Viking-kapteinen ba Edvartsen smile - fikk gult kort

Indridi Sigurdsson om episoden etter kampslutt: – Tåpelig

Edvartsen om Sigurdsson: – En fryktelig provokasjon

SKIEN (VG) (Odd - Viking 1-0) Viking-kaptein Indridi Sigurdsson ba dommer Svein-Erik Edvartsen om å smile etter kampslutt. Og ble belønnet med gult kort.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Episoden skjedde rett etter at dommeren hadde blåst av kampen som Odd vant fortjent 1-0. Islendingen slengte en melding til Edvartsen som ble tatt ille opp.

VG FULGTE KAMPEN LIVE

– Jeg synes det er tåpelig

– Jeg prøvde å ha dialog med Edvartsen under kampen, selv om det av og til kan være vanskelig. Jeg sa til ham «det er lov å smile». Så fikk jeg gult kort, sier Sigurdsson til VG.

– Hva synes du om det?

– Jeg synes det er tåpelig. Men jeg bør jo vite at noen dommere er vanskelig å snakke med. Nå må jeg stå over neste kamp (mot Sandefjord), svarer islendingen.

– Edvartsen følte seg provosert. Og det er han som bestemmer. Det er han som har kortene, sier trener Kjell Jonevret.

– Blir du provosert av at han lar seg provosere?

– Neeeei. Jeg har vært og snakket med Edvartsen nå. Vi har en lang historie sammen. Det har vært episoder med Makhtar (Thioune) tidligere, men vi har ikke hatt ham så mye i det siste. Det er ingen grunn til å klage noe på dømmingen under kampen. Det var litt synd med det gule kortet, men det er han som bestemmer, svarer Jonevret.

Edvartsen: – En fryktelig provokasjon

Selv sier Edvartsen til VG at han ikke hadde noe annet valg enn å gi Sigurdsson gult kort.

FYRER LØS: Svein-Erik Edvartsen går rett i strupen på Viking-kaptein Indridi Sigurdsson etter dagens kamp. Her i en situasjon med Odd-kaptein Steffen Hagen. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

– Sigurdsson sutret stort på alt av avgjørelser helt uten grunn. Han bør se seg selv i speilet og ha fokus på seg selv. Han fikk flere små tilsnakk under kampen for munnbruk, men han skjønte tydeligvis ikke tegningen da han til og med etter handshake etter kampen kom centimetere fra ansiktet mitt og sa «smil a, smil a, smil a». Det er selvsagt en fryktelig provokasjon og dette i tillegg til hans oppførsel gjennom hele kampen fortjente mildt sagt gult kort, sier dommeren.

Toppdommeren fyrer løs mot Vikings kaptein.

– I dag var jeg langt bedre enn Sigurdsson. Hadde jeg kjeftet på ham hver gang han gjorde noe feil, så hadde jeg nok fått gult kort også - selv om kjeft til han hadde vært berettiget i dag. Men jeg oppfører meg skikkelig og har fokus på egne prestasjoner som i dag var meget bra. Dette var for øvrig begge lag inkludert trenerne enige i etter kampen. Når alle er enige med ett unntak må man spørre seg om hvem som bommer.

Han mener det må være lov for dommere å ta igjen verbalt etter en episode som den i dag.

– Jeg kunne ha valgt minste motstands vei og ikke gjort noe, og ikke ha svart deg nå, men det må bli slutt på snillisme fra dommerne når spillere som Sigurdsson viser uhøvisk oppførsel, mener Svein-Erik Edvartsen, som belønnes med en solid 6'er på VG-børsen etter den lettdømte medaljekampen i Skien.

Odd hvilte Zekhnini

Stortalentet Rafik Zekhnini (17) fikk hvile etter oppvisningen mot Borussia Dortmund. Fra tribunen fikk vingen se Odd melde seg på i medaljekampen.

Telemarkingene fikk kjørt seg i torsdagens 2. omgang mot Borussia Dortmund, men hadde likevel nok sprut i bena til å slå Viking på et brennhett Skagerak Arena. Dag-Eilev Fagermo startet kampen uten både Zekhnini, Fredrik Oldrup Jensen, Thomas Grøgaard og Vegard Bergan.

Les også:Fagermo mener Zekhnini har større potensial enn Martin Ødegaard

Fra sin plass i solen blant 8447 tilskuere kunne Rafik Zekhnini se at lagkameratene nokså enkelt cruiset inn til tre poeng mot et blodfattig Viking. Fredrik Nordkvelle ble matchvinner da Olivier Occean utnyttet en fæl pasning fra Makhtar Thioune, snappet ballen foran Karol Mets og banket til alene med Iven Austbø. Viking-keeperen reddet først, men Occean trillet returen videre til Fredrik Nordkvelle.

Artikkelen fortsetter under bildet

SÅ KAMPEN FRA TRIBUNEN: Rafik Zekhnini så Odds kamp mot Viking fra tribuneplass sammen med kompiser. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Midtbanespilleren fulgte opp torsdagens 2-0-scoring mot det tyske storlaget med å sette ballen i mål etter 32 minutter.

Seieren kunne ha vært større. Spesielt Molde-innleide Pape Pate Diouf hadde to store sjanser som han burde ha scoret på. Ikke minst på det gode innlegget fra Olivier Occean 20 minutter før slutt. Senegaleseren klarte ikke å treffe ballen ordentlig, samtidig som innbytter Arild Østbø reddet glimrende.

Viking en stor skuffelse

Etter en god sesong frem til nå var Viking-utgaven en stor skuffelse. De mørkeblå skapte knapt en eneste målsjanse før Jon Dadi Bödvarsson skjøt utenfor kvarteret før slutt.

Men på overtid kunne innbytter Kieffer Moore ha sikret ett poeng. Avslutningen gikki imidlertid like over målet til Sondre Rossbach.

Med seieren tilspisses kampen om tredjeplassen som gir Europa League-kvalifisering neste år. Viking har fortsatt bronseplassen, men har bare to poengs forsprang til Odd. Vålerenga er nummer fire og skiller de to medaljekandidatene.

– Dårlig kamp. Det var tamt fra første minutt. Det var synd vi ikke benyttet sjansen til å hekte av Odd. Men vi kommer igjen. Vi ligger foran Odd på tabellen, sier Viking-trener Kjell Jonevret til VG.
– Det er en lang liste over hva vi manglet i dag. I dag var det meste dårlig. Men Østbø reddet oss fra et enda større nederlag, det var i hvert fall positivt, svarer han på spørsmål om hva som manglet i laget hans.

Odd-trener Fagermo var helt enig i at det var hjemmelaget som fortjente alle poengene i dagens kamp, få dager etter 3-4-kampen mot Borussia Dortmund.

– Det er klart at det koster med kampen på torsdag, i tillegg er det veldig varmt her, sier Fagermo til CMore.

– Du får energi av å spille slike kamper også, sier Fagermo til VG, og tenker på torsdagens fotballfest.

For det så ut som at Odd hadde mer energi enn Viking.

– Førsteomgangen var bra, og i andreomgangen var vi rutinerte. Vi prøvde å spare krefter, for å være med hele kampen ut. Det var en full fortjent seier.

PS! Odd-backen Emil Jonassen ble kjørt til sykehus etter kampen etter å ha fått det som trolig er en hjernerystelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder