Kjartansson: - Det ble kanskje litt mye for min del

Tidligere lagkamerat: - Han var lagets playboy

TRE PÅ TRE: Vidar Örn Kjartansson scoret to mål i hjemmekampen mot Bodø/Glimt, men fortviler her for en miss i den samme kampen. Foto: Scanpix

VIFs spisshelt fikk solariumsforbud

VALLE (VG) Vidar Örn Kjartansson (24) innrømmer at han er over snittet opptatt av sitt eget utseende, men har sluttet å ligge i solarium én gang i uka etter et veddemål med søsteren.

Artikkelen er over fem år gammel

Han kunne vært Vålerengas svar på erkerival LSKs solbrune spiss Tommy Høiland, men selv om solstudioet i Vallhall ligger kun et avspark fra Vålerengas hjemmegarderobe har Vidar Örn Kjartansson klart å holde seg unna.

Grunnen? Et veddemål med søsteren Katrin Arna Kjartanssdottir (19) i desember i fjor - samme måned som han ble hentet til Oslo-klubben for å erstatte Torgeir Børven.

Enig i playboy-stempel

På Facebook skrev Kjartanssons søster at 24-åringen skulle slutte å legge seg i solsenga dersom hun fikk over 2000 «likes». Og de kom raskt.

- Hun ville vel bare ha litt oppmerksomhet rundt sin egen person, og det klarte hun jo. Men jeg har ikke tatt sol siden, sier Kjartansson til VG.

Følg Vålerenga-Sandnes Ulf live her fra klokken 15.30

Spissen med tre mål på tre kamper i Tippeligaen denne sesongen anslår at han benyttet seg av de kunstige strålene rundt én gang i uka i 2013.

- Vidar er en liten playboy. Han vil hvert fall gjerne være det selv. Han er «cocky» på en bra måte, og opptatt av utseendet sitt. Det ble noen timer i solarium på ham, sier nordmannen Jon André Røyrane som spilte sammen med Kjartansson i Selfoss.

Jukser fortsatt

Konfrontert med det utsagnet, sier Vålerenga-spilleren:

HEMMELIG MÅLFEIRING: Kjartansson vil fortsatt ikke fortelle hva dette tegnet betyr. Foto: Scanpix


- Han har rett! Det er helt korrekt.

- På Island er det veldig vanlig å være opptatt av hvordan man ser ut. Man tar sol, går til frisøren ofte og kjøper nye klær. Alle er opptatt av det, men det ble kanskje litt mye for min del.

Men selv om øktene i solarium er over, har Kjartansson funnet en ny måte å skaffe seg en gyllen brunfarge på i påvente av norsk sommersol.

- Jeg bruker en selvbrunende etterbarberingskrem, men ikke si det til noen...

Savner islandske jenter

Kjartansson leier en leilghet på Hasle og sier han kun har tatt turen ned i Oslo sentrum to ganger siden han flyttet fra sagaøya til Norge i januar. 24-åringen svarer «dyrt» på spørsmål om førsteinntrykket av den norske hovedstaden. Og han savner de islandske jentene.

- De er helt utrolige! Det er ålreit her også, men Island er bedre. Av det jeg har sett så langt da, sier Kjartansson som med en viss forventning i stemmen understreker at han stort sett bare har oppholdt seg i nærheten av VIFs treningsanlegg så langt.

Med tre mål på tre kamper og hyppige oppdateringer i sosiale medier, forteller Kjartansson at han daglig får henvendelser fra hjemlandet hvor han ble toppscorer med 13 mål på 22 kamper for Fylkir i 2013.

Kun få minutter ut i serieåpningen mot Molde fikk han for første gang merke at Tippeligaen er et steg opp.

- På Island spilte vi for rundt 2000 tilskuere. Her er det fem ganger så mange på tribunen. I Molde hørte jeg ikke hva de andre spillerne sa til meg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder