BITRE TÅRER: Jon Dadi Bödvarsson gråter på skulderen til Indridi Sigurdsson mens Viking-trener Kjell Jonevret har det «veldig, veldig tungt».
BITRE TÅRER: Jon Dadi Bödvarsson gråter på skulderen til Indridi Sigurdsson mens Viking-trener Kjell Jonevret har det «veldig, veldig tungt». Foto: ,

Viking-Bödvarsson gråt av skuffelse

FOTBALL

STAVANGER (VG) (Viking-Sarpsborg 08 0-1 eeo) Dette bildet forklarer Vikings skuffelse mer enn noen ord. Jon Dadi Bödvarsson gråter på skulderen til Indridi Sigurdsson.

Publisert: Oppdatert: 25.09.15 00:22

– Jon Dadi ble veldig emosjonell og trengte støtte. Jeg måtte gi ham en skulder hvor han kunne få ut ting, sier Viking-kaptein Sigurdsson til VG.

Les også: Babylykkelig matchvinner

Bödvarsson har opplevd sin beste periode denne sesongen, har vært med å sende Island til EM og er klar for Kaiserslautern ved nyttår. Men drømmen om å avslutte Viking-tiden med cupfinale brast. Spissen fikk lite til og Viking kom aldri nærmere utligning enn Samuel Adegbenros stolpeskudd i ekstraomgangene.

– Jeg kan ikke forklare hvorfor vi tapte. Det var stang ut. Den største nedturen jeg har opplevd i Viking, sier Indridi Sigurdsson. 33-åringen har vært kledd i blått de siste syv sesongene.

– Men vi kan ikke gjør annet enn å komme over denne skuffelsen. Vi har fortsatt mye å spille om denne sesongen. Vi møter jo Rosenborg allerede søndag. Nå gjelder det å se veien videre, mener han.

Men det var ikke lett i kveld. Drømmefinalen mot Rosenborg gikk tapt. Viking har ikke spilt cupfinalen siden de slo Bryne 3-0 på Ullevaal i 2001 og nå vil det minst gå 15 år før den svært tradisjonsrike klubben får ryddet vekk cupspøkelset.

– Jeg tror jeg telte 8-2 i målsjanser. Jeg gratulerer Sarpsborg med cupfinalen, men synes veldig synd på mine egne spillere og supportere som mistet finalen. Det kjennes veldig, veldig tungt, sier den svenske treneren.

Han var tett på da tårene tok Bödvarsson i minuttene etter kampslutt.

– Vi hadde en drøm. Nå er den borte. Slik er fotball, sier han.

Kjell Jonevret svarer på VGs spørsmål at han ikke tror Sarpsborg-tapet vil påvirke resten av sesongen. Viking ligger på 3. plass og mulighetene er gode for å ta klubbens første seriemedalje siden bronsen i 2007.

– Vi har veldig mye å spille for fortsatt, påstår Jonevret.

Det føltes bare ikke slik i kveld.

Her kan du lese mer om