Gerrard reddet Liverpool-seier etter thrilleravslutning

(Liverpool - Ludogorets 2-1) Balotelli-mål, sjokk-utligning og straffespark på overtid - de siste ti minuttene på Anfield ble rett og slett en fyrverkeri-forestilling det luktet svidd av.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fem år gammel

- Liverpool fikk tre poeng de kanskje ikke hadde fortjent. De framsto langt svakere enn de fleste hadde ønsket å se, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til VG etter kampen.

Ludogorets-keeper Milan Borjan sank ned på kne i fortvilelse da Steven Gerrard satte det avgjørende straffesparket i mål ett minutt på overtid av kampen.

Målet gjorde Gerrard til matchvinner i en kamp som lenge så ut til å ende målløs. Men de siste ti minuttene eksploderte det.

Og den som tente lunta, var Mario Balotelli.

Sirkuset

Etter 81 spilte minutter på Anfield slo Alberto Moreno ballen inn i Ludogorets-feltet og fant Balotelli. 24-åringen viste hvor fysisk råsterk han er da han vendte mot mål og prikket ballen i lengste hjørne.

Deretter løp han de få meterene ned til dødlinjen, knyttet neven og feiret sin aller første scoring i Liverpool-trøya, på relativt beskjedent vis.

Men matchvinner ble han ikke. For idet fjerdedommeren hevet lystavlen sin nede på sidelinjen for å markere at kampen var på overtid, kom Ludogorets på en herlig overgang. Dani Abalo kom på et perfekt timet løp, fikk en glitrende stikker og rundet Simon Mignolet.

Deretter fant han veien til nettmaskene, utlignet og sørget for en iskald dusj for Liverpool i det 90. minutt.

Matchvinneren

Men heller ikke der stoppet det.

For like etter ble Javi Manquillo felt inne i sekstenmeteren, og dommeren pekte kontant på straffemerket. Steven Gerrard gikk naturligvis rolig fram, plasserte ballen på krittet - ventet på fløyta og hamret deretter ballen ned i hjørnet til 2-1.

Dermed sørget kapteinen for at Liverpool-æren ble reddet i klubbens Champions League-comeback. Det er 57 måneder siden sist gang de røde har vært med i det ypperste selskap.

- Det er mye symbolikk i at det er nettopp Gerrard, helten fra Istanbul-finalen i 2005, som sørger for å avgjøre. Det er mye kjærlighet og mye europacup-nostalgi i det, sier Stokke.

Imponerte

Første omgang på Anfield var sjansefattig og kjedelig, og ikke før det var spilt 72 minutter ble det virkelig kok på stadion.

Ludogorets' store spiller for kvelden, Marcelinho, tredde ballen vakkert gjennom til Roman Bezjak, som forsøkte å sette ballen i lengste hjørne bak Mignolet. Men centimeterne var ikke på slovenerens side, og ballen traff stolpen.

Det ble kampens første virkelig store sjanse, etter at gjestene hadde forsvart seg svært godt mot Liverpool og også vartet opp med tidvis flott fotball.

- Ludogorets ble et veldig hyggelig bekjentskap. Taktisk, teknisk og i perioder glitrende spill. Det hadde vært et mer fortjent resultat med 1-1, sier Stokke.

Kriget seg til gruppespill

Ludogorets er førstereisgutter i Champions League, og historien om hvordan de tok seg til gruppespillet begynner å bli en velkjent fortelling.

En fortelling med midtstopperen Cosmin Moti i hovedrollen. I play off-kampen mot Steaua Bucuresti ble keeper Vladislav Stojanov utvist. Moti fikk på seg keeperhansker og gikk mellom stengene.

Det endte med at han først scoret selv i straffesparkkonku

rransen - deretter stilte han seg i mål igjen og reddet to at Steauas straffer.

Det ga ikke bare avansement i Champions League - men også 100 millioner kroner inn på Ludogorets' klubbkonto.

Da gruppespillet ble trukket tidligere i høst havnet ferskingene i en bunnsolid gruppe med Basel og Real Madrid i tillegg til Liverpool.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder