TIL VÅLERENGA: Melker Hallberg (t.h.) i aksjon for Udinese i en kamp mot Cagliari i januar. Foto:,AP

VIF henter svensk stortalent fra Serie A

Rekdal om nykommeren: – En ganske komplett og energisk spiller

Udineses Melker Hallberg (19) er på plass i Oslo og kan få debut for Vålerenga allerede i fredagens hjemmekamp mot Tromsø.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Midtbanespilleren kom til Norge onsdag kveld, gjennomførte torsdag morgen den medisinske sjekken og er med i troppen som møter Tromsø på Ullevaal fredag dersom papirarbeidet går i orden før den tid.

Vålerenga-speider John Vik har fulgt Hallberg siden han var 15 år, og så nå endelig muligheten til å hente svensken på lån.

– Han er en ganske komplett og energisk spiller, er god med ball og kan skyte med begge bein. Han kan spille i alle posisjonene på midtbanen, sier trener Kjetil Rekdal til Vålerengas hjemmeside.

Debuterte i Serie A

Hallberg skrev i fjor sommer under en femårskontrakt da han byttet ut Allsvenskan og Kalmar med Serie A og Udinese. Spilleren som skal ha kostet 18 millioner kroner da han i fjor flyttet til Italia, debuterte på øverste nivå i Sverige allererde som 16-åring og spilte seg til fast plass på laget påfølgende sesong.

PÅ PLASS: Melker Hallberg på dagens VIF-trening. Foto:,Morten Nydal

I februar fikk Hallberg sin debut fra start borte mot Napoli, men det er ønsket om mer spilletid som nå sender svensken til Vålerenga.

– Vi kan ikke love noe, men sjansen er ganske stor for at det kommer noe inn før vinduet stenger. Vi trenger bredere dekning på midten, sa Rekdal til VG forrige uke da Niklas Gunnarsson ble sendt på lån til Elfsborg.

Erstatter Nilsen

Vålerenga har siden Sivert Heltne Nilsen dro til Brann vært på jakt etter en ny midtbanespiller.

– Udinese har tenkt å satse på Hallberg, og det var ikke snakk om å få til noe opsjon på kjøp i dette tilfellet. Uansett passer et lån oss bra nå, det er en god spiller vi får inn, sier Rekdal.

Hallberg ville vært en naturlig del av den svenske troppen som i sommer vant U21-EM i Tsjekkia, men midtbanespilleren mistet mesterskapet med skade.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder