JUBLET FOR GULL: Trond Olsen takker Rosenborg-supporterne etter at laget tok seriegull i 2009. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Ekspertene: Gull til Rosenborg - Stabæk rykker ned

VG eneste med Molde som vinner av Tippeligaen

Enige om hvilke fire som vil kjempe i toppen

Før Tippeligaen sparkes i gang, har fotballekspertene satt opp sine favoritter. Slik tror de tabellen ser ut ved sesongslutt.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VG, TV 2, NRK, Dagbladet og Aftenposten har, i likhet med de fleste lokalavisene, satt opp sine tips før Molde tar imot Vålerenga i serieåpningen i kveld.

Trolig kommer alle til å treffe sånn passe.

VG har derfor sett på samtliges tips for å kunne se hva en tilnærmet fasit vil være. For ordens skyld er alle tipsene satt inn i VG-lupen for å få det samme utseende.

Nesten likt i toppen

Det er slående å se hvor likt fotballekspertene har tippet i toppen. Rosenborg er favoritt til å vinne serien hos Dagbladet, TV 2, Aftenposten og NRK, mens VGs Knut Espen Svegaarden og Geir Juva tror Molde tar gullet.

VG-lupen: Sett opp din egen Tippeliga-tabell

«VG tror denne troppen, med klokt lederskap, er god nok til å gjenerobre ligatittelen Molde tapte til Strømsgodset i fjor», mener Svegaarden.

Fem mot én

Foruten de to lagene tror alle Strømsgodset og Viking ender blant topp fire.

«(Ronny) Deilas evne til å få spillere som ikke har vært gode andre steder til å blomstre i en spesiell rolle i hans spillestil» trekkes frem som et pluss i Arne Scheie og Tom Nordlies vurdering av Tippeligaen for NRK.

De to tror Strømsgodset tar bronsemedaljene og har Viking på fjerde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MOLDE-GULL: VGs eksperter mener Molde med sin nye trener Tor Ole Skullerud vinner serien. TV 2 er ikke enige i det. Foto: Skjermdump VG-lupen


Det tror også VG. Strømsgodset har mistet ligaens beste spiller i Stefan Johansen - som gikk til Celtic i vinter.

«Nå står han (Deila) foran en ny utfordring: Forsvare noe. Det har ingen i Drammen behøvd å gjøre siden 1970-tallet. Rett og slett fordi det er så lenge siden SIF var Norges beste lag. Men med ligagullet i fjor høst så endres alt.»

Aftenpostens ekspert, Lars Tjærnås, tror derimot at fjorårets seriemester vil være med helt inn i gullkampen. Han tror det vil stå mellom dem og Rosenborg.

«Finner Rosenborg den beste sammensetningen og formasjonen er de hakket bedre rustet enn Godset her. Det tror jeg de blir til slutt også, og at seriegullet går til Trondheim.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

TIPSENE: Slik ser Dagbladets (til venstre) og NRKs Tippeliga-tips ut. Foto: Skjermdump VG-lupen

Fortapte Stabæk

I bunnen mener ekspertene at nyopprykkede Stabæk er sjansløse.

«VG tror i det hele tatt det blir tungt, med mange baklengsmål og få scoringer. Stabæk må håpe at kollektivet fungerer, og at unge spillere som Anders Trondsen (18) tar ytterligere steg. Men trolig blir det for lett, for spedt og for dårlig over 30 kamper.»

TJÆRNÅS' FASIT: Slik har Lars Tjærnås tippet at Tippeligaen ender. Foto: Skjermdump VG-lupen

Det skriver Svegaarden og Juva i VG-lupen. De får støtte av TV 2s eksperter Ole Martin Årst, Solveig Gulbrandsen og Freddy dos Santos.

Selv om den profilerte treneren Bob Bradley har tatt over laget.

- Det kommer vel ikke som et sjokk at vi tror Stabæk vil få en veldig tøff sesong og ende helt sist i årets Tippeliga. De rykket opp i fjor med et middelmådig Adeccoliga-lag. De karret seg inn til andreplassen og rykket opp, sier dos Santos.

PS: VGs utviklere har for øvrig regnet ut sjansen for å tippe riktig tabell i Tippeligaen (om alle lag regnes som like gode). Fasit der er at sjansen for å vinne i lotto er 4 millioner ganger større enn å få alt helt riktig i tabelltipset...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder