DRILLO-STØTTE: Arne Scheie og Gunnar Martin Kjenner er forundret over NFFs behandling av vennen Egil Drillo Olsen. Foto: Scanpix

Scheie forstår at Drillos kone ble forbannet

Drillo-venn Kjenner: - Uverdig måte å avvikle en lang og suksessrik periode på

Arne Scheie er provosert av Fotballforbundets behandling av vennen Egil Drillo Olsen. Vennene til Drillo forstår konas sinne.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I dagens utgave av VG beskylder Drillos kone Sigrun Vedelden NFF-ledelsen for uærlighet, da ektemannen fikk sparken. Reaksjonen forstår venn og NRK-legende Arne Scheie godt.

- Jeg har stor forståelse for at kona blir forbannet. Mange er forbannet og forundret over dette. Jeg også hadde blitt forbannet, og hadde reagert, hvis kona plutselig fikk sparken, sier Scheie til VG.

- Alle er forundret over behandlingen av Drillo og snakker om det, sier Scheie som forteller at Drillo hadde fått voldsom støtte da han besøkte ham på hytta etter sparkingen.

Da var landslagssjefen svært overrasket over at han hadde blitt fjernet som landslagstrener.

- Merkelig prosess

KONE-STØTTE: Sparkingen av Egil Drillo Olsen har satt sinnet i kok hos kona. Har kommer Egil Drillo Olsen og kona Sigrun Vedelden ut fra Ullevaal etter 2-0 kampen mot Kypros i juni. Foto: Bjørn S. Delebekk

Han understreker at han syns Per-Mathias Høgmo er et meget godt valg som ny landslagstrener. «Uten å bli for nostalgisk» mener han forbundet har feilet med sin behandling av Drillo. Selv om han ikke kjenner prosessen som førte til sparkingen av Drillo inngående, er hans inntrykk klart.

- Jeg syns prosessen er merkelig. Det er merkelig at ikke Egil får fullføre denne perioden. Hvis de skulle vært føre var og det var aktuelt å sparke ham, og det var det tydeligvis, så burde han jo vært sparket etter Albania-tapet, sier Scheie og referer til 0-1 tapet i mars.

Trodde ikke det han så

Scheie trodde nesten ikke sine egne øyne da han så at VG hadde oppslag på at Drillo var fjernet.

- Jeg syns Egil har tatt dette veldig bra. Hadde han ikke tatt det bra hadde han ledet laget fortsatt, sier Scheie.

Sigrun Vedelden mener uærligheten til NFF består i at de ikke skal ha informert toppfotballsjefen om at han skulle sparkes, men ha fått beskjed om at Egil ville trekke seg. Slik har hun formulert seg i brevet til VG.

- Jeg har ikke pratet med Nils Johan Semb, men jeg kan aldri tenke meg at toppfotballsjefen i Norge ville sparket Drillo to kamper før tiden, sier Scheie.

Semb ønsket ikke å kommentere overfor VG at også Drillo tror Semb ville latt ham fortsette de to siste kampene. Han ville heller ikke kommentere Vedeldens utspill. Det gjorde derimot NFFs generalsekretær Kjetil Siem som avviste kritikken onsdag kveld, og kalte utspillet «direkte upassende».

- Ikke normal kommunikasjon

Idrettsjurist og Drillo-venn Gunnar Martin Kjenner synes Egil Olsen har blitt urettferdig behandlet av NFF i denne saken.

- Det har vært en uverdig måte å avvikle en lang og suksessrik periode på, sier han til VG.

Kjenner har snakket med Drillo etter sparkingen, men ikke diskutert det som skjedde.

- Ut fra måten dette har blitt fremstilt i media, synes jeg jo han burde ha fått fullføre de to kampene. Dersom det er riktig som det er skrevet, at det har blitt fattet et vedtak som har blitt meddelt Egil som et faktum han har vært nødt til å forholde seg til, synes jeg det er veldig spesielt. Det er normalt ikke slik man kommuniserer med en ansatt, sier han.

Er forundret over påstandene

Kjenner er advokat, og har blant annet bistått Drillo da han ikke fikk utbetalt etterlønn fra landslagsjobben han hadde i Irak i 2007/08. Når han får presentert Drillos kones påstander mot NFF, innrømmer han at han blir forundret.

- Sterkt forundret. Det høres veldig, veldig rart ut for eksempel at Semb, som er Drillos nærmeste overordnede, ikke har vært informert. Det er jo helt ufattelig at det er den administrative delen av forbundet som har behandlet en slik sak, sier han.

Kjenner vil ikke bruke ordet uærlighet, slik Vedelden gjør.

- Men NFF profilerer seg gjerne sterkt med honnørord som ærlighet og lojalitet. Det er vanskelig å se at det har blitt reflektert i prosessen med Drillo, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder