FAVORITT: Zlatan Ibrahimovic er de norske kapteinenes favoritt i utdelingen av årets Gullball-pris. Foto: BJØRN S. DELEBEKK/VG

Dette er eliteseriekapteinenes Gullball-favoritt

Dersom kapteinene i årets eliteserie fikk bestemme, ville Zlatan Ibrahimovic fått tildelt Gullballen den 9. desember.

Jakop kristoffersen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det viser en ringerunde VG har foretatt. Blant kapteinene er det kun tre navn som blir nevnt i diskusjonen om årets beste spiller i verden: Barcelonas Lionel Messi, Real Madrids Cristiano Ronaldo og PSGs Zlatan Ibrahimovic.

NEDSTEMT: Lionel Messi og Ronaldo får henholdsvis tre og to stemmer hver av kapteinene i Tippeligaen. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO/ GERARD JULIEN

Messi har fått prisen de fire siste årene.

- Jeg tror Messi tar den. Han har vært den beste spilleren. Zlatan har vært god siste tiden, men Messi har vært best over hele sesongen, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

Eliteseriekapteinene ble bedt om å si sin mening før Ronaldo dunket inn fire mål mot Sverige over to VM-kvalifiseringskamper. Kun to av de spurte mente da at portugiseren burde få prisen.

- Jeg synes han er best. Ronaldo har vært ekstremt god for et Real Madrid-lag som er mye mer opp og ned enn det Barcelona er, sier Sandnes Ulf-spilleren Aksel Berget Skjølsvik.

Zlatan Ibrahimovic høster flest lovord hos de spurte. Åtte kapteiner mener svensken er verdens beste spiller i år.

- Han scorer kanskje ikke like mye som Messi, men målene hans er spektakulære og det er det som krydrer fotballen, sier Tromsø-spiller Miika Koppinen.

- Ribery er ikke i nærheten

IKKE I NÆRHETEN: Jonatan Tollås Nation mener Franck Ribéry ikke er i nærheten av Messi eller Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Jonatan Tollås Nation i Aalesund er usikker på hvem han ville stemt på. Han er likevel klar på at det kun er to kandidater som er aktuelle.

- Hvis noen andre enn Ronaldo og Messi får den, ser jeg på utdelingen som useriøs. Statistikken til Messi og Ronaldo er mye bedre enn for eksempel Riberys. Han er ikke i nærheten engang, sier han.

VG har ikke fått tak i Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey og Moldes Daniel Berg Hestad i anledning denne saken.

Her er kapteinenes mening:

Jonatan Tollås Nation - Aalesund:
- Hvis noen andre enn Ronaldo eller Messi får den, ser jeg på utdelingen som useriøs. Statistikken til Messi og Ronaldo er mye bedre enn for eksempel Riberys. Han er ikke i nærheten en gang. Hvis noen andre vinner, kan de bare legge ned hele greia.

Markus Jönsson - Brann:
- Jeg må jo si Zlatan, siden jeg er svensk. Akkurat nå er han vel verdens beste, men ser man på et helt år, blir det jo tøffere.

Glenn Andersen - Start:
- Nå har Messi vunnet mange ganger, så jeg håper Zlatan tar den. Ja, det hadde vært gøy om han tok den i år.

Frode Kippe - Lillestrøm:
- Jeg tror Messi tar den. Han har vært den beste spilleren. Zlatan har vært god siste tiden, men Messi har vært best over hele sesongen.

Tor Øyvind Hovda - Hønefoss:
- Nei, jeg syns jo Zlatan har vært veldig god. Vil nok likevel gå for Messi, fordi han har vært god lenge. Men han får god konkurranse av Zlatan og Ronaldo i år.

Per Morten Kristiansen - Haugesund:
- Jeg er svak for Zlatan. Det han har prestert for Sverige og PSG den siste tida har vært helt enormt.

Aksel Berget Skjølsvik - Sandnes Ulf:
- Jeg synes Ronaldo er beste spilleren. Han har vært ekstremt god for et Real Madrid-lag som er mye mer opp og ned enn det Barcelona er.

Indridi Sigurdsson - Viking:
- Jeg håper Zlatan får Gullballen, han er fantastisk. Han har vært toppscorer i omtrent alle klubber han har spilt, og det er på tide at han får den nå.

Rune Bolseth - Sogndal:
- Det må være Messi. Han er ganske klart nummer en i verden synes jeg.

Christian Grindheim - Vålerenga:
- Da hadde jeg stemt Zlatan. Han har vært outstanding, både i det siste, og hele fjorårssesongen.

Steffen Hagen - Odd:
- Det har jeg ingen sterk formening om, men det er kanskje Zlatan sitt år i år. Han er litt annerledes enn Messi og Ronaldo.

Miika Koppinen - Tromsø:
- Håper og tror at Zlatan får den i år. Han har vært god i så mange land og så mange lag. Han scorer kanskje ikke like mye som Messi, men målene hans er spektakulære, og det er det som krydrer fotballen. Jeg har veldig lyst til å se han få den i år.

Ole Christoffer Heieren Hansen - Sarpsborg 08:
- Mye tyder vel på at det blir Messi, men Zlatan bør være med i diskusjonen. Jeg hadde valgt Zlatan, men regner med at Messi får den.

Tore Reginiussen - Rosenborg:
- Jeg håper på Ronaldo i år. Han har levert i mange år, og alltid havnet i skyggen av Messi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder