VINNERE: Andres Iniesta (til venstre) og Xavi Hernandez jubler over nok en scoring og triumf - som det har vært mange av de siste 10 årene. Bildet er fra 2007. Foto:Gustau Nacarino,REUTERS

VG med statistisk rangering av Champions League: Barcelona er Europas beste lag

De har kanskje ikke vært like imponerende de siste sesongene, men ser vi de 10 siste årene i Champions League i sammenheng, så er det ingen tvil: Barcelona er Europas beste lag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Og spillere som Xavi Hernandez (35) og Andres Iniesta (30) har vært med hele veien, fra triumfen mot Arsenal i 2006 og fram til kvartfinalene mot Paris Saint-Germain, der den første spilles i Paris i kveld.

Der skal Barcelona prøve å skaffe et godt utgangspunkt for en semifinale, i så fall blir det semi nummer åtte på 10 sesonger.

Det er utrolig sterkt. Ingen lag matcher Barcelonas tall.

Ingen i nærheten

Lionel Messi bidro også i Champions League-sesongen 2005/06, selv om han ikke var med i finalen på grunn av skade. Men siden har han vært den mest delaktige av alle.

VG har sett gjennom alle resultatene til aktuelle lag i Champions League den siste tiårsperioden, gitt poeng for de forskjellige plasseringene lagene har fått, laget en fullstendig oversikt - og med det kåret de 10 beste lagene i Champions League de 10 siste år.

Og ingen er i nærheten av Barcelona. Avstanden til de sterkeste utfordrerne er egentlig ganske stor. Likevel er det Real Madrid som er de flestes favoritt til tittelen denne sesongen.

Listen vi har kommet fram til (Topp 10) ser sånn ut:

1. Barcelona - 34 poeng.

* Tre seirer, fire tapte semifinaler, to kvartfinaler (inkludert denne sesongen) og en åttedelsfinale

2. Real Madrid - 60 poeng.

* En seier, tre tapte semifinaler, en kvartfinale (denne sesongen) og fem tapte åttedelsfinaler.

3. Chelsea - 61 poeng.

* En seier, en tapt finale, tre tapte semifinaler, en tapt kvartfinale, tre tapte åttedelsfinaler og utslått i gruppespill én gang.

4. Bayern München - 66 poeng.

* En seier, to tapte finaler, en tapt semifinale, tre kvartfinaler (inkludert denne sesongen), to tapte åttedelsfinaler og utenfor Champions League én gang.

5. Arsenal - 69 poeng.

* En tapt finale, en tapt semifinale, to tapte kvartfinaler og seks tapte åttedelsfinaler.

6. Manchester United - 86 poeng.

* En seier, to tapte finaler, en tapt semifinale, to tapte kvartfinaler, en tapt åttedelsfinale, utslått i gruppespill to ganger, og utenfor Champions League en gang.

7. Milan - 104 poeng.

* En seier, en tapt semifinale, en tapt kvartfinale, fem tapte åttedelsfinaler, og utenfor Champions League to ganger.

8. Inter - 122 poeng.

* En seier, to tapte kvartfinaler, fire tapte åttedelsfinaler, og utenfor Champions League tre ganger.

8. Porto - 122 poeng.

* To tapte kvartfinaler, fire tapte åttedelsfinaler, utslått i gruppespill tre ganger, og utenfor Champions League en gang.

10. Lyon - 128 poeng.

* En tapt semifinale, en tapt kvartfinale, fem tapte åttedelsfinaler, og tre ganger utenfor Champions League.

Listen er laget med utgangspunkt i plass-siffer, som selvsagt blir lavere jo lenger laget kommer i Champions League.

Kriterier:

* Seier = 1 poeng.

* Finaletap = 2 poeng.

* Tapende semfinalist = 3 poeng.

* Tapende kvartfinalist = 5 poeng.

* Tap i åttedelsfinale = 9 poeng.

* Utslått i gruppespillet = 17 poeng.

* Ikke til gruppespill = 25 poeng.

Uansett hvordan du lager kåringer, kan det diskuteres om det er den rette måten å gjøre det på eller ikke. I VGs kåring, vektlegges nok jevnheten mest. Deltar ikke laget i Champions Leage i en gitt sesong, så drar det veldig ned. Av de fem beste lagene i denne VG-kåringen har fire vært med hver sesong. Bayern München kom aldri dit i 2007/08.

Men det er uansett vanskelig å finne kriterier som IKKE fører Barcelona til topps. De har vært desidert jevnest og best de 10 siste sesongene i Champions League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder