Jonevret: - Vet ikke om jeg vil være i Viking neste år

Viking slo seriefavoritt Molde

Andre seier på fem dager i Tippeligaen

Skullerud: - Svakeste omgangen siden jeg kom til Molde

STAVANGER (VG) (Viking-Molde 2-1) Direktøren gikk på dagen. Og treneren vet ikke om han får fortsette. Nå sier Kjell Jonevret (52) at han er usikker på om han orker mer i Viking.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På fem dager har Viking vunnet to seriekamper. I kveld slo de seriefavoritt Molde. Hjemmeseier sto til fire ganger pengene hos Norsk Tipping.

Trener Jonevret var en glad mann. Men midt i all gleden over å ha banket gammelklubben Molde er han usikker på fremtiden i Stavanger.

Styret har ikke gitt signaler om at de vil forlenge den tre år lange avtalen som utløper ved sesongslutt.

– Jeg har et stort hjerte for klubben, men jeg vet ikke om jeg vil være her i Viking. Det har vært tre utrolig slitsomme år. Det er ikke blitt slik jeg ble lovet da jeg kom, sier Jonevret.,

I forrige uke gikk klubbdirektør Arne Larsen Økland av på dagen. Det kommer ikke svensken til å gjøre. I hvert fall ikke slik det ser ut akkurat nå. Viking har etter en treg sesongstart slått Sandefjord og Molde.

Spurt av andre

– Man kan spørre seg hvorfor Viking, fra en storby, ikke lykkes på lang tid. Men jeg forholder meg helt rolig til dette, sier Jonevret.

Han bekrefter overfor VG at det er andre klubber som har forhørt seg om hva han tenker fra neste år. Men han vil ikke ut med mer. Hverken land eller liga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GÅR: Kjell Jonevret går av Viking stadion og takker fansen etter seieren over Molde. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

– Det smakte j..... godt! Det var ikke mange som trodde vi skulle vinne denne kampen, sier Veton Berisha.

Det var han som ble matchvinner etter 72 minutter. Stavanger-lagets første hjemmeseier på 23 dager. Det var Viking-spissens tredje seriemål i år. Og det satte full fyr i publikum (7096) i det sure vårværet.

– Vi har lagt om litt på kampplanen. Gjort litt om på det defensive, og vi visste det ville komme muligheter, sier Berisha.

Berisha satte fart. Molde-stopper Joona Toivio rygget og rygget. Og da han skulle til å takle var ballen på vei i nettet bak MFKs landslagskeeper Ørjan Nyland.

Nyland sto for øvrig i nesten prikkfri kamp – til tross for to baklengs – og redningen hans på frisparket til Kristoffer Haugen fra om lag 20 meter to minutter før Viking tok ledelsen var av meget høy klasse.

Skuffet Skullerud

- Jeg synes vi har vært gode i kamper tidligere i år, men det jeg så her var ikke mestertakter, sier Tor Ole Skullerud.

Molde-treneren påpeker overfor VG at 2. omgangen trolig var den svakeste av MFK, siden han kom til klubben for 18 måneder siden, og tok over etter Ole Gunnar Solskjær.

- Vi så puslete ut, og ble kjempet ihjel. Jeg er skuffet. Det er første gang jeg sier dét siden jeg begynte på dette prosjektet i Molde, sier Skullerud.

Daniel Berg Hestad (39) spilte sin 454. kamp i vår øverste divisjon. Det er rekord. Men det var en match han vil glemme raskt.

- Vi er på etterskudd i duellene, og skaper knapt en sjanse. Viking har trykket på oss, og vinner fortjent, sier Daniel Berg Hestad.

Etter seks kamper er det allerede seks poeng opp til erkerivalen Rosenborg, som også leder Tippeligaen.

- Rosenborg er bedre enn på mange år. De har bare mistet to poeng. Men vi kan gjøre som i fjor. Slå dem borte og hjemme, så har vi tettet luken, sier Daniel Berg Hestad.

VG Live: Referat fra kampen

Molde tok ledelsen etter 22 minutter. Forarbeidet var det lite å utsette på. Mattias Moström gikk med ballen, fant Tommy Høiland med en pen stikker, og den tidligere Viking-spilleren (2008 – 2010) lurte vekk André Danielsen og ballen kjente keeper Iven Austbø før den lå i nettet.

Høiland jublet som besatt etter sitt første ligamål for sesongen. Det fikk han tyn for av hjemmefansen, så klart.

Les også:VG-lupen Molde

Viking som ikke hadde vunnet hjemme siden 12. april (3-1 over Tromsø) hadde flere gode sjanser. Da hjemmelaget kom under svarte de med mer offensiv kraft. Yann-Erik de Lanlay prøvde seg med et godt skudd etter 24 spilte minutter. Men det ble ikke uttelling før minuttet før pause.

Les også:VG-lupen Viking

En corner fra Makhtar Thioune (ex Molde) stanget Samuel Adegbenro i mål. Han slo Harmeet Singh lett i luftduellen. Det var den nigerianske Viking-spillerens første mål i Tippeligaen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder