ANGRER: Tomasz Sokolowski angrer på uttalelsene han kom med søndag.
ANGRER: Tomasz Sokolowski angrer på uttalelsene han kom med søndag. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Sokolowski angrer på Brann-uttalelse: Det var en flåsete kommentar

FOTBALL

Tomasz Sokolowskis (29) kontroversielle uttalelser gjør at Stabæk-spilleren har havnet i en situasjon han ikke har lyst til å være i. Nå legger han seg flat.

Publisert: Oppdatert: 03.11.14 15:10

– Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke, sa Sokolowski til VG da det ble klart at Stabæk får en sentral rolle i siste serierunde.

Etter gårsdagens Tippeliga-runde er det nemlig klart at nedrykksstriden avgjøres neste helg, når Sogndal får besøk av Stabæk og Brann gjester Haugesund. Stabæk-triumf i saftbygda gjør at Rikard Norlings mannskap unngår direkte nedrykk.

Tomasz Sokolowski kan altså berge sin tidligere arbeidsgiver Brann, uten at det var noe han virket overbegeistret for, under VG-intervjuet som ble publisert tidligere i dag.

– Det var en flåsete kommentar som jeg ser i ettertid at kan skape tvil om min rolle i serieavslutningen. Det var aldri min hensikt. Jeg vil beklage både til Brann og til Stabæk, sier midtbanespilleren til Bærum-klubbens nettside.

– Dette er en situasjon jeg aller helst ikke skulle vært i. Jeg sa noe dumt og jeg er først og fremst lei meg for at jeg setter klubben min i et dårlig lys. Jeg kan på ingen måte stå inne for uttalelsen.

Ønsker verdig punktum

På spørsmål fra VG i går om han helst ikke skulle ha vært i en situasjon hvor han kan hjelpe Brann med å unngå nedrykk, var svaret:

– På en måte så skulle jeg ha tatt to gule kort i dag, eller direkte rødt, eller... Neida, jeg er glad for at jeg er frisk og tilgjengelig.

Sokolowskis uttalelser har fått mye oppmerksomhet i dag, men spilleren ønsker ikke å bruke noe mer tid på dette:

– Jeg vil nå ha fullt fokus på hjelpe klubben min til et verdig punktum på sesongen og bidra til at vi når så høyt opp på tabellen som mulig.

– Ville ikke fått spilletid

Også Stabæk-ledelsen reagerte kraftig på VG-intervjuet:

– At Sokolowski nå legger seg flat, setter jeg veldig pris på. En spiller med slike holdninger ville ikke fått spilletid i vår klubb.

– En slik uttalelse er langt fra hva vi har som holdninger i vår klubb. Vi gjør alltid alt det vi kan for å vinne kamper og det er det fokuset vi har, sier sportssjef Inge André Olsen til klubbens hjemmeside.

BAKGRUNN:«Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke»

Fristilt fra Brann

29-åringen ble fristilt fra sin kontrakt med Brann i sommer, og han hadde ikke sett for seg at det kunne ende slik med laget han forlot:

– Absolutt ikke. Da den nye hovedtreneren ble ansatt og kom til Bergen, ble det snakket åpent om medaljer og helst gull.

– Man kan ikke gjemme seg bak at det er en fin, stor by, og at de har Norges beste fans, og Ulriken og Fløyen, og alt av ting rundt, men man må fortjene å være i ligaen.

– Håper du at Brann blir i Tippeligaen?

– Det har jeg ingen kommentar til. De har havnet i denne situasjonen av en grunn.

Her kan du lese mer om