff City Stadium sier den tidligere United-spissen at han gleder seg stort over å være tilbake i Premier League. Med seg fra Aker stadion tar han assistent Mark Dempsey og keepertrener Richard Hartis.

- Dette er min sjanse og utfordring. Jeg må bevise at jeg takler nivået. Jeg føler meg sikker på at jeg kan gjøre det. Den vanskeligste avgjørelsen jeg tok var med familien min. De har trivdes godt i Kristiansund.

Ble imponert

Solskjær studerte Cardiff allerede i 2-2-kampen mot Sunderland i romjulen, og lot seg imponere av det han så fra tribunen på Emirates Stadium onsdag. Allerede fredag skal han lede Cardiff på treningsfeltet.

- De skapte trøbbel for et av de beste lagene i Europa. Cardiff er klare for å ta neste steg. Noe av det som trigget meg mest er fansens engasjement og støtten de gir sine helter hver eneste lørdag, forteller den tidligere Molde-sjefen og sier han har signert en såkalt rullende kontrakt.

Han møtte Cardiff-spillerne allerede torsdag morgen, og sier han føler seg heldig som tar over en tropp med hardtarbeidende og unge spillere.

- De skal kose seg med å være i Premier League. Det er den beste tiden i livet. Jeg skulle ønske jeg var 25 år igjen og spilte fortsatt, men er heldig som får være manager i denne ligaen. Da jeg gikk til Manchester United var det en ny utfordring for meg. Det samme var det da jeg gikk tilbake til Molde. Når jeg nå kommer her, vil jeg starte en ny kultur her, sier Solskjær.

Swansea-stikk

Fra podiet fremstår han rolig, trygg og selvsikker. Han fikk også frem latteren hos de fremmøtte journalistene med følgende utspill rettet mot rivalen fra Wales:

- Den langsiktige planen er at vi skal avslutte sesongen over Swansea!

Solskjær gjentok uttalelsen flere ganger i løpet av pressekonferansen, noe som utvilsomt vil slå godt an blant Cardiff-supporterne.

Ole Gunnar Solskjær møtte i går den eksentriske Cardiff-eieren Vincent Tan på Emirates, og de første rapportene meldte at Molde-treneren ville bli presentert som ny Cardiff-manager før helgens FA Cup-kamp mot Newcastle.

Det viste seg altså å stemme bra.

40-åringen ble observert på et luksushotell i den walisiske hovedstaden torsdag morgen, og rundt klokken 13 norsk tid ankom Solskjær klubbens arena sammen med blant annet agent Jim Solbakken.

Tre år - tre titler

Solskjær tar over jobben etter Malky Mackay, som var meget populær blant de lydhøre Cardiff-supporterne. 41-åringen styrte walisernes til Premier League for første gang i fjor, og ble kåret til årets manager i Championship.

I høst fikk skotten mye kritikk av Cardiff-eier for sine sommerkjøp, spillestil og resultater, og den 27. desember ble Mackay sparket. Ole Gunnar Solskjær seilet fort opp som en av hovedfavorittene til den ledige managerjobben, og i dag ser det altså ut til å være klar for jobben.

Solskjær har tre år som Molde-trener bak seg, med to seriemesterskap og ett cupgull å vise til. Han har tidligere trent Manchester Uniteds reservelag. Han spilte 366 kamper i sin tid i Manchester United, og scoret 126 mål.

Cardiff ligger for tiden på 17. plass i Premier League, ett poeng foran Crystal Palace på plassen under streken.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City FC382639102356781
3Manchester United FC381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City FC381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. United-legender skeptiske til Solskjærs nye sjef

  MANCHESTER (VG) Overrasket. Og sjokkert. Slik reagerer fotballkjennere og tidligere spillere VG snakket med på Old…
 2. Cardiff-spiller tror Solskjær kan løfte laget

  CARDIFF/OSLO (VG) Islandske Aron Gunnarsson (24) håper Cardiff snart får en ny manager.
 3. - Solskjær må sikre seg at eieren ikke blander seg inn

  Cardiff-supporterne har, mildest talt, et anstrengt forhold til eier Vincent Tan.
 4. Hevder Solskjær får en kvart milliard til spillerkjøp

  LONDON/OSLO (VG) Hvis Ole Gunnar Solskjær (40) sier ja til å bli Cardiff-manager, vil han få cirka 250 millioner kroner…
 5. Molde kan bli ribbet for hele trenerteamet

  Det er ikke bare Ole Gunnar Solskjær som ser ut til å forsvinne fra Molde.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Her er Solskjær på plass i England

 2. - Solskjær må sikre seg at eieren ikke blander seg inn

 3. Lokalavisen: Ingen Solskjær-avklaring i kveld

 4. Engelske aviser: - Solskjær er Cardiffs førstevalg

 5. Cardiff-spiller tror Solskjær kan løfte laget

Fra andre aviser

 1. - Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff

  Aftenposten
 2. - Alle vet at eieren er en klovn, men det er ikke Solskjærs feil

  Aftenposten
 3. - Solskjær forhandler om sluttpakke i London

  Aftenposten
 4. Solskjær nærmere ny Molde-kontrakt?

  Aftenposten
 5. Solskjær verre enn Drillo, Solbakken og Berg

  Aftenposten
 6. Vikaren er uinteressert i Cardiff-jobben

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder